Specjalnie blokują kurs, kto by powiedział ze KGHM dojdzie do 200zł a jsw znowu jedzie na 100zł, a pen ile był zanim poszedł na 20zł, czekac….i tyle...
Tak.....a kto to blokuje? Masoneria? Przecież można kupić do woli! Spółka notowana na 3gieldach! To nigdy nie ruszy! Cały WIG idzie do góry a to stoi!!!
Spółka się fajnie rozwija, podpisuje kolejne umowy pod farmy, niepokoi mnie natomiast oprocentowanie obligacji powyżej 7% to trochę sporo w chwili gdy rynki mają nadpłynność gotówki. Bob co o tym myślisz ?
Wszędzie jest jakiś "mały" haczyk, drobnym drukiem i tak dalej, ale jak mówisz spółka się rozwija więc niema się o co martwic, patrzyć aktywa i kapitał własny, plus jak tu gdzieś pisałem dofinansowania do projektów. W końcu świat ma być elektryczny nie węglowy i gazowy, a jak ktoś niecierpliwy to trudno, nikogo nie naganiam żeby niebyło, takie moje własne spostrzeżenia, dodam że dziś te fotowoltaicznie coś ruszają, przebijamy opór i potem powoli do góry, szkoda że zarząd chce w przyszłości druknąć akcjie ale informacja z jakiegoś funduszu przekroczenie progu 5% w Pen to bym miał pewność tak to może być różnie, bardziej w góre niż w dół:) Pozd Bobi
"Cele strategiczne Photon Energy zamierza sfinansować z przepływów pieniężnych z działalności operacyjnej, sprzedaży praw do projektów, refinansowania projektów, wpływów z obligacji, a także sprzedaży posiadanych akcji własnych. Zadłużenie ma być utrzymane na takim poziomie, aby wskaźnik kapitałów własnych był na poziomie powyżej 25 proc. przez okres realizacji strategii." A na razie sprzedali 7mln ale potem zwiększą sprzedasz o jeszcze kilka milionów żeby mieć większe grono inwstorów
Znaczy mieli sprzedać 7mln ale sprzedali 5 ale pewnie jeszcze kilka milonów odsprzedadzą lub zrobia mała emisje, Musisz zagłębić się w raporty szczegółowo mi już niechce się tego szukać pzdr Bobi:)
Szkoda ze nikt nie przekroczyl 5%. Pakiety po 65k poszly chyba w rynek. Trzeba czekac na powrót fotowoltaiki do łask. Chyba ze jakies ciekawe info ze spolki pojdzie.