• I co dalej ? Autor: ~Xa [95.49.107.*]
    Sytuacja napieta jak plandeka na zuku. Na Fejsie są reklamy odnośnie wezwania i oddania akcji. Co myślicie ?
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Sss [31.0.180.*]
    Ja nie oddaje
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Axa [185.200.82.*]
    I co przepadna jak wycofaja z gieldy?
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Kulawy [37.30.33.*]
    Do wycofania dluuuga droga musieli by zdobyć 95 procent a to by i tak oznaczało przymusowy. Bądź musieli by ogłosić jeszcze jedno wezwanie potem robić uchwałę a póki są fundusze nie ma szans. Nastrój na giełdach nam nie pomaga ale zobaczymy może sie poprawi optymizm do końca tygodnia. A jak ktoś ma wątpliwości niech sprzedaje dziś można jeszcze wyżej wezwania. Ja to będę brał cóż zaeyzykuje te 10 20 gr.
  • Re: I co dalej ? Autor: ~trewq [79.191.191.*]
    Przemielilo się sporo akcji powyżej ceny z wezwania, w piątek ktoś skubnął ok 6.5k akcji po ok 16.25. Ogólnie powyżej ceny z wezwania przemielilo się już akcji za parę mln zł. Może ktoś coś wie i jest już coś dogadane, może fundusze podbiły cenę żeby nikt nie odpowiadał? Najbliższy tydzień powinien wyjaśnić sprawę.
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Vegeta [89.64.70.*]
    Panowie, nie ma co panikować. Ja spokojnie czekam, w nadchodzącym tygodniu według mnie będzie podniesiona cena w wezwaniu.
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Kulawy [188.146.97.*]
    Czekamy czekamy. Piszą o delistingu wykupują reklamy więc chcą kupić coś więcej niż pakiet braci. Jeśli NN i inni zamierzają sprzedać w tej cenie nikt nie będzie ceny już podnosił. Jeśli nie chcą sprzedawać to odbywają się teraz targi o każdą złotówkę . Obecna cena to raczej wypadkowa wiary w podniesienie ceny drobnicy. Ten tydzień da odpowiedź w kwestii podniesienia ceny. Jeśli nie podniosą ceny czekam na to co zrobiły fundusze jeśli sprzedały będę musiał zrobić to samo.
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Rafi [185.157.14.*]
    Ano część pewno oddam dla płynności.... Po wezwaniu cena może spaść.
    Choć jakoś nie wierzę, by fundusze oddały po takiej cenie.
    Prędzej za kilka mcy może być kolejne, gdyby firma przejmująca chciała zejść z giełdy.

Więc 1/3-1/2 oddaję tak czy tak - w celu płynności.
    Resztę trzymam :)

• Re: I co dalej ? Autor: ~pak [91.231.168.*]
    @Kulawy:
    jak bedziesz musial zrobic to samo jezeli fundusze sprzedaly? A skad sie dowiesz czy sprzedaly czy nie - przeciez jak nie podniosa ceny to nie bedzie wiadomo czy sprzedaly...chyba ze masz na mysli ze jak oddadzą to potem prawdopodobny wykup przymusowy i wtedy oddasz juz?
  • Re: I co dalej ? Autor: timtom4 [188.146.43.*]
    Jak podadzą wyniki wezwania wtedy będzie wiadomo ile sprzedało się akcji po tym będzie widać też czy sprzedały fundusze a NN będzie musiało zaraportowac. Nie obawiam się o spadek ceny po wezwaniu bo wszelkie inne przykłady pokazują że takie spadki w w podobnych przypadkach nie występują. Co więcej zdecydowana ogromną większość przykładów pokazuje że po wezwaniu kurs oscyluje wyżej niż cena z wezwania. Ja się tego trzymam. Choć cały czas tu czekam na podniesienie miomo że sytuacja rynkowa na sprzyja. W sumie jeszcze tylko kilka sesji. Nie sądzę żeby ktos już odpowiedział można na razie sprzedawać na rynku trochę wyżej i z gotówką natychmiast a nie po tygodniu. Tak apropo jak by ktoś nie widział wczorajszy art.
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/spolki/20210920/wezwanie-na-akcje-pgs-software-zapisy
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Rafi [185.157.14.*]
    Ja tak jak pisałem już. 30-50% moich oddam w wezwaniu lub sprzedam wcześniej.
    Resztę trzymam mimo wszystko dłużej,,,
  • Re: I co dalej ? Autor: ~trewq [79.191.211.*]
    Jak widać ktoś pilnuje kursu żeby był nad ceną wezwania, co zwiększa szansę na podniesienie ceny. Jesteśmy na ostatniej prostej, spadki wykorzystałem do akumulacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • Re: I co dalej ? Autor: timtom4 [188.146.43.*]
    Właściwie to muszą podnieść do piątku. Sam jestem ciekawy jak to się rozegra. Obecny handel do jakieś drobne przekomarzanie się tych co wierzą w podniesienie z tymi co w to nie wierzą
  • Re: I co dalej ? Autor: ~trewq [79.191.211.*]
    Nie do końca drobne przekomarzanie się, bo wczoraj stało 16k akcji na kupnie po 16 zł i w panice zostało zasypane przez drobnych, więc ktoś podstawił kolejne zlecenia, teraz 12k akcji na 15.8 i 7k akcji na 15.85... piszę to tym kontekście, że zlecenia kupna powyżej ceny wezwania są dokładane w wartościach kilkaset tys. zł, więc jeśli to leszcz to większy :)

• Re: I co dalej ? Autor: timtom4 [46.204.69.*]
    Sam bym postawił takie zlecenie ale już stawialem i mam akcje po 25.75 po prostu mimo że jestem drobny nie bałem się bo mam gwarantowana cenę. Nigdzie indziej bym nie był w stanie ryzykować tyle. Więc tu też może działać i działa na tej zasadzie bo co za ryzyko jest stawiać baton na 15.8?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.107.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: I co dalej ? Autor: ~Leo [146.70.108.*]

radze się zainteresowac spółką SWALLET, tam zaraz jakis inwestor się ujawni
[x]
PGSSOFT 0,00% 17,90 2021-10-25 15:43:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.