Ja już nie mam czy uśredniać
Jak puści to 15 do kolejnych wyników
Wczoraj ktoś wysypał za 1 milion w jednym strzale (na szczęście transakcja wymienna)
Ewidentnie ktoś ma dużo papiera i systematycznie z niego wychodzi.
Jak tak obserwuje sobie czasem ludzi to nie dziwie się że tych szybkich i niecierpliwych np na motorach nazywa się dawcami organów :) ha ha ja rekomendacje czytałem dokładnie i kazano trzymać. I mam wrażenie że zarząd Pekabex może coś tam szykować aby odpaliło. Ps ojciec ani ten z góry nie pomoże bo mam wrażenie że ktoś tu chyba mnie myli :/ i jak dają to ja bym brał tanio
Lepiej bym tego nie ujął.
Kwartalni kolarze pewnie nie mogą odnaleźć się tymczasem - Pekabex nowe umowy - ceny materiałów wracają może nie do normy ale panika i sztuczne ceny nie maja już wpływu na większość materiałów - bardzo rozsądne prowadzenie kontraktów czyli rezygnacja z ryzyka na wczesnym etapie. Więcej nie ma sensu pisać bo każdy widzi potencjał. Wycena bieżąca to niestety emocje ale są tego plusy dla dokupujących.
Co wy pitolicie "dalekosiężne horyzonty" , " rozsądne prowadzenie kontraktów" ?? Jakby tak było to by nie pokazali tak beznadziejnego wyniku w ostatnim czasie. Spółka jest po prostu bardzo słabo zarządzana skoro wypadają się na podstawowych sprawach jak wycena kontraktu.
Rynek nie rozpieszcza a mimo to kontrakty są. Dlaczego? Bo nie ma innej technologii jak prefabrykacja która eliminuje największy koszt - ludzi na budowie, błędy na budowie jednocześnie zwiększajac precyzję wykonania i skracając czas realizacji. Dlatego horyzont jest solidny.
Powoli jednak będą napływać dobre wiadomości, o to pierwsza:
Zakończenie we wrześniu budowy hali o powierzchni 4️⃣7️⃣ tys. m2, rozpoczętej w kwietniu 2021 r.
Niech będzie h owo aby stabilnie, a ja się zawsze dopasuje i jakieś korzyści znajdę hehe budowlanka dostała zadyszki właśnie w realu. Ale tu jak ktoś napisał kiedyś spółka się zaczęła oczyszczać jako pierwsza z budowlanych :) takie jest moje zdanie
A nie myślisz że to pokłosie słabych wyników Erbud? Jak Budimex ogłosił swoje to też na wig-budow siadło, dziś znów. Pytanie czy ktoś przed wynikami Pbx jeszcze osłabi wig-budow czy nie (dziś MFO mocno w górę ciągnie)