Średnia cena mieszkań w Polsce to jest 1400 euro za metr kwadratowy. To cena kilkukrotnie niższa, niż w innych krajach europejskich. W Polsce ceny mieszkań są jednymi z najtanszych w Europie.
No i w związku z tym ja dzisiaj przespałam cały dzień, żeby już się wyspać na cały tydzień do przodu :) A na Pferze pierwsza pobudka, to chyba będzie najwcześniej na wiosnę. My śpimy, a oni niech spokojnie pracują :) Ciekawe jak okres zimowy wpłynie na te budowy. nie znam się na tym za bardzo, ale skoro to tylko praktycznie montaż gotowych prefabrykatów, to chyba nie powinno być jakiś opóźnień ?
Tak, widziałam na stronie, że w jakiejś hali zalewają betonem druty czy coś takiego.. ,ale nie wiedziałam, że pracują na 3 zmiany... Kurcze...giełda to jednak poszerza horyzonty :)
No tak 24/7. Beton nie wiaze tylko od 8-16. Potrzebuje troche wiecej czasu ;-)
Betonowa podstawa fundamentowa może być gotowa na pierwszą warstwę cegieł w dzień po wylaniu, ale większość mieszanek wymaga 2 dni. Na podjazdy lub drogi najlepiej nie wchodzić przez co najmniej 48 godzin i unikać przesuwania po nich ciężkich ładunków przez 10 dni. Beton osiąga większość swojej pełnej wytrzymałości po upływie około 28 dni (w temperaturze 20oC).