Jak firma w końcu zacznie pokazywać zyski a nie ciągle inwestować to tutaj będzie baaaaardzo wysoko. Kwestia ile to zajmie czasu. Ale już na teraz to kurs powinien być w okolicach 20. Zaznaczam że to moje przemyślenia a nie rekomendacja.
" Photon Energy is currently developing PV projects in Australia (160.0 MWp), Hungary (96.5 MWp), Romania (226.2 MWp) and Poland (115.8 MWp), and is evaluating further markets for opportunities. " Razem 598.5 MWp (stan na sierpień 2021).
5.4MWp na Węgrzech ma być gotowe w q4 2020 / q1 2021 160MWp w Australii ma być gotowe w q1 2021.
Reszta jest na wcześniejszych etapach rozwoju. Spółka dowozi projekty, dobrze komunikuje się z rynkiem, cały czas szuka nowych okazji do inwestycji. Jeśli słońce nie zgaśnie i nie wyskoczy czarny łabędź, to może być dobrze. Mają pracy na kilka lat do przodu.
Dnia 2021-09-21 o godz. 13:19 ~tor napisał(a): > Jak firma w końcu zacznie pokazywać zyski a nie ciągle inwestować to tutaj będzie baaaaardzo wysoko. Kwestia ile to zajmie czasu. Ale już na teraz to kurs powinien być w okolicach 20. Zaznaczam że to moje przemyślenia a nie rekomendacja.
Widzisz kolego koszty inwestycji nie są kosztem uzyskania przychodu i jako takie nie mają wpływu na bieżący wynik finansowy. Oczywiście koszt kapitału pozyskanego z obligacji na inwestycje jest znaczący ale akurat z tego co zapowiadają chcą dalej emitować obligi mam tylko nadzieję, że na rozsądny procent a nie 7,75.