Cześć indamix. Ja widzę łącznie około 110 mln z czego prawie 100 przez PCC. Dziwna równowaga. Aczkolwiek patrzę na telefonie i nie chcę pisać głupot...co jak co... ale temat zarówno ciekawy jak i zastanawiający .Pozdrawiam
Dnia 2021-09-28 o godz. 23:45 ~jjj napisał(a): > Faktycznie wychodzi łącznie ok. 110 mln. Tak czy inaczej myślę , że to są bardzo dobre dla nas informacje....
Exol dokładnie na 101 226 398,64 zł Rokita na 9 999 966,00 zł i jeszcze spółka zależna od Rokity Elpis sp. z o.o. ale nie znalazłem komunikatu szczegółowego Dopinają temat Orlenu czyli badanie rynku musiało wyjść pozytywnie co jednoznacznie oznacza, że inwestycja przeszła do dalszej fazy.
Faktycznie zastanawiająco niesprawiedliwy podział zastawu. Rozumiem, że Rokita wniesie swoje 50% w innej formie. Takie mam przypuszczenie, że informacja poufna była opóźniona żeby podać komunikat pewny co do dalszych działań. Teraz powinno iść już szybko czyli info o umowie i rozpoczęciu budowy zakładu. Za kilka lat PCC to będzie chemiczna potęga
Rozumiem, że to zastaw dla wierzyciela, pod jakąś wielką umowę ..skoro na setki milionów. Mysle że to oznacza rozwój podmiotu i dodatkowe dochody w perspektywie.....być może i temat z ORLENEM.
Nie trzeba być geniuszem żeby skojarzyć fakty. Na 100% podpisali umowę z Orlenem. Tlenek etylenu jest podstawowym surowcem do produkcji etoksylatów, i do ich produkcji exol oddał nową linie w maju. Teraz chodzi o taka samą linie produkcyjna tylko znacznie większą. O kurs już się nie martwię.
jestem tego samego zdania, dlatego mimo straty obecnie trzymam akcje dalej, zakopane. dziwne ruchy są tu od roku, ciągle na wymęczenie słabych rąk. dlatego ważna jest rola tego forum oraz wpisów jak Twój Toldi, trzeba uświadamiać resztę pod co tu gramy, ruch może nie nastąpić w tym roku, ale ja też o kurs się nie martwię. też nie wiem kiedy, ale przyjdzie czas.