Co Ty nie powiesz? Czy ja coś skomentowałem? Po prostu wrzuciłem ESPI! A jeśli już miałbym tutaj coś komentować to tylko na plus, bo skoro transakcje są po 16 zł, to znaczy, że już dawno temu ktoś wiedział, że ta spółka jest sporo warta.
To przecież są umówione transakcje nabycia po 16 zł od Konsorcjum Stali - skutek zawartego ładnych parę lat temu porozumienia inwestycyjnego fuzji między tymi spółkami https://www.wnp.pl/hutnictwo/bowim-i-konsorcjum-stali-polubownie-koncza-spor,216853.html
Te 16,00 zł można traktować jako twardy Floor. Ceny transakcyjne między podmiotami gospodarczymi, a zwłaszcza ceny transferowe pomiędzy podmiotami w jakimś stopniu powiązanymi są pod ścisłym nadzorem organów państwowych i audytorów. Cena na poziomie 16,00 zł nie wzięła się z powietrza.
Wyrok sądu był na korzyść KS nie znalazłem po ile Bowim ma odkupić wyemitowane dla nich akcje , w raportach natomiast cena tych akcji wykupywanych zmieniała się i to chyba była jakaś zależność od kursu , gdy odkupywali po 9 zeta kurs był w granicach 4 - 4,5 - nie znalazłem szczegółów porozumienia które nastapiło po korzystnym wyroku sądu dla KS , dogadali się i chyba to jest tajemnica handlowa
Dnia 2021-09-15 o godz. 14:14 ~Arthurius napisał(a): > Te 16,00 zł można traktować jako twardy Floor. Ceny transakcyjne między podmiotami gospodarczymi, a zwłaszcza ceny transferowe pomiędzy podmiotami w jakimś stopniu powiązanymi są pod ścisłym nadzorem organów państwowych i audytorów. Cena na poziomie 16,00 zł nie wzięła się z powietrza.
nie sądzę, żeby tu ceny transferowe między podmiotami powiązanymi miały znaczenie - jaka jest cena rynkowa każdy widzi na ekranie.
12% akcji skupione przez Bowim to nie w kij dmuchał. Jest czym zaplacic za przejecia bezgotuwkowo. Idziemy droga stalprodukt i cap 2 miliardy tu berdzie