Ciekawe, ile tak na prawdę tego obrotu to panikarze, bo przecież ten komunikat nie był niczym nowym ;) Swoją drogą po raz kolejny mamy bardzo wygodną dla uwalaczy informację.
I co Ci oddają. Główny cały czas ma tyle samo co miał a reszta to mielenie w kółko jednego. Mam prośbę. Skoro nie masz akcji i interesu to poprostu idź stąd.
Wiadomo, jak fakty przeczą teorii to trzeba zmienić fakty. Stara moskiewska szkoła. Nikt nie sprzedaje a kurs złośliwie spada. Komisje trzeba powołać, nawet wiem kto mógł by być przewodniczącym, chociaż to by musiała być pod komisja.
Jak rozumiem spadek kursu jest równoznaczny z paniką akcjonariuszy? Ufff, to bardzo dobrze. Już się bałem, że na giełdzie mają miejsce manipulacje i ludzie nie są tu uczciwi :)
Lechu - przecież on ma interes. I to od dawna ten sam - straszyć łosi... Tyle, że łosie to już tutaj niemal doszczętnie wyginęły ;) I dlatego, moim zdaniem, dzisiaj NIKT już nie panikował. Obrót zrobili - początkowo waląc w dół na maxa między sobą, a następnie - gdy już dotarli wystarczająco nisko - odebrali od tych asekurantów, co sobie poustawiali SL. I tyle w tym temacie :)
KOWAL....//..Obrót zrobili - początkowo waląc w dół na maxa między sobą, a następnie - gdy już dotarli wystarczająco nisko - odebrali od tych asekurantów, co sobie poustawiali SL...///.....????
Do pociągu widmo, który nie wiadomo gdzie jedzie i czy w lokomotywie jest jakiś maszynista. Peron macha wam na pożegnanie jak nadbrzeże Southampton w kwietniu 1912r.
napisałeś na forum publicznym ,będąc zdrowym na ciele i umyśle ( chyba że jest inaczej ) ... ..//..Obrót zrobili - początkowo waląc w dół na maxa między sobą, a następnie - gdy już dotarli wystarczająco nisko - odebrali od tych asekurantów, co sobie poustawiali SL...///....,,
zatem wiesz że jacyś Oni , robia tu takie rzeczy , które podpadają po manipulacje kursem ...
więc podaj kim są ci Oni ??? ...może to grupa ?..podaj nazwe ,
Jakie to ma znaczenie? Wystarczy spojrzeć na wykres, listę transakcji i sposób pojawiania się zleceń, aby zauważyć, że coś tu nie gra. Przy kursie liczonym w groszach, transakcje na kilka-kilkadziesiąt akcji są Twoim zdaniem czymś normalnym?
Idąc tym tokiem należałoby przyczepić się do sporej części użytkowników forum. Od kiedy to nie można wyrażać swoich przemyśleń, przypuszczeń i wątpliwości co do spółki? Jak przykładowo przy wzroście ktoś doda temat, że nas ubierają to jest w porządku, ale gdy jest spadek i widzimy post o uwalaniu kursu to już nie do końca, tak?
Jakie nerwy baranku? ;) Miałbym się denerwować każdą taką głupotą napisaną na tym forum? :) A co do przebiegu tej sesji - nie tylko ja wiem, wszyscy wiedzą. Animator również - i wreszcie dzisiaj zadziałał w odpowiednim momencie jak należy... :)
Transakcje na kilkadziesiąt akcji po kilkadziesiąt groszy nie są przestępstwem ani przewalaniem z wora do wora. To - spotykane tu - zasłanianie realnie dużego zlecenia malenkim raz to wyżej by udawać, że kurs wyższy być moze raz to w druga stronę. Transakcje po jednej akcji tez tu się zdarzały. Czasem w takich dziwnych konfiguracjach, że najpierw ktoś sprzedaje lub kupuje jedną a potem po kilku sekundach resztę zlecenia (albo prawie resztę i zostawia kilka akcji). Takie rzeczy to się tu dzieją codziennie.
No właśnie - takie rzeczy dzieją się tutaj codziennie więc można podejrzewać, że ktoś ma w tym jakiś cel. Gdyby nie działo się kompletnie nic to podejrzewam, że sam bym nie powiększał swojego pakietu, ale ja tu widzę jakiś potencjał więc jestem i chcę zobaczyć, jak to się skończy ;)
Na mnie takie akcje jak wczoraj nie robią wielkiego wrażenia. Nie do końca rozumiem, dlaczego akurat ten komunikat miałby być aż tak mocny, aby ludzie mieli panikować i pozbywać się swoich akcji w taki sposób. Ja na razie nie widziałem żadnej informacji o braku porozumienia ;)