• przeciąganie liny:) Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Tak obserwuję ostanie sesje, w sumie wartość księgowa już jest, reko było umiarkowane, teraz faktycznie są dwa scenariusze, albo ktoś większy jeszcze sobie dobiera:) albo Jesteśmy już w punkcie gdzie czekamy na kolejne kroki: wygrane przetargi, informacje o OZE oraz plan startowania w kolejnych przetargach, bez tego to kurs nie pójdzie znacznie do góry, chociaż optymistycznie zakładam że do końca roku i tak będzie dużo wyższy:)
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    zgadzam sie z Tobą, tak to wyglada, jakby juz wuzej nie chcialo podskoczyc, bo co urosnąć mialo to urosło, a teraz musi byc nowe infa cenotwórcze zeby szlo dalej
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~ghja [37.47.169.*]
    tu tak jest - może się mielić na 4,80- 5,20 nawet przez kilka miesiecy, kto chce to sobie dobierze kto zechce wyjść to sprzeda. obroty nie są teraz jakieś duże ale fakt że jest obawa że przetargi na wagony nie będą podpisywane (blokada środków z UE), a na info o rozpoczęciu budowy jakiejś farmy FV lub wiatrowej to poczekamy z rok. Wyniki za 2 kw 2021 mogą byc gorsze niż za 2 kw 2020 (zysk netto) i wskaznik c/z wzrosnie. Myślę że wyniki za 3kw bedą przełomowe dla kursu ale to dopiero za 2,5 mies. no i jest jeszcze możliwośc przejęcia pewnej spółki co nie wiadomo jak na kurs się przełoży

• Re: przeciąganie liny:) Autor: ~drago [185.125.227.*]
    Inna sprawa że nie ma też jakiegoś ciśnienia ze strony ulicy, spółki na longa nie są jakoś szczególnie widziane, a tutaj wszyscy już zaopatrzeni w akcji i po prostu czekają na to co się wydarzy w spółce, z jednej strony to dobrze z 2 jak pokazują przykłady innych spółek jak ulica niesiona chęcią zarobku wchodzi to z kursem cuda moga się dziać.....tylko często później spadki są również spektakularne. :):) Teraz urlop- totaly reset również od giełdy, mam nadzieję że po 17 dniach kurs będzie dużo lepszy:)
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Zakar [37.47.107.*]
    male zleconko
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Dnia 2021-09-15 o godz. 08:44 ~Zakar napisał(a):
    > male zleconko

tak pozostało 44k na kopnie po 5,06 komuś zaczyna się śpieszyć ??
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    ja bardziej obserwuje licznik popularności na bankierze
    jak były wzrosty sięgało 30 - 40 pozycji
    dzisiaj mamy 171, a to znaczy, ze ulicy tu nie ma, drobni co kupili już sprzedali
    został stary akcjonariat i silne ręce
    siedzimy i czekamy na kolejne fale wzrostów
    To dzisiejsze zlecenie zakupu na otwarciu 48k po 5,06 raczej świadczy o tym ze komuś się zaczyna śpieszyć ....
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Ponton [82.146.236.*]
    raczej tak sie nie zbiera pokazujac taki batonik, to szybciez tzw popychacz
    Dla mnie to miało sens po wczorajszej sesji.... dał na otwarciu sporo wyżej niż zamknięcie wczoraj i liczył na to że go zasypią.... ale dostał zaledwie kilka tysięcy...
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~ghja [37.47.168.*]
    Popychacz - ale ładnie popycha
    Jednak widać też że ktoś kupuje tysiącami sztuk - może dlatego ze dziś 15 - to wypłata przyszła
    A w tym rankingu popularności spółek - to dane są z jakiego okresu - poprzedniego dnia, dzisiejszego, ostatnich 5 dni .... ktoś coś wie?
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~B921 [79.110.199.*]
    Kurs jest po konsolidacji na poziomie 4,9 - 5,2, także miejsca na wzrosty przygotowane. Tak samo było na Asbis.

