Dnia 2021-09-16 o godz. 17:13 ~Denko napisał(a):
> A premiera niedługo
Tak z ciekawości: O jakiej premierze mówimy?
- Premiera aplikacji dla spinki [Blok Ekipa] zapowiedziany na koniec września
- Premiera tajemniczej aplikacji za równy milion, o której wiadomo tylko tyle, że jest za równy milion
- Premiera Clash 2 zapowiedziana na koniec roku
Zakładam, że jednak chodzi o tę ostatnią (proszę popraw mnie, jeśli się mylę). Dlatego jeszcze raz przypomnę: Premiera zapowiedziana jest oficjalnie na grudzień 2021. A to oznacza, że trzeba przetrwać jeszcze cały kwartał. I to zakładając, że premiera nie zostanie przesunięta. I w tym miejscu należy powiedzieć, że clash 2 nie zostanie wydany w grudniu.
Powiecie "Graczu idź ze swoimi hejtami gdzie indziej. A nie wyciągasz sobie jakieś rewelacje z pupy". Tylko właśnie, że nie. Bo informacja ta pochodzi od samej spółki.
https://ibb.co/5M3cGpwLink do grafiki: https://ibb.co/5M3cGpw
W oczywisty sposób nawiązują tutaj do Cyberpunka i stanu w jakim gra została wydana. W mojej opinii spółka już teraz wie, że nie dowiezie na koniec roku tego projektu w grywalnym stanie. I mnie to nie dziwi. Nie da się zatrudniając 8 osób (a zakładam, że nie wszyscy są devami, grafikami, scenarzysatmi, testerami, level designerami etc.) dowieźć 3 projektów w tym jednej dużej gry.
I znów słyszę protesty: "Ale graczu! Oni przecież korzystają z usług zewnętrznych podmiotów. Nie słyszałeś o outsourcingu!". Zgadza się. Delegowanie części zadań do podmiotów spoza firmy jest w tej branży dosyć powszechne. Dużo firm korzysta np. z usług freelancerów do tworzenia materiałów promocyjnych. Tylko, że są to zazwyczaj mniej istotne elementy. Naiwny jest ten, kto sądzi, że da się w ten sposób stworzyć coś, co będzie przypominało bardziej produkt, niż potwora Frankensteina.
A jeżeli ktoś jeszcze wątpi to przypominam, że mamy połowę września. Premiera już za rogiem (Jeśli mamy się trzymać zapewnień spółki) a do tej pory dostaliśmy kilka grafik koncepcyjnych, cinematic trailer, o który nikt nie prosił i jakieś mętne wzmianki w artykułach. A gameplay'a, o ktory wiele graczy prosi ani widu, ani słychu. Dlaczego? Dlatego, ze do stworzenia gameplay'a potrzebne jest coś co działa, a nie tylko kilka modeli 3D zrobionych w blenderze.
Ale fakt, modele miodzio. Trochę mało realistyczne, ale i tak przerosły moje oczekiwania. Życzę spółce sukcesów.