Jeśli będzie tak jak na kickstarterze - tam najwięcej kasy zbiera się na początku i końcu kampanii. Patrząc na kwotę, obstawiam max 150k zebranej kasy. KS jest co gorsza bardziej znany, więc CDT 8 INC powinny wziąć się ostro do roboty
Wsparłem dzisiaj symbolicznie. Może być ciężko z tą zbiórka - ani słowa czemu trzeba podać nr konta, ani słowa o wiarygodności, ani słowa (na widoku), czy kasę oddadzą, gdy zbiórka się nie uda. Słabo to wygląda od strony psychologii kupującego przy braku wyrobionego marki.
dokładnie, nr konta by wypłacać kasę i do weryfikacji - prawdą jest, że mało wyeksponowane "zachęty". Marketingowo leży i kwiczy, a to dziwne, bo pomysł ciekawy, ale może umrzeć...
w perspektywie mrożenia go na 1,5roku..to 14 dni robi jakąś różnicę? Obyś miał rację, też liczę na powodzenie, to będzie auto/kryptoreklama - niepotrzebne skreślić.
Na razie stronka przeszła test pierwszych dni przy zwiększonym zainteresowaniu, można było poprawić błędy i zobaczyć jak się zachowuje, tak jak nw pisał tutaj jest jeszcze 10 dni na obracanie kasą, a jak mniemam na tym etapie promocji mamy głównie do czynienia z użytkownikami będącymi świadomymi inwestorami w temacie, a nie szeroką publiką. Prawdopodobnie gdyby Sokół 3 dni temu na swoim fejsie albo tubie prosto powiedział żeby ludzi wbijali to by się to skrzaczyło, nie takie serwisy już w tym roku padały
Potencjał duży ale reklama dość kiepska.. Poowinni na fejsie robić szał, gdzieś na grupach crowd robić sobie backlog użytkowników, grupy gamingowe robić szum ale tutaj cisza..
z webinaru wiemy to czego można było się domyśleć, pierwszy tydzień był na korekcję ewentualnych błędów i lagów, i teraz wejście dopiero delikatnie w reklamę
Ale co ja mam powiedzieć, mi reklama tego produktu też nie odpowiada, jednak ponad wszystko słusznie priorytetem było utrzymanie bezawaryjnego działania strony w pierwszych dniach wytężonego ruchu na niej i ewentualne poprawki, na tym etapie poprawki i usuwanie błędów jest relatywnie tanią i finansowo i wizerunkowo sprawą. Jeśli słuchałeś uważnie dzisiejszych wypowiedzi to ten termin może być przedłużony, sam zadałem pytanie czy po nieudanej zbiórce może być zorganizowana nowa, ale z wypowiedzi jak widzę nie wchodzi to w grę.
druga zbiórka po nieudanym pierwszym rzucie to samobój i tyle. Nikt nie robi takich rzeczy. Liczę, że się uda, trochę w papier wrzuciłem, a widać kurs czeka na efekt raisemany.
Na linkedin pojawił się parę dni temu 'zwiastun' jak Sokół wchodzi do pokoju i z Kamilem siadają przy stoliku, ja jestem przekonany że filmik w ten deseń na u2bie na kanale Prosto przetestowałby stronę Raisemany w sposób w który np. strona NSP została przetestowana w pierwszej godzinie działania przez Polaków, czyli niemalże atak DDos
widzicie co się dzieje z fejsem, ktoś sobie zszortował akcję i ustawił timing na popołudnie Europa i poranek/dzień USA - to główny problem na początku, żeby strona nie skrzaczyła
Moim zdaniem pierwsza zbiórka powinna się udać, fakt, dziś doszedł jakiś 1000 zł wiec szału nie ma ale zostały 3 dni a ostatni może różnic się od poprzednich.
Teraz pozostaje do komisu wstawic załozycielom pare gratów aby ratowac honor . Jak ta kampania nie wypali to pod znakiem zapytania jest ich cały biznes i przyszłe projekty .
Z takim podejściem do reklamy to nie uda się ani teraz, ani nawet jak przedłużą, scenariusz licuje z bardzo pesymistycznym, sponsorowane na fejsie artykuły innervalue i przebąkiwania na innych serwisach to jest kropla w morzu potrzeb, tu można było zapewnić rozpoznawalność marki dla targetu 18-35 na kilka miesięcy przed startem flagowej zbiórki...
