Jakie wyniki obstawiacie ? Podadzą pewnie wieczorem. Dla przypomnienia w ub roku I półrocze: przychody: 127,33 mln zł, zysk netto: 1,64 mln zł. Mój optymistyczny wariant: przychody około 140 mln zł, zysk netto przekroczy 5 mln zł. Obstawiany wariant oznaczałby wyczekiwaną (choć ciagle niewystarczającą) poprawę szemranych kosztów sprzedaży. A jak będzie ?
Mnie sie wydaje, że jeszcze trochę kiszonki nas czeka na obecnej wycenie i bardziej istotne są nastroje w całej branży niż lepsze/gorsze wyniki w danym kwartale/półroczu. Wiatraki i całe OZE są teraz mniej modne i jak w zeszłym roku rynek zalewały same dobre newsy dla branży tak w tym same słabe - inflacja na materiały, koniec programów dopłat, zamuła w pracach nad ustawą 10H i tak dalej
Mam podobne zdanie mam pakiet akcji ale w tej branzy absolutnie wszyskie materiały poszły do góry a niekiedy jest ich totalny brak. Oby utrzymano ubiegłoroczne wskązniki Energetyka i Banki były dobre długoterminowo. Cóz czasami sukces nalezy sie wytrwałym czekam wiec powodzenia
11 K po 3,67 dumnie zostawione do konca .... W ubiegłym roku z tej pozycji konie rwały ale to był ogólny szał na GPW .Dzisiejsza sesja to w wiekszosci zbycie przy spadajacym kursie. szkoda