Jakbys powiedzial, ze drago ma obecnie podobna kapitalizacje do CFG, to bym cie wzial na powaznie, a tak to uznaje, ze nie masz wiekszego pojecia o czym piszesz i co porownujesz.
Tak obie spółki mają obecnie podobną kapitalizację i obie są planktonem naszej GPW. Mógłbyś rozwinąć swój komentarz, czy zachowasz mądrości dla siebie?
Porownywanie spolek pod wzgledem ceny za jedną akcję swiadczy o tym, ze sie nie ma zadnego, albo bardzo niewielkie pojecie o wycenie, czy "wartosci" spolki. Porownuje sie KAPITALIZACJĘ spolki.
Doceniam udana premiere i sukces drago i ciesze sie ze rosnie, mimo ze nie mam ich akcji (choć kusilo mnie brac po 47 zl, ale cóż, trudno).
Cfg ma tyle potencjalnych dobrych premier, lub wrecz hitów, ze pozwala z optymizmem patrzec w przyszlosc.
Dzisiejsza sesja pokazuje, ze akcjonariat mamy niemal żelazny! Cos tam skubnalem dziś, ale nie bylo zbyt wielu chetnych na sypanie.
Prosba do megafona: nie naganiaj na innych spolkach na cfg. To dobra spolka, bedzie udana premiera, kurs urosnie, a naganianie przynosi odrotny efekt.
Stary, a skąd wniosek, że porownuje względem ceny za akcję? Twoja nadinterpretacja mojej wypowiedzi jest komiczna. Bawię się w giełdę od 24 lat i myślałem, że zaczniemy merytoryczną dyskusję, ale rozbawiłeś mnie setnie.
A wracając do meritum, moim zdaniem na takich małych spółkach ważniejszym elementem od kapitalizacji przy perspektywie mocnego ruchu kierunkowego jest free float. Pozdrawiam wesoło :)