• Wyniki nadal bieda z nędzą. Autor: ~Myślący [85.221.151.*]
    Szkoda, a mogło być pięknie. Teraz kurs znów w kierunku 3,10 zł będzie schodził.
  • Re: Wyniki nadal bieda z nędzą. Autor: ~Westerchold [95.160.157.*]
    czuć było to od kilku sesji , jescze komunikat przed wynikami zeby podjechać troche wyzej. Oby sie 3 z przodu utrzymała.Osiagniecie dobrej rentownosciprzy takich proj.ektach wymaga magazynowania podzespołów i umów na stałe dostawy w zakontraktowanej cenie. Wiele podmiotów nie radzi sobie z tym dobrze. W dzisiejszych realiach stal droga ,szkło drogie , metale kolorowe, ceny kontenerów z Chin do tego koszty pracy ,które z nowym ładem beda rosły. Jesli spólka bedzie prowadzona uczciwie to wyniki poprawia sie dopiero przy stabilizacji cen surowców Ratunkiem może być wykonastwo ale z materiałow powierzonych tak chyba odbywało sie to z R power.Xlatna.... co myślisz o tym ? .Moje przemyslenia wynikaja z działania firm w podobnym sektorze z pewnościa mniejszych ale warunki rynkowe sa podobne dla wszystkich.
  • Re: Wyniki nadal bieda z nędzą. Autor: ~inwestor [176.115.240.*]
    Westerchold i Myślący to są experci na temat tej spółki. Przewidują oni bardzo duży spadek ceny akcji spółki , nawet do 3,10. Skoro raport jest taki właśnie zły i tak komentują go Ci , którzy mają wiedzę, to myślę, że w poniedziałek trzeba sprzedawać akcje tej spółki. Zawsze ktoś je kupi. Dobrze będzie je sprzedać powyżej 3,10. Potem cena kursu akcji zejdzie niżej. Dużo niżej. Spadki będą bolesne dla posiadaczy akcji. Akcjonariusze, ratujcie swoje pieniądze, bo sytacja spółki jest chyba bardzo zła skoro są takie maleńkie zyski. Będzie coraz gorzej, bo teraz będą rozliczane projekty robione przy pomocy tych potężnie drogich materiałów budowlanych. Jeszcze raz napiszę: Ratujcie kapitał. Spółka jest jedną z tych, która nigdy nie dała akcjonariuszom należnego zysku.
  • Re: Wyniki nadal bieda z nędzą. Autor: ~Westerchold [95.160.157.*]
    bez przesady nikomu nie mówie o pozbyciu sie papierów sam zainwstowałem tutaj na długo , nie sadziłem ,ze to bedzie az tak długo .Napisałem o swoich prognozach po stabilizacji cen. Ja nie sprzedaje czekam .Oby kurs został na racjonalnych poziomach powodzenia zycze wszystkim
  • Re: Wyniki nadal bieda z nędzą. Autor: paaulinka [77.254.107.*]
    Zakładając, ze  spółka na dziś ma kłopot z wypracowaniem rocznego zysku na poziomie 5 milionów, to aby kurs miał jakiś potencjał wzrostowy, spółka powinna kosztować nie więcej niż 50 milionów. A wyceniana na giełdzie jest na 170. Zatem możliwe są następujące scenariusze: Spadek kursu do poziomu 1,xx, lub wieloletnia kiszonka na obecnych poziomach aż inflacja urynkowi wycenę. Możliwa jest również hybryda tzn. mniejszy spadek i krótsza kiszonka. To tak ogólnie nie uwzględniając nieoczekiwanych wydarzeń (radykalna poprawa wyników, przejęcie, inwestor itd.) Choć to ostatnie jest mało prawdopodobne. A zatem na dziś MDI jako inwestycja nie wygląda atrakcyjnie,szczególnie w obecnej sytuacji na giełdzie.( sporo naprawdę ciekawych okazji)
[x]
MDIENERGIA 5,10% 0,99 2025-11-27 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.