Dobrze prawi a Ty co nie sprzedałem i siedzisz jak ten jełop. Jsw już pękło Famur razem za nim:) heheh jak to pięknie jest widzieć leszczy które tracą kasiorkę oby więcej takich
Ty day trader nie płacz xD myślisz że 2,9 kogoś tu rajcuje i jak leci 5% to płaczą xD nie masz pojęcia o inwestowaniu, ale skąd troll z bankiera może ogarniać xD
Czy się zatrzyma na 2,6 czy niżej to bez znaczenia :) mamy korektę na jsw, bogdance i tutaj. Kmioty się pokazują za każdym razem jak leci xD famura od roku trzymam znam jego wartość i mam swój TP takie zwały mi wiszą koło ch :) masa bolców tutaj już się przewaliła i jeszcze przewali
No korekta węglowa, szkoda tylko, że na longa tu jest inny temat grany, który prawdopodobnie za niedługo będzie stanowił większość aktywów firmy. Jednak wydaje mi się, że nie każdy o tym wie i dalej ta firma wyceniona jest głównie jako firma, która produkuje maszyny do kopalń.
Niestety famur to dla większości węgiel, z drugiej strony dzięki temu wycena jest niska i spory zakres wzrostu. Teraz naszła masa inwestorów którzy liczą na szybkie zyski i kręcą kółka. Korekty były i będą, bom na surowce będzie trwał jeszcze długo, inwestycje w tej branży będą. Kiedyś kupowało się papier i nawet człowiek nie zaglądał. W długim terminie nie da się stracić na dobrym papierze. Teraz mam z 40% zysku i przy 60% też bym nie sprzedał, inny by się za to posrał xD
synku nie martw się o mnie, nie narzekam trzeba tylko rozumieć co się robi. Nie mam problemu że ktoś wychodzi z pozycji, problem jest kiedy ktoś sieje zamęt myśląc że spotkał gapy i jego wpisy kogoś wystraszą. Forum to wymiana poglądów o danej firmie, a nie miejsce do grania na emocjach innych, taka postawa to najniższy poziom zdeb.i.l.e.n.i.a.