Dlaczego ogłoszenie walnego spowodowało taki spadek?
Mają być uchwały o zbyciu prawa do użytkowania wieczystego I pożyczki dla prezesa.. Chyba się spłukał kupując akcje...
Ktoś coś mądrego ma do powiedzenia w tym temacie?
Pożyczka nie świadczy dobrze, chyba, że na zakup akcji. Tez pytanie o jakiej kwocie mówimy spółka dysponuje teraz rekordowa kwotą. Jeśli chodzi o prawa to pytanie ile wynosi wartość rynkowa, księgowa 500 tys. Zł.
No właśnie tutaj cały zarząd ciągle kupuje akcje, w lutym Prezes kupił za 60k.
Jak chodzi o sprzedaż prawa do użytkowania wieczystego to ciężko cokolwiek powiedzieć nie znając ceny.
Natomiast biorąc pod uwagę że kasy im nie brakuje, to nie sprzedawali by za bezcen majątku firmy I w tym samym czasie kupowali akcje tej firmy.
Jest jeszcze inny wariant że ta pożyczka I sprzedaż gruntów są powiązane, tzn prezes chcę pożyczyć kilka milionów I dlatego firma sprzedaje swój majątek, ale to byłby wałek stulecia
Nie wał tu nie chodzi w grę. Członek rady posiada 10% poprzez fundusz wiec na pewno nie. Z reszta to rada uchwaliła 14 września 2021 roku uchwale dot. Pożyczki.
Też uważam, że dobry czas na sprzedaż jeśli nie potrzebują. Do tej pory zarząd zachowywał się bardzo w porządku wobec akcjonariuszy. Pomimo że działają w bardzo przyszłościowej branży to nie rozbudzał nadziei jak na CDR czy biomed, tylko po cichu robią swoje I sami akcję skupują. Więc póki nic tak naprawdę nie wiadomo to nie ma co siać paniki
Ja ogólnie tez jestem bardzo zadowolony z ich pracy. Podzielę się pewną historią. Napisałem w piątek po ogłoszeniu wyników za 1q. na maila o błędzie w sprawozdaniu. Nic w tym niezwykłego tylko wiadomość zwrotna dostałem o 6 rano w sobotę od wiceprezesa zarządu. Moim zdaniem dobrze to świadczy o firmie i dbają o zdanie czy uwagi akcjonariuszy. Może nie jest to związane z działalnością operacyjna przedsiębiorstwa, ale przez taki detal postanowiłem te akcje trzymać długoterminowo.