Wszyscy wiedzą doskonale, że bardzo rzadko korekta przy takim wzroście ma ok. 20 %, znaczny opór powinien być ok. 38%. Przypominam, że przy silnym trendzie wzrostowym korekta dopiero ponad 60% może zdecydowanie przełamać trend na spadkowy. Oczywiście korekta jest też trendem spadkowym. Przy tak małej płynności wszyscy, którzy od tej pory będą sprzedawać, mogą nie odkupić już akcji - przy powrocie na trend wzrostowy akcje urosną natychmiast tyle ile spadły. Trzeba spokojnie poczekać. Oczywiście gdyby wszyscy to zrobili akcje by nie spadały. Jak to mówią żaba się już ugotowała i nie może wyskoczyć. z kotła. Ja pozostawiam sporo akcji i jestem pewien, że niedługo akcje się nagle odbiją. Dobrze, że spadły i sprzedający mogą odkupić i zarobić. Oni teraz tak łatwo nie oddadzą i wzmocnią trend wzrostowy.
Nic wiecznie nie rośnie nic wiecznie nie spada. Tutaj powodów do głębszych spadków nie ma. Obecnie sprzedają Ci co kupowali poniżej 10zł i nie mogą się już doczekać realizacji zysków. Ci co kupują nie oddadzą przed 300 raczej
A komu przeszkadza korekta ? Ja jestem bardzo zadowolona, chciałabym upolować jeszcze troszkę akcji w korzystnej cenie :) Nie spodziewałam się, że Prefa tak gwałtownie wybije... Dzisiaj mamy espi o emisji obligacji. Oferta publiczna, oprocentowanie 9 %. Bardzo wysokie moim zdaniem...
Tak niestety, właśnie przeglądam różne komentarze. Przeważają opinie, że będą dalsze spadki. A Ty jakiego scenariusza się spodziewasz, jeśli wolno spytać ? :)
Bob- znany kolekcjoner jednorożców i zbieracz prawdziwków :) Ja też myślę, że tutaj żaden Chińczyk ani kapitał zagraniczny nam niegroźny :) A spisaliście się już, akurat w radiu mnie postraszyli, że 5 tys. kary , więc w końcu się za to zabrałam :) I pytają mnie z kim mieszkam, czy z mężem, czy z nie mężem i jeszcze straszą odpowiedzialnością karną za nieprawdziwe dane :) GUS przyjdzie sprawdzić ??? :) Parodia :)))
Olu w Starozytnym Rzymie spisywano TYLKO obywateli, a nie wszystkich mieszkańców. Nie podlegali spisowi niewolnicy i mieszkańcy miast o niepełnych prawach politycznych.
Chyba nie chcialabys byc niewolnica w Starozytnym Rzymie ? ;-)