Elo, co lepiej brać excola czy pzu pod dywidendę? Pzu miało niezłą dywidendę 10% ale to była z 2 lat, teraz będzie zwykła około 5% no i jest obecnie drogie. Exol tez luby dywidendy 5% jednak liczę, że kurs poszybuje po infie o współpracy z orlenem. Sam nie wiem - napiszcie coś ciekawego.
Exol to śmieć. Wisze tu z przymusu, Lepiej byś wyszedł na jakimś obrocie akcjami. Mam kilkadziesiąt tysięcy akcji , niestety w stracie, i żadna dywidenda tego nie zrekompensuje. W dodatku żadne pozytywne info nie oddziałuje na spółkę...
Umowa jest negocjowana, kurs jest niski, możesz poczekać na jeszcze niższy. Poczytaj info i forum, wysnuj wnioski. Przy tak niskim kursie niewiele ryzykujesz.
No nie wiem.
Ryzyko byłoby małe przy dobrej giełdzie.
Przez tego chinola co upada giełda może polecieć na łeb na szyję.
Nowy krach?
Na pewno jesień będzie ciekawa + jak dojdą zachorowania...
Jesień będzie ciekawa, ale dla tych, którzy siedzą na pieniądzach, bo dla tych co posiadają akcje to będzie gehenna. Eh, znowu człowiekowi włosy wyjdą ze stresu.
Kurde, dziś takie zwały przez tego chinola bo ma problemy. A jak upadnie to podczyści nam giełdę może o 50%. Wyobrażasz sobie, że twoje obecne akcje będą warte 50% mniej niż kopiłeś?
Co ty człowieku gadasz? Ogarniasz ogólże sytuacje? Zobacz co dużego upada w chinach i ma wpływ na całą giełdę. Nikogo jakiś pcc exol nie obchodzi ale zleci jak wszystko inne...
Tak, tak oczywiście. Akurat Exol całe wagony towaru wysyła tylko do Chin i przez to większościowy akcjonariusz czyli Exol będzie się pozbywał swoich akcji o połowę taniej bo tam się zwała szykuje! Daj spokój, w jakim biurze Cię przyjęli? Ha, ha...
Ale jesteś leszczem. Jeżeli na exolu jest taki akcjonariat półgłówków to powodzenia wam życzę z tym śmieciem... NIE MA ZNACZENIA CZY JAKAŚ SPÓŁKA JEST POWIĄZANA Z CHINAMI 99,9% NIE JEST A I TAK WCZORAJ SPADAŁO przez EVERGRANDE
OGARNIJ SIĘ CZŁOWIEKU I WYSIL TEN MÓŻDŻEK I ZNAJDŹ KORELACJE...