• Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Anna [37.73.11.*]
    W ciągu ostatnich czterech lat zmieniłem wiele firm inwestycyjnych, starając się jak najefektywniej rozdysponować swoje środki i tylko w Lotos nie dotykam swoich aktywów i nie próbuję zmieniać schematu pracy, bo kierownik Lotus wnosi mi dochód od trzech lat i ten dochód jest stabilny.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Morek [89.161.76.*]
    No nie wiem, według mnie zdecydowanie warto lokować też oszczędności w metale szlachetne fizycznie które przechowają wartość przez długie lata. Dlatego ja systematycznie raz na kwartał kupuję monety złote i srebrne w mennicy skarbowej gdzie mam pewność i dostęp od ręki.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~danny [5.173.248.*]
    A może złoto, lub srebro? Mennica Skarbowa ma całkiem dobrą ofertę właśnie jeśli chodzi o kupowanie złota a samo złoto jest teraz dość pewną inwestycją :)
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: sabineyamamoto [104.168.4.*]
    Dywersyfikacja jest zawsze dobra w inwestycjach.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~vfr4 [31.179.123.*]
    żałosne
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Bartek [79.133.120.*]
    Jeśli masz większą ilość pieniędzy to możesz kupować np. Złoto inwestycyjne z Miennicy Skarbowej. Tam masz naprawde dobre ceny za złoto. Jest to inwestycja na lata
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Legren [91.241.62.*]
    Na pewno nie jest opłacalne w dzisiejszych czasach inwestowanie wszystkiego w nieruchomości. Obecnie nieruchomości są drogie, a zwrot z nich jest niski. Pewnie spotkalście sie z wyrażeniem ROI:
    https://smartbuzz.pl/roi 

Szerzej mozna poczytac sobie o nim na tej stronie. Określa to przewidywany zwrot inwestycji. Aktualnie w przypadku nieruchomości jet to jakieś 3-4%.

I to nie liczac remontów, które raz na jakiś czas trzeba przeprowadizć!
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: andrewwilliam [192.3.143.*]
    Jeśli naprawdę chcesz przeznaczyć swoje pieniądze tam, gdzie możesz uzyskać dobre zwroty, spróbuj swoich sił w handlu na rynku Forex. Pamiętaj tylko, że jeśli chodzi o handel, bądź bardzo konkretny w swoim stylu tradingu i cały czas się dokształcaj.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Antok [89.161.77.*]
    przynajmniej te 15-20% lepiej lokować w metale szlachetne żeby jednak skutecznie zabezpieczyć swoją przyszłość.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: andrianagor [37.73.152.*]
    Witam wszystkich!
    Od 10 lat pracuję w różnych sektorach finansowych. Nie lubiłem zbytnio swojej pracy. Razem z przyjaciółką postanowiłyśmy założyć własną firmę.
    Nasz salon fryzjerski online to miejsce z narzędziami, akcesoriami i kosmetykami do golenia i pielęgnacji. Posiadamy również szeroki asortyment akcesoriów do golenia (od miseczki do golenia) od najlepszych światowych marek. https://barbercompany.pl/golenie/pedzle-do-goleniai-akcesoria/naczynie-do-golenia/ Bardzo szczęśliwy, że zmienił moje życie.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~KamilZ [91.145.156.*]
    Moim zdaniem złoto i srebro to w miarę stabilny sposób na inwestycję, sama w ten sposób inwestuję. Zazwyczaj kupuję złote monety w Mennicy Skarbowej. Niezłe ceny, ale i konkretna i pomocna obsluga.

• Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Fijal14 [212.7.215.*]
    System organizowany przez https://www.lynxbroker.pl to świetna opcja, bo mają polską stronę, sprawnie działającą obsługę klienta w języku polskim a jednocześnie jest to partner IB więc jeśli chodzi o możliwości inwestycyjne wypadają bardzo dobrze. Sprawdzony broker od bardzo wielu lat na rynku i z bogatą obsługą. Warto z tych możliwości skorzystać i faktycznie sięgnąć do tej oferty również z tego względu, że masz polską obsługę. 
