https://www.isbtech.pl/2021/09/prezes-jr-holding-hossa-jeszcze-z-nami-zostanie-a-gaming-dojrzewa/ od 10 minuty... i kto jest jednorozcem? Zwrócicie uwagę jak mu się aż oczy świecą na myśl o Saule
Bardzo ciekawe, bo w takich odwrotnych przejęciach wszystko jest możliwe.
Może być tak jak chce tego 100% akcjonariuszy BLU czyli że akcjonariusze założyciele Saule zostaną oszukani na 100-200 mln zł bezwartościowej pustej spółki i nikt nie będzie pamiętał, że mogli wejść na NC w sposób przemyślany, nawet pół roku później za koszt 1 mln zł, ale oszczędzając 99-199 mln zł wartości własnych akcji.
Mimo całej sympatii do miłej ekipy akcjonariuszy BLU to jakoś mi się nie podoba żeby tak wyrolować naszych krajowych topowych naukowców ....
Martwi mnie tylko to że powiedział że wszystko idzie jak po sznurku jeśli chodzi o plany związane ze spółkami NC tylko że w tym dalszym wariancie.. ale piotr krycz powiedział też jakiś czas temu że ma nadzieję że na gieldzie będą już przed expo.takze.. czy to dziś?
Co racja to racja, 3 razy oglądałem ten fragment i ewidentnie robi się weselszy na twarzy jak tylko poruszają temat Saule. I już nawet nie chodzi o to że nazywa Suale zdecydowanym jednorożcem, po prostu widać że mówi szczerze. I nie 200 mln w tą czy w tamtą stronę się liczy a to co w życiu najważniejsze, czyli czas. Szybciej wejdą przez BLU niż tradycyjną drogą, a za 2-3 lata te 200 baksów to nawet drobne nie będą dla nich.
Wnioski z wywiadu: - wszystko idzie zgodnie z planem, ale w wersji dłuższej (sądy pracują wolniej w pandemii) - była mowa o wejściu Saule w 3, najpóźniej w 4q, zatem szykujmy się raczej na 4q - faktycznie mówiąc o Saule się mu micha cieszy - na pytanie o jednorożca bez wahania wskazuje Saule