ja uważam że raport będzie słaby, to też przed samym raportem firma napisała że zmienia strategie, czyli mniej budżetową grę będzie robiła, bo wiedzą że nie mają tyle kasy ile chcieli
jesli masz pakiet akcji wart z początku 1mld złotych z którego robi się po kilku miesiacach 600mln to też byś wkładał swoją kasę ( z dywidendy) aby zwolnić spadki a co za tym idzie utratę wartości swojego pakietu, gdzie i tak 2,5mln bodajże włożone przez Przezesa to nic w porównaniu do tego ile ma w akcjach. Dla mnie to był powód kupowania a nie jakiś super insight news
tniesz koszt wyprodukowania tytułu za 200mln i robisz tytuł za 20mln a za kasę zarobiona z tego mniejszego tytułu dokładasz do pozostałych 180mln i produkujesz tytuł AAA, czego nie rozumiesz ?
jeżeli prezes napisał że nie otrzymali tantiem, a potem zmieniają strategie z gry AAA na AA to czego nie rozumiesz juz bardziej nie da się dosłownie tego napisać że chcą wydać walsna gre ale nie stać ich na chwilę obecną na AAA więc robią AA bo liczyli że tantiemy dadzą im kase która im będzie brakowała
No i dobrze myślisz, ja tam w strategii widzę info o dodatkowej produkcji AA, przejęciu studiów do realizacji tych projektów i od 2024 wypuszczanie gry co rok. Są to dodatkowe rzeczy które dopisują się do obecnej strategii z której nie rezygnują i którą dalej będą realizować. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś naprostuje.
poszerzają , tak bo to ładniej brzmi bo nadal mają zamiar wypuścić AAA juz po ostanim komunikacie nie wbiją sobie kołka w du.pe i nie napiszą że rezygnują z AAA na jakiś czas
Wracając do pytania z tytułu: czy ich zdaniem umowa z SE jest dla nich niekorzystna? jak chcą się dowiedzieć ile szt. brakuje im do osiągania tantiem za OUT skore SE tych danych im nie ujawnia? czy mają jakieś narzędzia, żeby uzyskać informacje z pytania wyżej? czy wiedzą coś o DLC OUT?
Stowarzyszenie inwestorów indywidualnych
https://www.sii.org.pl/14771/aktualnosci/czat-inwestorski/omowienie-raportu-oraz-wynikow-people-can-fly-za-pierwsze-polrocze-2021-roku.html
Link do czatu
https://www.sii.org.pl/14771/aktualnosci/czat-inwestorski/omowienie-raportu-oraz-wynikow-people-can-fly-za-pierwsze-polrocze-2021-roku.html
Jeszcze bym zadał pytanie jakimi autami jeźdzą członkowie zarządu - prywatnymi czy służbowymi i jakie marki. Na pewno po emisji sobie bryki wymienili na lepsze.
Dzięki za info. Niestety PCF to kolejna spółka gamingowa która olewa inwestorów. Jutro czat z inwestorami a na stronach "Relacji Inwestorskich" kompletna cisza. Nie ma żadnych aktualności. Czyli albo tak zadecydował Sebastian Wojciechowski, albo zatrudnił do IR jakieś baranie głowy...