Dokładnie tak - jak słucham o rozpoczęciu działań marketingowych "po pierwszym tygodniu"...w zbiórce 2-tygodniowej..to dłońmi zasłaniam twarz. Czy na ten projekt nie wzieli jakiejś unijnej kasy? No tak to wygląda w tej chwili. Proteza wystawiona by pokazać ją światu i nie ważne czy będzie działać czy nie. Na tę chwilę, szkoda czasu i pieniędzy :(
no spoko, tylko oni sami nie wiedzieli, czy dostaną zgodę KNFu, więc JAK mieli to reklamować wcześniej ? w wywiadzie powiedzili, że w połowie października rusza (prawdziwy) marketing, zobaczymy :)
racja, zgoda - też jestem zawiedziony (na dzisiaj) postępem marketingu tej platformy, natomiast zobaczymy ile zrealizują z obietnic i na ile będą tu perspektywy. najdziwniejsze jest dla mnie jak grubasy w stylu PLW/INC dopuściły do takiego falstartu, bo nie zapakowali tam 5 złotych, ale 2 miliony :) to jest dla mnie najdziwniejsze :D
Mała firmeka, która ma ogromne plany i takich sojuszników jak PLW, INC i GPW rozkręca przełomowy projekt bez żadnego rozgłosu... Dziwi mnie brak reakcji, info itp tych "krezusow".
Raisemana miała/ma być portalem dla społeczek właśnie PLW i Movie Games i dziwie się że odbywa się to bez żadnego rozgłosu.
Nadal czekamy
Dobrym ruchem było by teraz wyzbierac akcje i w ostatni dzien wpłacic cała sume na kanpanie i potem pchac akcje . Dosc ryzykowne ale mogło by wypalic .
Ja na ich miejscu zamknąłbym zbiórkę własnymi pieniedzmi (i pewnie tak się teraz dzieje...). Wziął porządnie za marketing i mógłbym rzucać hasłami typu : pierwsza zbiórka zakończenia sukcesem itp
Nowy narybek nie będzie się interesował skąd kasa w pierwszej kampanii więc kolejne już same będą się nakręcać.
Jak będzie zobaczymy
Zobaczymy, trochę dużo jeszcze brakuje. Inaczej to też by wyglądało gdyby od początku było więcej $ na zbiórce, ludzie może by poszli za tłumem (no ale... skąd mieli wiedzieć o zbiórce jak reklama była jaka była).
Dzisiaj ta sprzedaz akcji to wygląda tak, jakby wyrok był już wydany i nic się miało nie udać
i teraz raisemana NM: VV 1,9k biorąc pod uwagę że to jest start wszystkiego, to średnia na inwestora jest realna i zadowalająca (w moi przypadku tu nie było potrzeby przy zakładaniu konta ładować więcej niż sprawdzające 100zł, pozostały hajs się dołoży na finiszu)
Trzymam kciuki, bo już 228k :-). Jest sens zrobić myk: wydłużyć o kolejny tydzień, dodać kwotę Max, ale też jako kamień milowy utrzymać 300k. Choć z drugiej strony to rozwodnienie udziału i luzie mogą się wkurzyć. No, zobaczymy
No ale jakie rozwodnienie udziału? Maks był od początku na pułapie 600k, myślę że od początku to było logiczne że maks to te 20% z resztą teraz ewidentnie jest to wytłumaczone na stronie. Ktoś wierzył że 300k to 20% a do maksa to co 40% oddadzą udziału w przychodach za 600k. Trochę nielogiczne
więc tutaj jeśli hipotetycznie byłoby 5 min przed końcem zbiórki i powiedzmy równe 300k zebrane to dotychczasowi udziałowcy mieliby łącznie 100% z 20% przychodów netto, wchodzi ktoś i wykłada kolejne 300k dobijając do 600k i zabiera 50% z 20%
A dziękuję, wbrew temu co pisałem jednak nie kupilem many pierwszego dnia, a ostatniego, czyli dziś. Bo po co mrozić przed czasem kapitał którym można było poobracać przez ponad tydzień. Dwie sprawy, po pierwsze zostało jeszcze 300 tyś ponad many do uzbierania, więc albo przedłużą termin albo to 300 im styka, czas mają do jutra do 12.00 więc uzbierają na 100%. Druga, to link do mojego portfela na etherscan(póki co wygląda na pusty), czy to znaczy że tokeny będziemy mieli w "walucie" etherum czy o co biega bo nie znam się za bardzo na kryptowalutach?
@nw - podziel się jakimś trikiem (książką/ blogiem/ strategią, spółką), bo ja obracając przez tydzień to z reguły kaszany narobię... Ja ze skrajności w skrajność: i na początku i na sam koniec, ale symbolicznie.