• Akcjonariat Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    pytanie po ile p. Raubo kupował swój pakiet, bo widzę tylko 280k po 3,7-4zł
    p.Fojt 11,75mln akcji po 2,36zl
    Dzięki za odpowiedz
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    bo info o nabyciu widzę i zbyciu tez, jeszcze 880k zostało p.Ziółkowskiemu
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Nie podano ceny po jakiej w pakietach Andrzej Raubo odkupił akcje od:
    Ziółkowski Wojciech
    Wika-Czarnowski Wojciech
    ale odbyło się to później (29.07.2021) od ostatnich transakcji w których Raubo kupował na GPW w okolicach 4 zł (07.07.2021) wiec sądzę ze nie taniej kurs akcji 29.07.2021 był na poziomie 4,25 zł
    mysle ze jednak dyskonto poszlo duze, ja obstawiam ze cena byla blizej 2,7-3 zł, jak u pana F
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Zakar [37.47.97.*]
    a po co Ziółkowski i Wika-Czarnowski mieliby sprzedawac taniej przeciez byli w zarzadzie i byli najlepiej poinformowani jak spolka teraz preznie działa nie sadze ze zechcieli sperzedawać ponizej 4 zł bo po co ? Patrz na czas transakcji Fojt kupował za akcje Agnes ponad rok temu a to zupelnie co innego.
    Z jeden strony racja że był chętny, ale przez ilość akcji pewnie dyskonto było, ale mogli pomyśleć chce tyle akcji zależy to cena rynkowa, ale takie wolne dywagacje
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Ta cena akcji po której odkupował akcje Andrzej Raubo nie ma większego znaczenia przecież on tego nie będzie sprzedawać to jego firma i Fojta jak się panowie dobrze będą dogadywać to akcje Pobudu będą warte coraz więcej :)
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Kostek [83.28.224.*]
    dyskonto raczej wykluczone. sprzedawali z premią wobec rynku. ale wielu chciałoby się dowiedzieć po ile.
  • Re: Akcjonariat Autor: ~ghja [37.47.163.*]
    Oczywiście że sprzedaż była z premią ( pewnie coś koło 5 zł/akcje). za 3 zł to większość funduszy by kupiła ( a ING to już raczej na pewno)
    Pamiętajcie jedno Raubo ma 31% akcji Pozbudu
    Najbardziej perspektywicznym obszarem jest tu OZE
    Pozbud ma 52% Pozbud OZE pozostałe 48% ma bezpośrednio Raubo. Można powiedzieć że Raubo kontroluje Pozbud OZE (około 64%) - nie wiem czy to dobre - zależy od człowieka(tego konkretnego)
    Ale tak czy siak pamiętajcie zyski z OZE co przypadają Pozbudowi to tylko 52%. Farmy będą warte z 1mld zł ( ale czesc Pozbudu to będzie 0,52 mld)

• Re: Akcjonariat Autor: ~Zakar [37.47.106.*]
    Zapomnieliscie o czymś Pozbud ma dwie spolki OZE jedna z Raubo a w drugiej ma 100%. Napewno wiecie co bedzie w ktorej ? bo ja nie wiem :)
  • Re: Akcjonariat Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    Nie ma znaczenia za ile kupował te akcje. On ich nie kupował spekulacyjnie tylko po to by przejąć firmę.
  • Re: Akcjonariat Autor: ~Ponton [82.146.236.*]
    przez skup czy emisje tanich akcji:)
[x]
COMPREMUM 14,81% 0,93 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.