• Wyniki II kwartał 2021 r. Autor: ~cezgol [188.47.88.*]
    Jakie wyniki obstawiacie ? Podadzą pewnie wieczorem. Dla przypomnienia w ub roku I półrocze: przychody: 127,33 mln zł, zysk netto: 1,64 mln zł. Mój optymistyczny wariant: przychody około 140 mln zł, zysk netto przekroczy 5 mln zł. Obstawiany wariant oznaczałby wyczekiwaną (choć ciagle niewystarczającą) poprawę szemranych kosztów sprzedaży. A jak będzie ?
  • Re: Wyniki II kwartał 2021 r. Autor: ~Waldek [176.115.240.*]
    Dzisiaj będzie:
    "Dies irae, dies illa,
    Solvet saeclum in favilla:
    Teste David cum Sibylla.

Quantus tremor est futurus,
    Quando iudex est venturus,
    Cuncta stricte discussurus!

Tuba, mirum spargens sonum
    Per sepulcra regionum,
    Coget omnes ante thronum".

• Re: Wyniki II kwartał 2021 r. Autor: ~samu [195.178.123.*]
    Mnie sie wydaje, że jeszcze trochę kiszonki nas czeka na obecnej wycenie i bardziej istotne są nastroje w całej branży niż lepsze/gorsze wyniki w danym kwartale/półroczu. Wiatraki i całe OZE są teraz mniej modne i jak w zeszłym roku rynek zalewały same dobre newsy dla branży tak w tym same słabe - inflacja na materiały, koniec programów dopłat, zamuła w pracach nad ustawą 10H i tak dalej

https://wysokienapiecie.pl/40292-inflacja-rzuca-cien-na-budowy-farm-wiatrowych-fotowoltaicznych/
  • Re: Wyniki II kwartał 2021 r. Autor: ~Westerchold [95.160.157.*]
    Mam podobne zdanie mam pakiet akcji ale w tej branzy absolutnie wszyskie materiały poszły do góry a niekiedy jest ich totalny brak. Oby utrzymano ubiegłoroczne wskązniki Energetyka i Banki były dobre długoterminowo. Cóz czasami sukces nalezy sie wytrwałym czekam wiec powodzenia
    widac zreszta jaka sraczka jest ktoś wywalił 10 tys po 3,57 i na dogrywce stoi 11 K po 3,67 ktos ma intuicje ;-)))
    11 K po 3,67 dumnie zostawione do konca .... W ubiegłym roku z tej pozycji konie rwały ale to był ogólny szał na GPW .Dzisiejsza sesja to w wiekszosci zbycie przy spadajacym kursie. szkoda
[x]
MDIENERGIA -6,94% 0,91 2025-11-20 14:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.