Co sądzicie o firmie OVB. Skorzystałem z jej doradztwa i póki co jestem w plecy. Teraz chce mi zmienić fundusz obiecując, że wszystko odpracuje w krótkim czasie...
na jaki okres lokowałeś pieniądze? na jakie ryzyko sie godziłeś? to co oni Ci podali na tacy tak naprawde sam sobie wybrałeś, bo ta firma odpowiada na oczekiwania klienta. jeśli trafiłeś na solidnego doradce to nie mieszaj, bo on wie lepiej. naprawde.
pozdrawiam:)
Lokowałem na rok bo pieniadze przeznaczone sa na konkretny cel. O ryzyku doradca mówił bardzo niewiel - generalnie, że stracić na tym się praktycznie nie da.
Szkoda,że już nie pracujesz bo 2002 a teraz to dwa różne światy. Teraz mamy nowych partnerów, niesamowicie wiele możliwości, nowe produkty, ubezpieczenia. Znam ludzi z wielkimi tytułami, którzy pracuja w OVB bo wiedzą,że to tak naprawdę jedyna firma, która robi tak obiektywne plany finansowe. Pozdrawiam najlepszych OVB owców!
Nie ma cwaniaka na OVB'iaka!!! Walili skwary w tamtym roku o AIG MiŚS, że nia ma możliwości, żeby stracić, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że musi iść do góry i ... 40% w plecy. Banda cwaniaków polujących na prowizje... Dziękuję za propozycje inwestowania na wiele lat, zanim mwig40 wróci na 5700pkt. ...
Dnia 2008-04-16 o godz. 13:58 ~Kama Sutra napisał(a):
> Nie ma cwaniaka na OVB'iaka!!! Walili skwary w
> tamtym roku o AIG MiŚS, że nia ma możliwości, żeby stracić,
> wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że musi iść do
> góry i ... 40% w plecy. Banda cwaniaków polujących na
> prowizje... Dziękuję za propozycje inwestowania na wiele
> lat, zanim mwig40 wróci na 5700pkt. ...
nie wiem czy pan jest naprawde glupi czy tylko udaje:/ dawno nie widzialem czlowieka ktory np kupuje chleb tylko po podwyzce jego ceny. gosciu skad sie wogole urwales? pewnie teraz zaczales jezdzic samochodem bo paliwo drozeje co? a moze jeszcze nie wyprowadzasz wozu z garazu bo paliwo nie kosztuje jeszcze 6 zlotych za litr? haha. masz racje nie sluchaj sie ludzi z ovb tylko kupuj sam na gieldzie i i sledz przez kilka godzin dziennie jak sie zachowuja. tak trzymac:)
1. Na jakiej podstawie zwykły doradca finansowy wie jak należy inwestować na giełdzie i poruszać się na rynku finansowym?? Co?? Po dwutygodniowym szkoleniu nabył wiedzę i uprawnienia, które profesjonaliści (nie mylić z doradcami z OVB) zdobywają przez długie lata??
2. Dlaczego doradcy z OVB polecają produkty Compensy?? Czyżby Compensa płaciła za obsługę posprzedażową??
na chwilę obecną 2 produkty inwestycyjne które wprowadziła compensa są bezkonkurencyjne na polskim rynku finansowym, mianowicie Super Fundusz oraz Nowe Horyzonty (fundusz strukturyzowany z ochroną kapitału), nie ma czegoś takiego jak prowizje posprzedażowe, są dobre produkty z szerokimi możliwościami lokawania kapitału. pozdrawiam.,. po szczegóły odsyłam na stranę www.compensa.pl
Jeszcze do niedawna ( nie wiem jak dzisiaj) można było tam znaleźć symulację z zyskiem 12%. Mówię wam rewelacja, zgodnie z nią można zarobić miliony!!!
