Zarząd spółki POZBUD S.A. z siedzibą w Poznaniu _Spółka, Emitent_ informuje, że w dniu 20 września 2021 roku, Rada Nadzorcza Spółki:
1_ odwołała delegację Członka Rady Nadzorczej - Pana Marcina Raubo do czasowego wykonywania czynności członka Zarządu Spółki _Wiceprezesa Zarządu_ - udzieloną w dniu 13 sierpnia 2021 roku
Super. Ja obecnie z obawy przed korekta wychodziłem ostatnio z pakietem 150k szt. w zeszłym tygodniu w cenie 5.10 - 5.18.
Przepraszam, że Was teraz informuje.
Mi się już nie chce wchodzić i wychodzić na tych korektach... wszyscy wiemy na co tu czekamy popatrzcie sobie jak Columbus wycenia swój portfel farm OZE
Dnia 2021-09-20 o godz. 13:03 ~Kr napisał(a): > Mi się już nie chce wchodzić i wychodzić na tych korektach... wszyscy wiemy na co tu czekamy popatrzcie sobie jak Columbus wycenia swój portfel farm OZE
Konkretnie chodzi mi o to:
Columbus stale zwiększa udział w rynku farm fotowoltaicznych. Spółka posiada obecnie 44 MW w pełni operacyjnych farm i 56 MW w trakcie budowy. Szacowana wartość rynkowa tych aktywów to 350-400 mln zł.
Wszyscy wiemy nad czym pracuje Pozbud:
Obecnie w trakcie weryfikacji ma być osiem lokalizacji, które mogą być przeznaczone pod elektrownie fotowoltaiczne, wiatrowe i hybrydowe o łącznej mocy 460 MW.
A mi jak sie uda dokupic to dokupuję na tych korektach dzisiaj sie troche udało.
Potencjal niezly tych OZE i kontraktow kolejowych fajnie ze ten nowy wiceprezes zna sie na kolei pieknie to rozegral Fojt
Wystarczy jeden komunikat ze Pozbud dostał pozwolenie na budowę w jednej z tych 8 lokalizacji farmy fotowoltaicznej na np. 50MW i informacja za ile można ja sprzedać po wybudowaniu... i wszystkie te korekty spadkowe ... haha będą się kończyć na poziomach o jakich teraz nawet nam się nie śni.
Idolek gra toczy aie tu o znacznie wiekszą stawkę wiec siedzimy. A tak nawiasem mowiac widziales Geo... powoli spada pod cieżarem... za jakis czas może bedzie mozna skorzystać hmm
Dnia 2021-09-20 o godz. 16:20 ~Ponton napisał(a): > popyt sie teraz wycofa, strach i tyle w temacie widac bylo ze brak sily jak dochodzilo do 5,2 teraz test 4,6?
Ponton widziałeś obroty gdzie Ci się popyt wycofał mamy 1 mln zł obrotu dzisiaj na Pozbudzie !! Ludzie patrzcież na oczy zanim cos napiszecie :))
A po co jakiś Grubas w zeszłym tygodniu tak cierpliwie wszystko zbierał przez kilka dni ???? Myślicie, że oni nie wiedzą wcześniej o tym, o czym rynek dowiaduje się dopiero z ESPI ??? Tak samo było na ZEPAku zanim wybiło Espi o atomie. A co ma sytuacja w Chinach do działalności Pozbudu, który skupia się na polskim rynku, nie licząc eksportu stolarki budowlanej ??? No, ale każdy myśli, że jak wyrzuci to będzie mądrzejszy i kupi niżej. Powodzenia, niech każdy decyduje sam.