Jesteśmy przed jednym z największych procentowych wzrostów wartości Pozbudu. :)
    Witamy, na wakacjach byleś?
    Tak, dopiero teraz przyleciałem do Polski. :)

no to sternik jest , możemy lecieć:)
    Dlaczego obstawiacie ze on nie chcice tych akcji kupić ?
    ..On nie chce..
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~ghja [37.47.168.*]
    bo jak chcesz kupić to chcesz to zrobić jak najtaniej - wiec nie pokazujesz od razu na otwarciu że chcesz zebrać 48 tys akcji ( zbierając tylko 4 tys. robisz to powoli. no i jaki sens był kupic 4 tys po 5,06 jak mógł np kupić 2tys po 5,02 1tys po 5,04 i 1tys po 5,06?
    W drugiej strony moż euważa że kilka groszy w tą czy się to nie istotne, albo ma tez juz dużo akcji wiec nie jest dla niego problemem że zawyża kurs.
    jeszcze jedna opcja - chce drożej sprzedać wiec nakręca ludzi na kupowanie - bo jak ni ekupisz teraz to on kupi 43tys akcji i kurs wzrosnie do 5,30
    jak ktoś zbieże te 46 akcji to nastepny opór bedzie na 5,22
    Dnia 2021-09-15 o godz. 10:28 ~ghja napisał(a):
    > bo jak chcesz kupić to chcesz to zrobić jak najtaniej - wiec nie pokazujesz od razu na otwarciu że chcesz zebrać 48 tys akcji ( zbierając tylko 4 tys. robisz to powoli. no i jaki sens był kupic 4 tys po 5,06 jak mógł np kupić 2tys po 5,02 1tys po 5,04 i 1tys po 5,06?
    > W drugiej strony moż euważa że kilka groszy w tą czy się to nie istotne, albo ma tez juz dużo akcji wiec nie jest dla niego problemem że zawyża kurs.
    > jeszcze jedna opcja - chce drożej sprzedać wiec nakręca ludzi na kupowanie - bo jak ni ekupisz teraz to on kupi 43tys akcji i kurs wzrosnie do 5,30
    > jak ktoś zbieże te 46 akcji to nastepny opór bedzie na 5,22

Tyle ze ten ktoś (Ci ktosie) cały czas zbierał/zbierali od paru dni wchodzą mu zlecenia po 10k... i większe... wczoraj tez ładnie brał ile chciał i teraz chce przyśpieszyć ? Wczoraj wziął po 5,10 - 23k oraz po 5,00 - 11k akcji ktoś po prostu dobiera sobie coraz większe pakiety do tej pory nikomu to nie przeszkadzało i zasypywali go jak chciał... Przedwczoraj po 5,14 - 18k akcji itd ... owszem to może nie być jeden zbierający tylko kilku.... i dzisiaj się trochę zagalopował któryś ale jak go wczoraj zasypali aż do 4,98 to przy dzisiejszej spadkowej sesji liczył na to samo ze mu dadzą ile chce na otwarciu ..... po prostu już nie ma czasu śpieszy mu się wiec stara się brać coraz większymi pakietami.
    Po prostu podparł sobie arkusz zleceniem kupna na swoim poziomie na takim jakim chce i nikt tam juz powyzej z nim nie kupuje zrzuci mu ktos na dół to ok fajnie, nie zrzuci tylko wystawi wyżej to nic on tez sobie tam zabierze po kawałku, zanim ludzie sie polapią on kupi ile chce na tym swiim pułapie sam i nikt mu nie bedzie przeszkadzać. A potem bedzie juz za poźno akce zabrane...
    ktos po 4 k podrzuca towar
    Wasz "popychacz" się przesunął w grę na 5,18 i nadal kupuje no cóż jak widać mu się spieszy
    ale mu sie oplacalo zabral kolejne 10k szybko zbiera ..
    no i prosze dostal co chcial kupil te swoje 48k
    ale za latwo mu oddaja
    Ale ktos wysypał ponad 60k w godzine. Co tu się od... Dawać, kupować :)
    Kupił ile chciał na razie i bardzo sie spieszył... czy miał racie to zobaczymy za jakiś czas... No i pytanie czy będzie kupować dalej bo te zakupy w pakietach po 10k i więcej pojawiają się ostatnio często
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Ponton [37.248.175.*]
    No właśnie trochę zastanawia, nie jest to optymistyczne
    Dnia 2021-09-15 o godz. 13:46 ~Ponton napisał(a):
    > No właśnie trochę zastanawia, nie jest to optymistyczne

