I należy niestety zgodzić się z autorem wątku. Najwięcej akcji było w obrocie na poziomie 4.08 zł, na którym wolumen wyniósł 4.598 akcji za 18,759.84 zł, co stanowi 22.23 % dzisiejszego obrotu. Kolejny w kolejce poziom to 4.09 zł, na którym wolumen wyniósł 2262 akcji za 9,251.58 zł, co stanowi 10.96 % dzisiejszego obrotu. Do ok 4,18 zł zrobiono 50% dzisiejszego obrotu. Ewidentnie podażowa sesja. Kto śledził ten widział.
Czekamy na kolejne dobre infa m.in. o rozstrzygnięciu 2 etapów przetargu
Re: Kiepsko to wygląda Autor: aczuk [178.212.46.*] 2021-09-29 16:36
A Ty Realnie popatrz realnie - zobacz te swoje spadkowe obroty na tle wzrostowych.
Też bym chciał dokupić po 4 PLN ale na razie słabo to widzę.
aczuk nie jestem kółkowiczem i dlatego już od dawna nie dokupuję. Największe zakupy robiłem między 0,30 zł - 0,80 zł. Później powiększałem stan posiadania wolnymi środkami. Dlatego ja juz nic nie chcę, a tym bardziej dokupić jak inne perspektywiczne spółki mam na oku. A na forum EC2 pozostało mi obiektywnie komentować to co się dzieje i czekanie kiedy zacząć zmniejszanie swojego pokaźnego stanu posiadania. I nie wciskaj innym, że wczoraj to nie była sesja podażowa na dwukrotnie większym wolumenie niż na dzisiejszej sesji. Wczoraj wolumen na poziomie dzisiejszego, czyli 10.087 akcji zrobili między poziomem 4,08 zł - 4,11 zł. Trochę realnego spojrzenia aczuk i obiektywizmu we wpisach. A jak będzie, zobaczymy. Nowe infa (przetargi i realizacje w USA) na bank umocnią na kursie Spółkę.
@ "I nie wciskaj innym, że wczoraj to nie była sesja podażowa na dwukrotnie większym wolumenie niż na dzisiejszej sesji."
Ależ głupio byłoby nie zauważać przewagi podaży na wczorajszej sesji.
Ale dobrze jest widzieć że to wciąż mały ułamek wzrostowych obrotów sprzed tygodnia.
Ghcx
@ "Ten aczuk i inne to naganiacze firmowi"
Hahaha, a kto nie chucha na swoje? Są dobre wiatry to i wiatraczek nie zaszkodzi.
Nie wiem kiedy będę wychodził. Wszystko zależy od rozwoju sytuacji, a konkretnie kierunku jaki obierze EC2, wyników finansowych itp. W najbliższym czasie nie planuję nic robić w temacie. Czekam, w końcu wzrosty po długiej konsolidacji, mam nadzieję, że rozpoczęły się. Zaletą EC2 są stabilne fajne finanse, perspektywy rozwoju, i co bardzo istotne mało akcji w obrocie, nie wspominając o ff.
Powiększać na pewno będę GNB, bo wartość tej Spółki jest moim zdaniem śmieszna. Cały czas mam słabość do IDH. Dokupiłem wczoraj po 6,08 zł Może MBF, bo teraz jest dobra cena, a czuję, że sprawi nam miłą niespodziankę. A ma też na oku inne spółki, których akcji jeszcze nie posiadam, a mam ochotę to zrobić.
Dlaczego nie chcesz dokupić EC2 skoro uważasz że wzrosty się dopiero rozpoczęły?
Znasz spółkę bardzo dobrze, bo jesteś od dawna - więc po co ryzykować w jakichś nowych?
EC2 mam naprawdę dużo. Słowo klucz dlaczego nie - dywersyfikacja. Co do pozostałych, poza Devoran, też jestem przekonany, że wzrosną i to bardzo dużo. Procentowo liczę nawet, że więcej niż EC2 - dotyczy IDH, MBF. Jak pisałem wcześniej EC2 kupiłem najwięcej na poziomie 0,30 zł - 0,80 zł i teraz tylko czekam co wydarzy się a inwestuję w inne spółki. Jedna z zasad inwestowania - nie skupiać się na jednej spółce nawet jakbyś był bardzo pewny mega wzrostów. Kapitał należy rozmieszczać po wypatrzonych spółkach i czekać, uśredniać i nie panikować. Ja nie lubię skakać, robić kółeczek.
Tak, tylko nie możesz ich mieć za dużo. Jeśli masz ich za dużo to przestajesz się orientować. Wtedy już lepiej zlecić pracę innym i kupić jednostki funduszu inwestycyjnego.
Opowiadając aczuk Bo MBF procentowo ma niższy ff, większa płynność, Spółka lubiana przez graczy - w zeszłym roku kilka razy grana i to mocno. Dodatkowo mamy pandemię i to coraz głębszą, MBF nabył udziały Spółki produkującej maseczki, ma kontrakt na bardzo dobrych warunkach finansowych, na wyłączność z podmiotem z Turcji, który jest producentem rękawiczek.
I cytat z raportu MBF za II kwartał:
"Lada dzień powinniśmy spodziewać się pierwszych kontraktów, które – mamy nadzieję – zamienią się w stałe długoterminowe dostawy, a to z kolei poprowadzi wyniki oraz giełdową wycenę Emitenta w obszary dawno nie widziane.
To tak na gorąco. Ale jest to moje subiektywne zdanie. Każdy sam zarządza swoim kapitałem.
Może Yeti mam mniej od ciebie. Ale jeżeli uważasz za niedużą ilość liczbę większą niż tyle ile stoi po stronie sprzedaży, to szacun za ocenę ilości w stosunku do ogólnej liczby w obrocie i ff. Co do pozostałej części wpisu dot. ilości i orientacji, zleceniu pracy innym oraz zakupie funduszu inwestycyjnego, to nie kumam co Yeti chciałeś przekazać na forum tą częścią wpisu.
Powyżej poleciłem GNB - dzisiaj petarda. Devoran też zaskakująco dobrze i dlatego pozbyłem się jego akcji za co dokupiłem oczywiście GNB :-). EC2 piknie - nic tylko cieszyć się. Niestety dwa inne moje walory, o których równiez wspominałem na tym samym wątku tj. IDH i MBF niemrawo zachowują się. Ale przyjdzie i na te dwie spółki pora i to niedługo :-).