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Szysz [31.179.123.*]
    Świetna opcja bo mają po polsku, co to za argument?
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Pavlo [195.136.91.*]
    Jestem świeżakiem i dopiero ze wszystkim się zapoznaje. Znam tę firmę jakby od środka, ale chciałbym też wiedzieć, jak wygląda z punktu widzenia inwestycji giełdowych.  Ogólnie wiem, że dobrze funkcjonuje na rynku wierzytelności, ale nie znam jakiś konkretnych szczegółów.  Co w ogóle sądzicie o takich notowaniach firmy Best S.A.? https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=BEST Chętnie poznam opinie osób zorientowanych w temacie.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Dybala [31.179.123.*]
    Proszę się oddalić, szybko i bez zadawania zbędnych pytań.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Magda [79.133.124.*]
    Ulokuj tak pieniądze by ich nie stracić. Dlatego uważam że warto ulokować swoje pieniądze z złocie. Sztabki złota czy monety możesz zakupić w Miennicy Skarbowej, mają dobre ceny i posiadają je na stanie
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Marioo [31.0.84.*]
    Jeżlei bezpiecznie to zdecydowanie w formie zlotych sztabek oraz monet bulionowych. Odnośnie samego wyboru to mennica skarbowa dobrze tutaj wypada
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Tomasz [79.133.121.*]
    Jeśli masz troszkę gotówki przy sobie i chcesz ja ulokować bezpiecznie to polecam złoto z Miennicy Skarbowej. Możesz tak kupić złoto w dobrej cenie i mają złoto od ręki. Polecam
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Jan [31.179.123.*]
    Kup sobie smoczek.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Kris [91.145.156.*]
    Jak już inwestować to w realne aktywa tak jak złoto fizyczne bulionowe monety uncjowe. Ja dokupuje w mennicy skarbowej
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Kris [91.145.156.*]
    Na pewno bezpiecznie na przykład lokować je w metalach szlachetnych jak złoto czy srebro. Ja wybieram mennicę skarbowa ze względu na czas realizacji i obsluge
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Karol [197.221.205.*]
    Są przeciez różne przyjemne dla portfela plany oszczędnościowe, znaleźć je można na https://generali-investments.pl/contents/pl/klient-indywidualny/plany-oszczedzania
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Artur [37.30.36.*]
    Można zainteresować się tematem Venture Capitals, polega to w skrócie na współpracy z inwestorami, specjalistami w danej dziedzinie, można inwestować np. w projekty oparte na sieci blockchain. Więcej możesz sobie poczytać tutaj: https://bvhub.com/pl/ 
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: eribzoetic [122.173.25.*]
    Dywersyfikacja to najlepsza strategia zarządzania ryzykiem dla każdego uczestnika rynku. Ale należy dywersyfikować swoje fundusze tylko w tych klasach aktywów, których są pewni.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Robert [198.98.62.*]
    Jeśli masz jakąś większą gotówkę i chcesz ją zainwestować to polecam innwestycje w złoto. Polecam kupić złoto w Miennicy Skarbowej za dobre pieniądze
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Oriz [91.96.72.*]
    Na pewno w bezpieczne aktywa, dlatego polecam mennice skarbową gdzie będziecie mogli kupić zarówno złote i srebrne monety bulionowe, sztabki w różnych wagach także wszystko tak naprawdę zależy jaki masz budżet na ulokowanie swoich środków. Pozdrawiam
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~nolek [188.33.224.*]
    Bardzo dobrą formą inwestycji jest po prostu złoto. Na mennicy skarbowej jest dobra oferta złota i srebra, można sobie ulokować bezpiecznie pieniądze, właściwie każdą kwotę ;)
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Cyc [31.179.123.*]
    Nudni jesteście naciągacze z mennicy, ten sam tekst, nuda i brak profesjonalizmu, albo Mennica Skarbowa z małej litery, albo z błędem, wstyd naganiacze i naciągacze.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Viking [31.0.91.*]
    Oprocentowanie lokat oraz kont oszczędnosciowych z miesiąca na miesiąc rośnie. I jest obecnie o wiele większe niż w zeszłym roku. W zeszłym roku oprocentowanie było bliskie zera z powodu niskich stóp procentowych. Obecne oprocentowanie jest lepsze, można znaleźc konta oprocentowane na 5-6%, podobnie jak lokaty.
