Dnia 2021-09-15 o godz. 11:35 ~Ppp napisał(a): > A ja wiem czy nie zdejmą w grudniu albo później po średniej i co zrobią z kursem. > > Nic tu nie wiadomo.
i dlatego, jeśli nie możesz znieść tej niepewności albo nie akceptujesz natury banana, to skończ szkołę, jakiś zacny fach wynajdź sobie i w taki sposób żyj. bezstresowo. ja jestem leniwy ale za to mam mocną psychikę i nie stękam na forach ani u psychologów, dlatego zostanę tutaj ;-)
Nie rozumiem po prostu czemu się za nich nie biorą, przecież to nie jest działanie po zmroku w ciemnym zaułku, tylko na widoku, na oczach wszystkich.
Tylko to.
Dnia 2021-09-15 o godz. 12:27 ~Ppp napisał(a): > Nie rozumiem po prostu czemu się za nich nie biorą, przecież to nie jest działanie po zmroku w ciemnym zaułku, tylko na widoku, na oczach wszystkich. > > Tylko to.
władza to mafia, władza to bandyci w czystej postaci. a nawet nie czystej, bo zwykły złodziej wie, że jest złodziejem, władza uważa, że się jej należy, zatem są to kwalifikowani bandyci. boją się tylko gilotyny kierowanej ręką zbuntowanego ludu. teraz na ulicy nie ma ludu tylko są sami celebryci albo blogerzy, albo piosenkarki, albo szczepieni. czyli w całości zupełnie odmóżdżona przez szkoły i telewizję biomasa ;-) to se władza robi co chce... i co? i nic. życzę dobrego samopoczucia przy wrzucaniu do urn wyborczych swoich głosów na po/pis/lsd/psl/hołownię... ;-)
To dlaczego nie piszecie do KNF ? Ja już pisałem, ale pojedynczy głos to za mało. Jak będzie wiele powiadomień to w końcu może się tym skutecznie zajmą.
Klepnięcie umowy? Trochę dziwne, patrząc na zaawansowanie rozmów i przygotowań do inwestycji oceniam, że to niemal pewne.
Wyniki Q3? Musiałyby być naprawdę kosmiczne, żeby to ruszyć.
Info, którego jeszcze się nie spodziewamy? Być może. Skoro informacja poufna była mocno opóźniona to dlaczego kolejne tego typu wiadomości miałyby się ukazać szybciej. Trzeba pamiętać, że takie informacje zawsze ktoś ma wcześniej.
Jesli jest jakieś info, a już chocby to, które jest o umowie z Orlenem jest wystarczajaco interesujące, to skupienie jak największej ilości papiera, po jak najnizszej cenie, wydaje się być wystarczającym powodem, zeby dalej czekać i zaniżać.
Dnia 2021-09-15 o godz. 16:28 ~Rębajło napisał(a): > Krąży, krąży tylko na co czeka? > > Klepnięcie umowy? Trochę dziwne, patrząc na zaawansowanie rozmów i przygotowań do inwestycji oceniam, że to niemal pewne. > > Wyniki Q3? Musiałyby być naprawdę kosmiczne, żeby to ruszyć. > > Info, którego jeszcze się nie spodziewamy? Być może. Skoro informacja poufna była mocno opóźniona to dlaczego kolejne tego typu wiadomości miałyby się ukazać szybciej. Trzeba pamiętać, że takie informacje zawsze ktoś ma wcześniej.
Oni już to wiedzieli ponad rok temu. Dlatego zmienili prezesa na zorientowanego co dzieje się w Orlenie. Był tam zatrudniony W latach 2012-2018 z wiązany z sektorem ropy i gazu, m.in. jako Dyrektor Wykonawczy ds. Handlu Produktami Petrochemicznymi w PKN ORLEN S.A.. Myślicie, że to przypadek???
Wyniki za 3Q nie muszą być wcale fenomenalne. Dla mnie każdy milion więcej zysku w porównaniu do poprzednich kwartałów netto to plus w długofalowej perspektywie.
Pozdrawiam rozsądnych i cierpliwych.
Ale co ci da pisanie do KNF. Wystawienie troszeczke wyżej na S to co wpadło na K nie jest żadna manipulacją, nie można kogoś ukarać za to że ktoś od razu ustawia sprzedaż po cenie wyższej niż kupuje - formalnie chce zarobić, nieformalnie blokuje kurs, a kurs leszcz zaniża sprzedając na stracie sternikowi, który działa według opisanego schematu. Jak uzbiera ile trzeba to albo puści kurs albo na najbliższej podbitce znowu ubierze leszcza co mu potem na stracie odda.
Takie są zasady GPW.
Ciężko z akumulować duża ilość akcji, szczególnie to było widać w ostatnim czasie, dlatego było info pod ubranie, żeby świeży leszcz oddawał na stracie, bo ci mieleni przez rok już nie chcieli oddawać.
Pachnie jednym z dwóch rozwiązań, albo jak najbardziej opóźnić start albo jednak to wszystko pod wykup za śmieszną średnia.
To nie zabawa dla dzieci Exol - naciągacze nam wiele nie zrobią; ale wszystkim na pewno szkodzi zbijanie kursu i zniechęcanie do spółki w mało wyrafinowany sposób
Leszcza, on i tak sprzeda na stracie i kupi na podbitce, ten kto manipuluje kursem co to kupił po cenie wyższej niż dzisiejsze zamknięcie i tak ostatecznie sprzeda leszczowi z zyskiem.
Jak nie dla dzieci to co tu robisz? Ja się dałem na to nabrać, przyznaję. Najpierw na wezwanie. Potem na za.ebiste wyniki. Suma sumarum nie straciłem ale więcej gównianych spółek nie kupuję.
Czyli jesteś zwykłym spekulantem, trolem lub hazardzistą!? Jeżeli jesteś inwestorem długoterminowym to jestem spokojny o Twoją i moją inwestycję! Ps jeszcze kiedyś odszczekasz tą "gównianą spółkę" Pozdrawiam a i w razie czego to skacz teraz na Ursusa i wielu podobnym spółką na GPW
Nie ma się co gorączkować @Młody. Zauważ, że gdy zaczyna cena iść do góry ci ludzie raptownie znikają z forum, a wracają w chwale, gdy kurs opada. Czekam na dopięcie guzika w postaci umowy i można będzie spać spokojnie
Młody widzę, że nie znasz Exola. On jest tu wtedy gdy jest spekuła, ostatnio jej nie było bo wolumen był strasznie niski, nie było więc exola. Teraz wolumen podskoczył więc znowu zbierają powoli akcje i wrócił wraz z nimi exol. On ma tu pracę do wykonania, tylko czasem nie pamięta co już pisał. Czasem twierdzi, że ma akcje, a czasem ich już nie ma, albo że nigdy ich nie miał. Na niego się nie zwraca uwagi.
Ida, nie zwraca się uwagi, ale jednak krecią robotę robi. Nie siedzą tu przecież, bo im na oddziale dali dostęp do netu ; ) Myślisz, że to bez znaczenia? Dla tych, którzy trzymają na później, zapewne nie, ale w przypadku innych scenariuszy?
Młody jak zwykle w punkt ale bardzo delikatnie hahaha przecież większość tego pojawia się jak coś zaczyna się dziać. Mam tutaj trochę grosza zainwestowanego i jestem spokojny a swoją kasę bo wiem że zarobię, a takie leszcze nigdy nie namówią inwestora do sprzedaży wręcz przeciwnie czym gorzej piszą tym więcej się kupuje -:)