Hej. Jestem kierownikiem oddziału w firmie ovb. Wielu z Was od razu zarzuci mi że jestem stronniczy i pewnie beda mieli racje ale chce powiedzieć że w OVB zdarzają sie różni ludzie nie zawsze dobrze reprezentujący tą firme z reszta jak w każdej. Jednego jestem pewien że OVB w swojej branży ma naprawde bardzo dobre rozwiazania inwestycyjne i ubezpieczeniowe. Jeśli mi nie wierzycie umówci sie na analize i doradztwo to przeciez nic nie kosztuje a można sie dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć
Pomyśl sobie tak: teraz -40% a za parę lat będziesz zdrowo na plusie. Na pewno znasz procent składany? giełda nawet nie musi wrócić do tego samego poziomu żebyś zarobił. Inwestując pieniądze cały czas wyjdziesz lepiej niż jadąc na hossie. Poza tym chcąc inwestować krótko i bardzo ryzykownie: zatrudnij maklera i wal w giełdę. Jeśli twierdzisz, że poradzisz sobie bez takch inwestycji: lokata na 2 lata. Stopa zwrotu ledwo ledwo pokryj Ci inflację, a potem jeszcze 19% podatku Belki :) gratulacje.
Co do prowizji: tu jesteś w błędzie. Żaden szanujący się doradca z OVB nie myśli o prowizji, bo jak zaproponuje klientowi produkt niezgodny z jego profilem finansowo-życzeniowym, to się po jakimś czasie człowiek rozmyśli i pojedzie takiemu leserowi po wypłacie.
Pozdrawiam
kto ci takich głópot naopowiadał ze bez matury, nie wazne ale mam do Ciebie pytanie czy zatrudnisz do remontu domu "fachowca" ktory skończyl studia ale nigdy tego nie robil, czy moze raczej goscia ktory nie ma wyzszego wyksztalcenia ale remontuje domy od dawna ?
wiele firm ubezpieczeniowych, doradczych zatrudnia ludzi wlasnie bez wyzszego wyksztalcenia dajac im mozliwosc nauczenia sie zawodu
Dnia 2008-10-13 o godz. 15:46 ~realizacja Celów napisał(a):
> kto ci takich głópot naopowiadał ze bez matury, nie wazne
> ale mam do Ciebie pytanie czy zatrudnisz do remontu domu
> "fachowca" ktory skończyl studia ale
> nigdy tego nie robil, czy moze raczej goscia ktory nie ma
> wyzszego wyksztalcenia ale remontuje domy od dawna ?
wiele
> firm ubezpieczeniowych, doradczych zatrudnia ludzi wlasnie
> bez wyzszego wyksztalcenia dajac im mozliwosc nauczenia sie
> zawodu
ciekawe jak knf reaguje na prace doradców bez wykształcenia..... a moze ovb zatrudnia ludzi nie wymagając oswiadczenia o nie karalnosci...... doradca po przejsciach i po wyroku:):):)
Aby prezentowac klientowi jakiekolwiek rozwiazania, pracownik ovb musi zdac egzamin knf a co za tym idzie nie moze byc karany prawda? w przeciwnym wypadku jak ma pracowac w ovb ktos kto nie ma prawa podpisywania czegokolwiek. pozdrawiam
Dnia 2008-04-16 o godz. 13:58 ~Kama Sutra napisał(a):
> Nie ma cwaniaka na OVB'iaka!!! Walili skwary w
> tamtym roku o AIG MiŚS, że nia ma możliwości, żeby stracić,
> wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że musi iść do
> góry i ... 40% w plecy. Banda cwaniaków polujących na
> prowizje... Dziękuję za propozycje inwestowania na wiele
> lat, zanim mwig40 wróci na 5700pkt. ...
Jeszcze jedna?
Jeden kolega miał rację to klient sam wybiera w co chce inwestować. Dlaczego każdego myśli ze tam gdzie są pieniadze to muszą byc przekręty ludzie maja do nas pretensje ze my mamy z tego prowizje tylko ciekawe czy oni chcieliby za darmo pracowac. Pozdrawiam wszystkich doradców z OVB
nie warto w ta firme inwestowac, wiecej doradcow w tej firmie gada niz ma jakie kolwiek pojecie o inwenstycji.
w tej firmie doradcy potrafia ostro przegiac,w kazdym sensie i sa strasznie upierdliwi.trudno im przyjac odmowe.