    Dobrze jest porównac sobie to na stronie:
    https://polakoszczedza.pl/promocje-bankowe/ 

Jest tutaj rozpiska najlepszych promocji bankowych w bankach. W niektórych bankach za otwarcie konta tradycyjnego jak również oszczednościowego mozna dostać spory bunus pieniężny, jak na przykład 360 zł w Millenium bank.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Lefreira [185.97.16.*]
    Ja mam budżet podzielony na opłaty, wydatki bieżące czyli tzw życie, oszczędności, no i lewizna - czyli na wszystkie zachciewajki jakie mi przyjdą do głowy. Ten oszczędnościowy mam znacznie większy niż zachciewajkowy, co daje mi poczucie że wydaję te pieniądze jednak rozsądnie, ale jednocześnie pozwala mi sobie sprawić jakieś przyjemności, dzięki czemu nie mam poczucia że tylko odkładam i odkładam i nie mam z tego żadnej frajdy. Do tego jest mi tak łatwiej oszczędzać, bo jeśli mam większy wydatek na rzeczy związane np z hobby to sobie oszczędzam z tego budżetu na lewiznę i dzięki temu jak coś weszło na konto oszczędnościowe to już z niego nie wychodze ;)

Staram się oszczedzać nie tylko w złotówkach ale i trzymac pieniądze w obcych walutach. W euro, dolarach i funtach. Na wszelki wypadek. Poza tym w ostatnim czasie założyłam sobie konto walutowe oszczędnościowe. Aktualnie takie konto ma w ofercie Getin bank. Można na nim oszczędząć zarówno w euro jak i w dolarach.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~ekeiete [185.97.16.*]
    Żeby zachować wartość pieniądza złoto, srebro, tania ziemia. Z nastawieniem na zarobek ale również biorąc pod uwagę ryzyko straty krypto, 10-20% portfela. Dla bezpieczeństwa warto trochę mieć stablecoinów, np. USDT.
    Co do lokat to najlepiej sobie porównać bo ciągle się to zmienia.
    Ogólnie warto jest zainteresiwać się bardziej kontem oszczędnościowym. Z uwaagi na to, że z takiego konta możesz wyciągnąć kasę bez utraty oprocentowania. No i załóż sobie konto nie tylko w polskich złotówkach ale i w zagranicznej walucie. 
    Od siebie polecam zerknać sobie na monety platynowe https://mennicamazovia.pl/pol_m_Platyna-156.html 
    Aktualnie platyna bardzo ładnie rośnie.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Loren [91.145.156.*]
    Część środków na pewno warto ulokować w metale szlachetne, najlepiej z pomocą złotych monet uncjowych z wielkiej szóstki. Miła obsługa, dobre ceny w m. skarbowej
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~iwonn [188.33.248.*]
    Bardzo dobrym pomysłem jest kupienie złota. Ja polecam na przykład spojrzeć sobie do mennicy skarbowej, przynajmniej mając pieniądze w złocie mamy pewność, że nie stracimy ;)
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ampersand [89.33.193.*]
    Musisz uważać na podejmowane ryzyko. To, że wszyscy inni zarabiają na aktywach, nie oznacza, że ​​Ty też to zrobisz.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: dilemma [122.173.31.*]
    Nie jest dobrym pomysłem umieszczanie wszystkich pieniędzy w jednym aktywie. Zawsze musisz zdywersyfikować swoje fundusze, aby mieć dobre aktywa na wypadek, gdyby niektóre z nich upadły.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: crottle [122.173.30.*]
    Przy tak wielu dostępnych opcjach pomnażania pieniędzy zwiększa się również ryzyko. Dlatego dywersyfikacja wydaje się obecnie najlepszą opcją. Podziel swoje środki między różne aktywa, aby przez cały czas cieszyć się zyskami.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: shabang [122.173.30.*]
    Mądrzejszą decyzją jest inwestowanie w różne aktywa, dzięki czemu jednocześnie chronisz i podejmujesz ryzyko. Nawet jeśli na niektórych przegrasz, nadal masz szansę na zarobienie na innych.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: peevertanky [122.173.29.*]