To że ludzie kupują po 48k akcji praktycznie bez względu na cenę ? to nie jest optymistyczne ?
    Jak dla mnie jest gość ustawił się na 5,06 nie dostał za wiele akcji to zawiesił to zlecenie 4 grosze poniżej historycznego rekordu i kupił ile chciał. Ktoś już tak tu kupował przy 4 zł pamiętacie ? Zanim się ludzie zorientowali w kilka dni poszły zlecenia po kilkadziesiąt tys. akcji.... bardzo podoba sytuacja nie twierdze ze to ten sam pan Andrzej Rabubo :)) ale tu tez się ktoś nie zastanawiał długo nie chcieli sprzedawać to podnosił cenę aż w końcu sprzedali.

Dla mnie jak najbardziej to optymistyczna wiadomość ten ktoś nie będzie sprzedawał tych akcji po 200-300 sztuk w dół byle taniej to są akcje już zaparkowane. A przecież niedługo poznamy wyniki finansowe, a mBank zapowiadał rozstrzygniecie tego przetargu 392 mln zł na remont wagonów na wrzesień a podpisanie umowy na VI kw. czasu już tak wiele nie zostało.
    a mnie Ciekawi co zrobi ten gość co jednym zleceniem sprzedał naszemu tajemniczemu kupujacemu 32k po 5,18 zł ... to bardzo interesujące :))
    Jak już wszyscy myśleli ze to koniec... gościa zasypano.... to no cóż mylili się .... teraz ktoś sprząta mniejsze zlecenia sprzedaży ...
    A gosć co wystawił ukryte zlecenie sprzedaży po 5,14 w paczkach po 3672 sztuki przeniusl sie na 5,16 haha za szybko mu zabierali ?
    Dnia 2021-09-15 o godz. 15:01 ~Zakar napisał(a):
    > A gosć co wystawił ukryte zlecenie sprzedaży po 5,14 w paczkach po 3672 sztuki przeniusl sie na 5,16 haha za szybko mu zabierali ?

Zakar Ty nie masz słownika w komputerze?:)
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~ghja [37.47.143.*]
    Jakby znał się na ortografii to byłby nauczycielem Polskiego a nie inwestorem.
    A tak na marginesie osoby z problemami z ortografią często mają umysł ścisły i wykazują wysokie zdolności logicznego myślenia