buahaha, OVB ma najlepszych doradców w Polsce:) studentów z łapanki, którzy za przystąpienie do szkolenia muszą zapłacić 200 złotych. Była koniuktura to byle frajer mógł być doradcą, teraz widać, jak jest:)
w zależności co pan chciał osiągnąć i po jakim czasie wszystko zależy od klijenta to że klijent nie przemyślał decyzji i sam nie wiedział co chce i na jak długo to już nie zależy od doratcy tylko od klijenta
Dnia 2007-12-22 o godz. 22:56 ~miziaziu napisał(a):
> w zależności co pan chciał osiągnąć i po jakim czasie
> wszystko zależy od klijenta to że klijent nie przemyślał
> decyzji i sam nie wiedział co chce i na jak długo to już
> nie zależy od doratcy tylko od klijenta
Mądra odpowiedź, Klient zdecywowyny jest zawsze zadowolony, "marzyciel" nawet jak bedzie odkladal pieniadze sobie do szuflady, to z tego tez nie bedzie zadowolony, Ja swoją decyzje przemyslałem i jetsem z niej zadowolony ,Pozdrawiam wszystkich klientow OVB
Boże - widzisz i nie grzmisz!! Czytam te posty i nie wiem jaki poziom wiedzy, nazwijmy to ekonomicznej, reprezentują doradcy OVB, ale co do polskiej gramatyki to warto byłoby wrócić do szkoły podstawowej - 3-4 klasa. Poniżej jakiejkolwiek oceny... Dla wszystkich doradców OVB, którzy nie wiedzą o istnieniu takiego tworu jak Słownik Ortograficzny Języka Polskiego przypominam że pisze się;
doraDca, a nie doraTca,
KlIent, a nie klijent,
jest napisane, a nie piszę
i do jasnej cholery POSZEDŁEM, a nie poszłem matoły bez szkoły. No do chu..a niepodobne!! A debilom przypomnę, że powyższe słowo zaliczane do inwektyw pisze się przec CH i U "zwykłe"
Bardzoo profesjonalna odpowiedź. Zal mi Twojej osoby.
Pamiętaj,że jest coś takiego jak dysgrafia... nie każdy w ovb ja ma.
Więc nie oceniaj firmy po jednej osobie...
lokowanie pieniedzy na rok wiążę się z ogromnym ryzykiem i albo doradca był niekompetetntny albo, co bardziej mi sie wydaje, chcesz kogoś obwinić. opłacalna lokata przy relatywnie małym ryzyku - conajmniej 7 lat.
firma bardzo rzetelna ! polecam, przedewszystkim ze względu na to, że nie bedą wam upychać produktów 1 firmy a wybiorą wam to co najlpsze. Ja skorzystałam i jestem zadowolona!!!!
Myślę, że należałoby wyjśc od tego, że fundusze inwestycyjne są instrumentem do długoterminowego zarabiania pieniędzy, i nikt nie wrzuca kasy na fundusz na rok. na rok to do banku i na lokatę. więc jezeli ktoś mówi, że zainwestował na funduszu wewnętrznym i stracił, to niech wyjasni dla czego??? co jest przyczyną?bo nie wydaje mi się by mogło to być błędne ulokowanie pieniędzy.
Ja inwestuję i póki co zarabiam i to całkiem nieźle.
Tyle, że aby inwestować też trzeba coś wiedzieć, a nie usłyszeć 10% w sakli roku, i powiedzieć chcę- a później pisać, że straciłem i to ich wina.
Najtrudniej winowajcy szukać w sobie.
Pozdrawiam.
Dnia 2007-11-26 o godz. 21:36 ~magik71 napisał(a):
> na jaki okres lokowałeś pieniądze? na jakie ryzyko sie
> godziłeś? to co oni Ci podali na tacy tak naprawde sam
> sobie wybrałeś, bo ta firma odpowiada na oczekiwania
> klienta. jeśli trafiłeś na solidnego doradce to nie
> mieszaj, bo on wie lepiej. naprawde.
pozdrawiam:)
i tu masz 100% rację chłopie!
Stopa zwrotu oferowana przez OVB wynosi 6-10% rocznie. To niewiele. Jednak nawet korzystając z usług OVB można osiągnąć średniorocznie 23% zysku, dzięki stosowaniu strategii Darwin + Defender: www.darwindefender.pl
klienta!!! Zgadzam się bo jestem klientem i jeszcze nikt mi tak profesjonalnie nie wytłumaczył mojej pozycji i możliwościach na rynku finansowym. Gdyby nie doradca do tej pory musiałbym liczyć tylko na państwową emeryturę, brak zabezpieczenia na życie, mam lepsze oc i ubezpieczenie domu. Pozdrawiam! Polecam każdemu!