• Co dalej Autor: ~smerf [178.37.77.*]
    Dziwicie się że spada jak tu z automatu cały czas sypie po 100 akcji zapewne jakiś fund
  • Re: Co dalej Autor: ~Olo [77.65.160.*]
    A co w tym dziwnego jak większość zysku przynależy do akcjonariuszy mniejszościowych a zarząd obiecuje ze zysk za 2021 nie będzie niższy niż w 2020r.
    Chyba nie do końca o to chodzi.
  • Re: Co dalej Autor: ~INFO [149.62.225.*]
    pod takie mikroskopijne zyski - mniejsze od 1 gry playwaya gdzie inwestycja wynosi 250 tyś zł chcą sobie druknnąć za grosze ponad 800 000 szt akcji..... śmieszne i tragiczne .....
  • Re: Co dalej Autor: ~smerf [178.37.77.*]
    Szczerze pierwszy raz widzę taką grę na spadki sprzedaje nie ważne jaka cena a ważne aby zbić kurs .
  • Re: Co dalej Autor: ~Dziadek [5.173.242.*]
    Tutaj to normalka , najpierw widły w górę A po kilku sesjach regularny zjazd. Taki to muł. Np z17,00 na 11,90...
  • Re: Co dalej Autor: ~Nieuk [31.0.49.*]
    To mało widziałeś...
  • Re: Co dalej Autor: ~smerf [178.37.77.*]
    Inwestuje prawie od początku giełdy i nigdy nie miałem w portfelu takiej spółki tak zwalanej przez automat fakt miałem ale to było na wzrost
    Eee to na pewno coś takiego widziałeś...albo nawet bardzuej dziwne rzeczy
  • Re: Co dalej Autor: ~Lucjan [37.225.19.*]
    Taa to normalne. Choćby teraz na famur miałem ta sytuację gdzie automat zaniżał kurs żeby firma mogła skupić akcje za niższa cenę.
    Po każdym dobrym info wystrzał do góry i zjazd do bazy.
    To taką mała dygresyjke zapodam
    Zza czasów studiów kilkanascie lat temu pracowalem w pewnej, ekskluzywnej restauracji na Śląsku i raz gościem był stary Domogała na kolacji biznesowej - straszny buc:P Ale firma jest znakomita. Przwpiekna maja siedzibe - codziennie obok niej przejezdzalem. Chyba ladniejsza maja tylko Kety tez znakomita firma.
    Na Famur nie będę narzekał, bo kupilem kilka miesiecy temu po chyba 1,8£ zl i juz sprzedalem z 50%.
    Jeśli chodzi o Ailleron - to mam zamiar trzymac papiery dlugo. Moze za rok, dwa bedzie już sowita dywidenda...
    Dzisiaj dobrze byloby jakby kurs zakonczyl tydzień powyżej 14,90 zl.
    Milego, udanego dnia na rynku Wszystkim życzę!:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.76.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co dalej Autor: ~Piotr [95.160.159.*]
    Za chwilę się okaże że na baleronie będzie można ciekawy DT ogarniać

Moze też, pomijajac niezrozumiały dla nas spadek, wzrosną obroty, co zawsze zachęca większy portfel.

A może rzeczywiście jest tak że przed walnym o programie nie chcą żeby kurs był za wysoki, bo jakby to wyglądało - akceptują program przy 13 a kurs jest np. 17.
  • Re: Co dalej Autor: ~Ale_co [212.180.228.*]
    Mnie to trochę dziwi zakładanie, że kursem manipuluje zarząd czy właściciel, przecież w obu przypadkach musi być info o transakcjach, dla mnie to ktoś po prostu wywala bo realizuje zysk i zbytnio nie interesuje go czy sprzeda po 15 czy 14 bo ma duże ilości i kurs musi spaść, ostatnie dni miały fajny obrót dziś znowu słabo, jakby dzis maszynke rozkręcił to albo ktoś się włączy w zakupy albo kurs by zjechał
  • Re: Co dalej Autor: ~Piotr [95.160.159.*]
    To za dużo powiedziane, a na pewno że oni.
    Zawsze jednak papier też poza.
    Na pewno są fundusze i to kojarzę jeszcze z fizycznych konferencji w PAP, które mają w portfelu spółkę ale mniej niż 5%. I moga one się cashowac częściowo.
    Jak kurs ostatnio też doszedł 15-16, to widać było podobną jak dziś sytuacja. Ktoś dorzucił papieru
    Ostatecznie jednak jaki mamy na to wpływ? Żaden. Jeśli po wczorajszej konferencji uważamy jest jest dobrze i będzie lepiej, to przyjedzie moment, gdzie kurs wybije mocniej.
    Może więc rzeczywiście mniej gadania na forum a więcej cierpliwości
    Ile mają fundusze akcji - to żadna tajemnica
    TFI publikują sprawozdania z alokacji srodkow co pół roku i np. na stooq.pl jak wejdziesz na jakąś spółkę i klikniesz z lewej strony zakladke akcjonariat - tam masz zaktualizowany akcjonariat.
    OFE nie ma w akcjonariacie Ailleronu - one podaja te raporty w styczniu z alokacja datowana na 30 grudnia.

Pozdrawiam serdecznie: )

Ps. Też uważam, że wystarczy trochę cierpliwości nam Wszystkim i zostaniemy sowicie wynagrodzeni: )
  • Re: Co dalej Autor: ~pedro [185.253.64.*]
    a ja poniżej 14,5 kupuję bo dla mnie to tanio.
    ... a wy jak tam chcecie . do zobaczenia na 26 zet
  • Re: Co dalej? Automat sprzedaje Autor: inseratlink [88.156.71.*]
    Automat nadal włączony i sprzedaje w pakietach około 50 akcji w odstępach około 3 i pół minuty.
  • Re: Co dalej? Automat sprzedaje Autor: ~smerf [178.37.77.*]
    Jak ma ktoś kupować z prawej jak spokojnie poczeka i mu z lewej podadzą taniej codziennie taniej a ja zacznę dokupować w okolicy 13,5
  • Re: Co dalej? Automat sprzedaje Autor: ~Nieuk [31.0.65.*]
    No ja mam mniej więcej taką średnią cenę zakupu, ale watpie, żeby kurs tak spadł...Zobaczymy...
    Moim zdaniem max kurs zatrzyma się w ok. 14 zl.
    Zbliża się weekend, wiec pozwolę sobie na taki mały off topic.
    Na biznesradar.pl mam otwarte od prawie 4 lat dwa portfele: 1. Nieuk i 2. Hybrid&Value Investmrnts. Doradzcie, co kupic a co wywalic. Jeszcze otwieram bloga: nieukowrtresci.pl. Jak ktos chcialby wspolpracowac - np. analiza techniczna, fundamentamentalna - to bylbym wdzieczny za kontakt.
    A na weejendos ja wtacam a Wam polecam serial "W garniturach".
  • Re: Co dalej? Automat sprzedaje Autor: ~Hahaha [31.0.56.*]
    Ja mam średnią po 8zł tylko dlatego, że dokupiłem po 14,2 może sobie bujać, za mniej jak za 30 nawet nie rozważam puszczać, jak zrobią akwizycje to przychody 100% w górę
  • Re: Co dalej? Automat sprzedaje Autor: ~Lopez [31.183.225.*]
    6.24
[x]
AILLERON -1,13% 17,46 2026-04-02 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.