• zaraz pęka 10 pln Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    3, 2, 1...
  • Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    już hahahaha
  • Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~Free [62.87.242.*]
    Czarodziej rozumiem, ze jesteś kolarzem, ale jednak minimum klasy i empatii by ci się przydało. Ludzie tutaj są naprawdę wkurzeni na cała sytuację.

Nie dość, że kurs był tłamszony przez kilka miesięcy i wielu liczyło, ze raport i aktualizacja wskaźników przyczynią się do urealnienia kursu, to tutaj wyskoczyło jak królik z kapelusza jakieś Evergrende z długiem większym niż Polska i w tle zaczyna wisieć cień korekty podobnej do tej przy początkach covid. Może człowieka trafić. Ironia polega na tym, ze ten kto blokował kurs, będzie zbierał teraz sam co zasiał.

Uważaj, żebyś za kilka dni sam nie płakał jak się zapakujesz w rożne walory pod kółka a się okaże, że rozpocznie się większa korekta na wszystkich rynkach.
    9,6 :)
  • Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~Aga [94.254.165.*]
    Az tak bardzo Cieszy to cieszy? Pamietaj: karma is e bicz
    lol z czego mam się cieszyć, po prostu ta spółka to syf. sam wszedłem z myślą zarobienia tutaj, ale się nie da, bo co podbiją to potem uwalą jeszcze więcej.

nie mówię o sobie, ale po co ludzie mają to brać na loga? wystarczyło kupić w czwartek poniżej 10 pln, w piątek sprzedać za 11 pln i koniec inwestycji. teraz dołowanie do listopada, podbitka pod raport pewnie z 8 pln na 10-11 pln i po wynikach -20%.

• Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~Aga [94.254.165.*]
    I wrozysz to z czarodziejskie kuli?
    Spolka, ktora zarbia kase to syf. Ciekawe. To, ta, ktora jest na co rocznych stratach to perla. Co z Wami sie k u r w a dzieje? Czytacie to co piszecie? Chociaz w minimalnym stopniu? Minoulacja level hard! Az dziwne, ze tylu luudzi sygeruje sie tym co sie tu wypisuje. Wlaczcie swoje myslenie bo nikt za WAS tego nie zrobi!
  • Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~B921 [79.110.199.*]
    Dwa słowa: "przepływy pieniężne".

Do spółki nie wpływa kasa. Kurs urósł 1000% w najwyższym miejscu.

Dlaczego to miałoby rosnąć? Cena stali zaczyna się obsuwać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [176.122.240.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Mi wystarczy jedno słowo "Evergeande".

Gwarantuję ci, że dzisiejszy spadek został wywołany możliwością upadłości tego podmiotu i generalną korekta na rynkach, a nie przepływami (zresztą sytuacja został już omówiona w innym wątku, po co się tutaj powtarzasz?)
  • Re: zaraz pęka 10 pln Autor: ~Chico_bon_bon [37.47.13.*]
    Brawo Aga!!
    teraz nie ma już kompletnie pod co tu grać. szacunki dopiero w listopadzie, więc spokojnie teraz miesiąc zaniżania, mielenia, uwalania żeby w listopadzie było 11 pln i zwała. nie szkoda wam mrożenia hajsu? nie lepiej kupiż tydzień albo dwa dni przed wynikami i sprzedać na podbitce? za każdym razem ten sam schemat.

I widzisz tym się róznimy, ze ja jestem cierpliwy i widzę, zę jak uspokoi się z Evergrande i opadnie po tym kurs, to tutaj spokojnie kurs moze w każdej chwili wystrzelić.

Z drugiej strony może spaść pod upadek Evergrande (jeżeli Pekin nic z tym fantem nie zechce zrobić), dlatego najlepiej wybrać wyjście salomonowe, mieć akcje i jednocześnie kapitał na dokupywanie akcji na spadkach.
    szkoda że bycie cierpliwym na tej spółce nic nie daje. i dobrze obaj o tym wiemy.
    Heh do czasu czarodziej, do czasu. Na Pozbudzie tez brakło ci cierpliwości i straciłeś sporo. Ja dzisiaj zamknąłem tam pozycje z 50% zyskiem. Bez szału ale jak na 2-3 miesiące dla mnie ok. Bowim doprowadza mnie do niestrawności, ale nic nie poradzę na to, ze nie moge sprzedać akcji za psie pieniądze i wolę je trzymać. Zrobiłem tylko kółko akcjami kupionymi po ostatnim spadku na 9,5.

Teraz, nie mam już zamiaru powiększać pakietu tutaj, no chyba że autentycznie spadnie do 7 zł. Widzę sporo atrakcyjnych promocji na innych spółkach, a kto wie co będzie jak Pekin nie pomoże Evergrande? Chyba trzeba będzie wtedy sięgnąć po żelazne rezerwy i rozbić świnkę skarbonkę, bo może się powtórzyć sytuacja z początku covidu

Tutaj spodziewam się więcej na kursie pod koniec roku. Raport jednak nastroił mnie pozytywnie do możliwości powtarzania solidnych zysków w III i IVQ, tylko trzeba przeczekać ten Evergrande. Tak jak napisałem osoba zaniżająca sama sobie zrobiła psikusa. Nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie jakiś czynnik makroekonomiczny wstrzymujący wzrosty no i proszę bardzo, zgrało się idealnie z raportem Bowim.

Gdyby nie raport, to być może szorowalibyśmy teraz w okolicach 7-8 zł.
    teraz do powieszonych na hakach po 13 i 12 pln doszli Ci z piątku, powieszeni po 10 pln i 11 pln. Dlatego nie wróżę tu wzrostów bo od razu sypią (tak jak sypali w piątek). Zjadą na 8 z hakiem, podbiją 20% i się wysypią. I znowu zarobią Ci co weszli przed samym raportem po niskich cenach.
    Normalnie jakbym czytał twoje wpisy na pozbudzie po spadkach z 3,4 na 2,9:) Tutaj przy jaki poziomie znikniesz ze spółki na zawsze? Tam zdaje się wyznaczyłeś sobie granice w okolicach 3,6.

No ale krótkoterminowo w perspektywie 2-3 miesięcy możesz mieć rację jak Evergrande upadnie, więc zostaje ci trzymać kciuki za obojętność Pekinu i brak reakcji tamtejszego rządu.
[x]
BOWIM 2,63% 8,58 2026-05-18 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.