    Umieszczanie pieniędzy w jednym aktywie to zły pomysł. Rynek jest tak nieprzewidywalny, że każdy zasób może w każdej chwili upaść. Jeśli nie alokujesz swoich pieniędzy w sposób przemyślany w różne aktywa, nie będzie Ci łatwo zapewnić bezpieczeństwo swojego kapitału.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: shortfig [82.118.230.*]
    Nigdy nie jest dobrym pomysłem wkładanie wszystkich jajek do jednego koszyka. Kiedy podejmujesz ryzyko inwestycji lub handlu, upewnij się, że używasz różnych aktywów do dywersyfikacji.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: whereuntil [122.173.24.*]
    Narażasz się na ryzyko, jeśli nie sprawdzasz, jak będzie działać dany zasób. Dywersyfikacja funduszy nie oznacza umieszczania pieniędzy w jakimkolwiek aktywie.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: holocryptic [122.173.24.*]
    Jeśli chodzi o dystrybucję funduszy na różne aktywa, musisz upewnić się, że rozumiesz, co robisz i wszystkie masz możliwości.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: lucriferous [196.245.244.*]
    Musisz dokładnie przeanalizować rynek, aby osiągnąć swoje cele. Czasami może to wymagać alokacji środków na kilka aktywów, ale należy to również zrobić po dokładnym sprawdzeniu każdej opcji.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: doodlesack [165.231.105.*]
    Dywersyfikacja funduszy na kilka aktywów pomoże Ci podzielić ryzyko. Ale trzeba to zrobić po odpowiednich badaniach i zrozumieniu.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: setline [122.173.24.*]
    Przed zainwestowaniem pieniędzy ważne jest, aby przeanalizować swój apetyt na ryzyko, cele finansowe i czas, który możesz poświęcić. Jeśli masz dobry apetyt na ryzyko i wyższe cele finansowe na dłuższą metę, możesz preferować handel na rynku Forex.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: albertopolis [122.173.25.*]
    Kiedy decydujesz, ile powinieneś zainwestować w dane aktywa, upewnij się, że właściwie sprawdzasz rynek i dobrze przeprowadzasz analizę, aby nie podejmować błędnych decyzji.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Redek [91.145.156.*]
    Bezpiecznie i w sprawdzone aktywa, na pewno warto mieć pozycję na złoto. U mnie wygrywają złote 1 uncjowe monety bulionowe, odnośnie miejsca to u mnie wygrywa sprawdzona mennica skarbowa.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: ~Redek [91.145.156.*]
    No to jeśli złoto to tylko fizyczne złote monety, odnośnie wyboru miejsca do ich zakupu to u mnie wygrywa mennica skarbowa. Ze względu na bezpieczeństwo, krótki czas, dobre ceny.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: nostrum [122.173.25.*]
    Kiedy alokujesz środki na różne aktywa, sprawdź wyniki aktywów, ponieważ potrzebujesz bezpiecznych aktywów w swoim portfelu, abyś nie musiał ponosić dużej straty.
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: knubble [122.173.27.*]
    W jakimkolwiek sektorze chcesz zainwestować pieniądze, musisz mieć pewność, że jesteś świadomy ruchów cen przed wykonaniem ruchu. Sprawdź najnowsze trendy i wykonaj ruch. Jeśli zdecydujesz się zainwestować w kryptowaluty, BTC to świetne długoterminowe połączenie. Zrób własne badania i powodzenia!
  • Re: Jak ulokować pieniądze? Autor: pernic [122.173.26.*]
    Zanim zainwestujesz pieniądze w jakimkolwiek sektorze, musisz być świadomy zmian na rynku, więc sprawdź wiadomości. Czasami zmiany są nagłe i mogą spowodować poważne straty. Zainwestuj w różne aktywa, aby zyskać na każdym kroku. Rynek walutowy to dobry wybór do rozważenia. Poznaj nastroje na rynku i gotowe!