Przeopraszam was bardzo niestety moja przegladarka nie poprawia błedow.
    Tak to prawda mam umysl scisly :)
    przeniósł ....aż wstyd ...:((
    jakis gruby zbiera papier, a drugi gruby oddaje? bo cos na 5,2 dochodzi i cofa czyzby sobie ustatli cos koło 5-5,2
    Zobaczymy za jakiś czas .... na razie widać tylko że kupujący się śpieszy... przedtem jak brał po kilkadziesiąt tys. akcji to nie było aż tak widać.
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Realista [5.173.249.*]
    Wg mnie pilnują aby kurs nie przeskoczył 5,24 bo to z jednej strony przebicie lokalnego szczytu, a z drugiej obalenie rekomendacji, dlatego jak pęknie ten psychologiczny opór to wtedy być może zacznie się dalsza zabawa, bo wtedy ulica zobaczy że rekomendacje bywają warte tyle ile zeszłoroczny śnieg. No, ale pozyjemy zobaczymy, bo wystarczy jedno cenotwórcze ESPI albo dobry raport i wszystko się zmieni.
  • Re: przeciąganie liny:) Autor: ~Gahd [37.47.143.*]
    Wstyd to jest głosować na PiS dla 500+zł i 13 emerytury mając świadomość że to wydawanie pieniędzy które splacac w podatkach, mniejszych inwestycjach będą nasze dzieci by kupić Twój głos. A mniejsze inwestycje = biedniejsza przyszłość. Na szczęście większość niewyksztalciuchow tego nie ogarnia więc bez wstydu można głosować. Brawo Grecja !!!
    A do tematu - wzrosty przy dużych obrotach - jak obroty będą systematycznie dopinać do 1 mln to będzie dobrze i szybko. Zastanawiam się tylko czy jest jakaś podobną spółka do tej naszej perełki na GPW?
    Gahd był tu gdzieś wątek polecanych spółek ale każdy polecał to co miał poza Pozbudem :))
    Lepiej samemu znaleźć wtedy i zarobek pewniejszy i satysfakcja większa :))
    Tak znam ten wątek. Ale pytam o podobne spółki a nie inne perspektywistyczne. Sam mam jedną na oku - taką co ostatnio cierpi z powodu wzrostu cen materiałów - ale za to zwiększa przychody - i może jak spadnie jeszcze z 20-30 % to będzie eto okazja.
    I prawda - lepiej nie krzyczeć że warto cos kupować zanim się nie kupi:)
    Ja juz ja kupuję jesli to ta ktora kończy sie na x :))
    choc na razie efekt tych zakupów mizerny bo nie chce spadać
    no właśnie słabo spada- ja poczekam az jeszcze troche poleci ( z min 15%), bo póki co to chyba pozbud da więcej zarobić ( w perspektywie 6 miesięcy). A X całkiem całkiem - teraz mały trend spadkowy - ale myślę że na początku 2023 to bedzie wart minimum 100% więcej
    No i mam problem/dylemat bo 85% portfela mam w POZ a wiekszosc reszty w F51
    Musisz cos wybrac albo wplacić dodatkowe pieniadze na konto maklerskie. Ja testowo ustawilem jakies zlecenie zakupu X ale prawie nic mi tam nie weszło pomimo tego ze ten automat sprzedajacy po kilkadziesiat sztuk działa to ludzie ustawiaja sie wyzej na razie... Chyba trzeba czekać az ktos sie wkurzy tym ciąglum zbijaniem i wysypie cos wiecej ale gdzie to to ma dno hmmm
    A tymczasem na Pozbudxie objawiło nam sie zleconko zakupu 14k ... wczoraj bylo wieksze ale co tam od czegos trzeba zacząć :)
    16k
    Czyli mamy tu odwrotnie jak na X. Dno X myślę że jest na około 15-17, możliwe że wyniki za 3kw będą też kiepskie z tego samego powodu co te za 2kw. Jak widzę to oni podpisują umowy i od tego czasu za około 5-7 mies ma już budowa się zakończyć - wiec ich problemy z marża mogą właśnie potrwać około 7 miesięcy od wzrostu surowca. Z drugiej strony to też jeśli nastąpi jakaś korekta cen tych surowców to jakieś tam nowe kontrakty uwzględniające dzisiejsze wysokie ceny nagle zrobią się bardzo rentowne i może 1-2 kw 2022 będą bardzo zaskakujące na +
    A poza tym widzę że tam na forum ludzie mniej kulturalni :)
    Tu jest łatwiej bo spacyfikowalismy kilku co bardziej narwanych Trolli niektorzy nawet zobowiązali sie zamilknać na wieki haha
[x]
COMPREMUM 1,65% 0,86 2025-11-07 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.