Bardzo ładne ale wzrost kursu mizerny. Mam nadzieję że jutro będzie jak powinno przy takich wynikach. Inne papiery rosną beż powodu po kilkadziesiąt procent a nasz orzełek malutko.
O rety, za długo na bananie działasz gdzie insajderzy grają wcześniej. To jest nielegalne a Sznajder z racji chyba ponad 300mln PLN na koncie spółki będzie świętszy od Papieza. Jutro kupujmy to będą wzrosty
Orzel szykuje sie do akwizycji albo rozbudowy
Odpowiedz poznamy w tym roku
Po tych wynikach widac ze potencjal spolki jest bardzo duzy... nawet 50pln w tym roku jest mozliwe
Wyniki dobre, ale bardzo dużo kasy zamrożone w należnościach. Ponad połowa sprzedaży za 1H. Czy to normalne w tej branży? Nie piszą nic o przeterminowaniu
Kasę trzyma ZAP i jego spółki. Jest jednym z głównych odbiorców ołowiu plus pożyczki wewnętrzne. Pewnie rozliczą się z dywidendą. Ja trzymam i okazyjnie będę dokupował
lepiej ze kase trzyma ZAP i kurs jest po 26 niz mialby kase trzymac poprzedni Gang Olsena gdzie kurs nie mogl przekroczyc 10 PLN wydluzenie terminow rotacji naleznosci z spolkami grupy ZAP nie jest zle kasa i tak wroci do Orla nowy wlasniciel i tak pokazal klase, ja trzymam dalej zasieg wzrostu to ok 50 PLN zycze cierpliwosci pozdrawiam maxi
To raz, a dwa że pożyczki alokuja między swoimi spółkami, spłacają i przesuwają kwestie fiskalne. Brawo! Będzie sowita dywidendy a biznes na next 20 lat zapewniony.
Szczerze to wole zeby te pieniadze byly w orle w zapasach i naleznosciach... niz w dywidendzie
Wole wzrost wartosci w bilansie
Przyjdzie dzien ze te pieniadze ZAP uzyje do akwizycji i wtedy wszyscy bedziemy zarobieni kasa
Zycze cierpliwosci
Moimzdaniem z reguły piszą artykuły na zamówienie jak trzeba zrobić Mode na spółkę a to się robi gdy towarzystwo jest już załadowane. Tutaj widać spokojny ale systematyczny wzrost, akcje są zbierane i jak już nie będzie znaczącej opcji dokupienia zacznie się pisanie artykułów