A co w tym dziwnego jak większość zysku przynależy do akcjonariuszy mniejszościowych a zarząd obiecuje ze zysk za 2021 nie będzie niższy niż w 2020r.
Chyba nie do końca o to chodzi.
pod takie mikroskopijne zyski - mniejsze od 1 gry playwaya gdzie inwestycja wynosi 250 tyś zł chcą sobie druknnąć za grosze ponad 800 000 szt akcji..... śmieszne i tragiczne .....
Taa to normalne. Choćby teraz na famur miałem ta sytuację gdzie automat zaniżał kurs żeby firma mogła skupić akcje za niższa cenę.
Po każdym dobrym info wystrzał do góry i zjazd do bazy.
Zza czasów studiów kilkanascie lat temu pracowalem w pewnej, ekskluzywnej restauracji na Śląsku i raz gościem był stary Domogała na kolacji biznesowej - straszny buc:P Ale firma jest znakomita. Przwpiekna maja siedzibe - codziennie obok niej przejezdzalem. Chyba ladniejsza maja tylko Kety tez znakomita firma.
Na Famur nie będę narzekał, bo kupilem kilka miesiecy temu po chyba 1,8£ zl i juz sprzedalem z 50%.
Jeśli chodzi o Ailleron - to mam zamiar trzymac papiery dlugo. Moze za rok, dwa bedzie już sowita dywidenda...
Dzisiaj dobrze byloby jakby kurs zakonczyl tydzień powyżej 14,90 zl.
Milego, udanego dnia na rynku Wszystkim życzę!:)
Za chwilę się okaże że na baleronie będzie można ciekawy DT ogarniać
Moze też, pomijajac niezrozumiały dla nas spadek, wzrosną obroty, co zawsze zachęca większy portfel.
A może rzeczywiście jest tak że przed walnym o programie nie chcą żeby kurs był za wysoki, bo jakby to wyglądało - akceptują program przy 13 a kurs jest np. 17.
Mnie to trochę dziwi zakładanie, że kursem manipuluje zarząd czy właściciel, przecież w obu przypadkach musi być info o transakcjach, dla mnie to ktoś po prostu wywala bo realizuje zysk i zbytnio nie interesuje go czy sprzeda po 15 czy 14 bo ma duże ilości i kurs musi spaść, ostatnie dni miały fajny obrót dziś znowu słabo, jakby dzis maszynke rozkręcił to albo ktoś się włączy w zakupy albo kurs by zjechał
To za dużo powiedziane, a na pewno że oni.
Zawsze jednak papier też poza.
Na pewno są fundusze i to kojarzę jeszcze z fizycznych konferencji w PAP, które mają w portfelu spółkę ale mniej niż 5%. I moga one się cashowac częściowo.
Jak kurs ostatnio też doszedł 15-16, to widać było podobną jak dziś sytuacja. Ktoś dorzucił papieru
Ostatecznie jednak jaki mamy na to wpływ? Żaden. Jeśli po wczorajszej konferencji uważamy jest jest dobrze i będzie lepiej, to przyjedzie moment, gdzie kurs wybije mocniej.
Może więc rzeczywiście mniej gadania na forum a więcej cierpliwości
TFI publikują sprawozdania z alokacji srodkow co pół roku i np. na stooq.pl jak wejdziesz na jakąś spółkę i klikniesz z lewej strony zakladke akcjonariat - tam masz zaktualizowany akcjonariat.
OFE nie ma w akcjonariacie Ailleronu - one podaja te raporty w styczniu z alokacja datowana na 30 grudnia.
Pozdrawiam serdecznie: )
Ps. Też uważam, że wystarczy trochę cierpliwości nam Wszystkim i zostaniemy sowicie wynagrodzeni: )
No ja mam mniej więcej taką średnią cenę zakupu, ale watpie, żeby kurs tak spadł...Zobaczymy...
Moim zdaniem max kurs zatrzyma się w ok. 14 zl.
Zbliża się weekend, wiec pozwolę sobie na taki mały off topic.
Na biznesradar.pl mam otwarte od prawie 4 lat dwa portfele: 1. Nieuk i 2. Hybrid&Value Investmrnts. Doradzcie, co kupic a co wywalic. Jeszcze otwieram bloga: nieukowrtresci.pl. Jak ktos chcialby wspolpracowac - np. analiza techniczna, fundamentamentalna - to bylbym wdzieczny za kontakt.
A na weejendos ja wtacam a Wam polecam serial "W garniturach".
Ja mam średnią po 8zł tylko dlatego, że dokupiłem po 14,2 może sobie bujać, za mniej jak za 30 nawet nie rozważam puszczać, jak zrobią akwizycje to przychody 100% w górę