Ja mam akcje. kupowane po komunikacie o inwestorze ktory byl sciema . inwestorzy tacy jak ja zostali wkreceni w drogie akcje ktore juz sa 30% nizej uwazasz kolezko ze to ok ?
Na kurs to wplynal zarzad tej spolki sprzecznymi komunikatami . Kompletnie stracili wiarygodnosc po ostatniej zagrywce z listem intencyjnym i rzekomym inwestorem
Gdzie jest ten inwestor pod ktorego nagonili na wzrosty i kurs urosł kilkadziesiat%% ? Pod to i ty;lko po to o czym swiadcza spadki po komunikacie z piatku. Udajesz ze nie rozumiesz czy naprawde nie rozumiesz co tu sie stalo? kurs mowi wszystko . Firma spadla do kategorii smiecowych jak te Brastery czy Cormaye
Przecież dopiero podpisali list intencyjny i nie było informacji o jego rozwiązaniu. Od kiedy to spadki kursu rozwiązują umowy? Po prostu robią EA żeby sprzedać Curiosity za dobre pieniądze. Też liczyłem jak i inni na szybką transakcje, a tutaj może przyjdzie trochę poczekać. Dowiemy się więcej na webinarze…
ESPI służy do komunikowania się z inwestorami, szczególnie kiedy informacje mogą mieć cenotwórczy wpływ, żeby potem nikt nie miała pretensji do zarządu, że insajderzy wiedzieli więcej. W sytuacji gdy rozmowy robią się konkrente z jakimś inwestorem, zarząd puszcza ESPI, a kiedy się okazuje że kwota leżąca na stole jest nie do końca zbieżna z oczekiwaniami i zarząd woli więc dalej budować wartość systemu w EA, żeby zwiększyć tą kwotę, puszcza kolejne ESPI. Tu nie ma sprzeczności, tak wyglada start-upowa rzeczywistość. Reakcja inwestorów na oba ESPI wydaje się też adekwatna, a to jak mocna ostatecznie okaże się przecena zależy od szczegółów przedstawionych przez zarząd o 13
Dnia 2021-09-28 o godz. 12:01 ~Tymek napisał(a): > Za pół roku pomyśle czy jest sens kupować
To niw patrz co się będzie działo z kuresm po czacie, bo może być Ci smutno ;) Ps. macie pytania do zarządu pytać na czacie tym samym rozwiejecie wszystkie wątpliwości.
1 . Dokładne rok temu na czacie słyszałem "Przewidujemy komercjalizację w najbliższych miesiącach". I co? i nic. Ale niech będzie to nie zależy od nich
2. 01 czerwca poszło ESPI "Intencją Zarządu jest przygotowanie stosownego prospektu oraz złożenie do Komisji Nadzoru Finansowego wniosku o jego zatwierdzenie na początku drugiej połowy 2021 r." - początek drugiej połowy roku to lipiec, może połowa sierpnia. mamy środek tej drugiej połowy i jakoś nie widziałem ESPI, że się intencje zarządu zmieniły, a to już zależy wyłącznie od nich.