Myślę, że bardzo realne zamknięcie na dzisiaj to 20 zł. Nie zdziwię się jak będą dzisiaj widły i zobaczymy 23 zł. Kierunek na ten tydzień to 23-24 zł (bardzo realny).
ATCCARGO oraz BALTICON te 2 spółki z NC bym obstawiał do końca roku. Czy będzie korelacja w kursie ? Dowiemy się niebawem. Myślę, że jesteśmy po korekcie na tych spółkach.
Źle myślisz
Wróć do książek bo widać żadnej nie przeczytałeś
I gdzie t osóbka która mówiła ze poniżej 19 to już w tym roku nie zobaczymy ? 13 zobaczymy a może i mniej spokojnie w tym roku
Cierpliwość popłaca. Tak co niektórzy narzekają na BALTICON, ATCCARGO, a wystarczy popatrzeć na spółki niby z mega potencjałem jak BOWIM, Mercator ... Ciekawe co niedługo napisze abc jak BALTICON będzie w okolicach 25 zł ???
Dnia 2021-09-14 o godz. 09:15 ~OBSER napisał(a): > Cierpliwość popłaca. Tak co niektórzy narzekają na BALTICON, ATCCARGO, a wystarczy popatrzeć na spółki niby z mega potencjałem jak BOWIM, Mercator ... Ciekawe co niedługo napisze abc jak BALTICON będzie w okolicach 25 zł ???
Najprawdopodobniej jak ATCCARGO przebije 12 zł, BALTICON też ruszy. Na razie sternik czeka z zleceniami na 17 zł. Tylko za bardzo nie ma kto sprzedawać... Na razie nie ma obrotów, więc nie ma za bardzo co komentować abc :)
Marzyć dobra rzecz :)
Ja sprzedałem w okolicach 27 zł 2600 szt i dobrze bo teraz to kicha by była, tam ktos wypisuje żeby trzymać
Nie trzymajcie, kurs spadnie na 10-13zl i może za rok wybije coś
W takim wzroście jest ta spółka ze z tyg ba tydzień większy spadek nie wiem po co takie brednie ludziom wciskać
Na ATCCARGO ustawili pakiet na kupno 1600 po 12 zł. Jak to wejdzie to znaczy, że będą rozgrywane spółki z branży transportowej. Czyli teoretycznie będziemy mieli korelację w kursie ATCCARGO z BALTICON.
Myślę, że niżej jak 16 zł nie zleci (no ewentualnie na chwilę na 15 zł w trakcie sesji). Teraz grają sami ze sobą. Nie kupować, niech sobie tam pogrywają. Ja sobie cierpliwie poczekam. W razie czego kupię w okolicach 16 zł. Na razie siedzę na Bowim.
Dnia 2021-09-17 o godz. 09:32 ~OBSER napisał(a): > Myślę, że niżej jak 16 zł nie zleci (no ewentualnie na chwilę na 15 zł w trakcie sesji). Teraz grają sami ze sobą. Nie kupować, niech sobie tam pogrywają. Ja sobie cierpliwie poczekam. W razie czego kupię w okolicach 16 zł. Na razie siedzę na Bowim.
No zobaczymy czy dzisiaj poleci poniżej 16 zł. Kurs poniżej byłby porażką. Dzisiaj powinna być sesja odwrotu. Nie kupować, niech kupuję ten co się bawi na fixach. Drobnym pozostaje obserwacja. Dobry moment by zrobić sesje z obrotem i dużym wzrostem kursu.
Dnia 2021-09-23 o godz. 08:37 ~OBSER napisał(a): > No zobaczymy czy dzisiaj poleci poniżej 16 zł. Kurs poniżej byłby porażką. Dzisiaj powinna być sesja odwrotu. Nie kupować, niech kupuję ten co się bawi na fixach. Drobnym pozostaje obserwacja. Dobry moment by zrobić sesje z obrotem i dużym wzrostem kursu.
ATCCARGO ruszyło. BALTICON jest w korelacji z tym papierkiem. Teoretycznie powinniśmy dzisiaj ruszyć. Będzie te marne 15 zł na zamknięciu ?? OTLOG też pomału rusza. Ciekawe jak będzie z BALTICON !??
Dnia 2021-10-14 o godz. 13:33 ~OBSER napisał(a): > ATCCARGO ruszyło. BALTICON jest w korelacji z tym papierkiem. Teoretycznie powinniśmy dzisiaj ruszyć. Będzie te marne 15 zł na zamknięciu ?? OTLOG też pomału rusza. Ciekawe jak będzie z BALTICON !??
Na ATCCARGO też obroty 0 zł !! Jak tam nie ma ruchu to na Balticonie też nie będzie. Kupił bym do 15 zł tylko po co ??? Mam grać sam ze sobą ??? Niech wiceprezes kupuję. Ja obecnie na Bowim siedzę. Abc jak Ci się nudzi to jak masz wolne środki to zastanów się nad Bowim, aktualnie jest po 10,1 zł. Sprawdź kurs za 2 tyg.
Dnia 2021-10-15 o godz. 12:30 ~OBSER napisał(a): > Na ATCCARGO też obroty 0 zł !! Jak tam nie ma ruchu to na Balticonie też nie będzie. Kupił bym do 15 zł tylko po co ??? Mam grać sam ze sobą ??? Niech wiceprezes kupuję. Ja obecnie na Bowim siedzę. Abc jak Ci się nudzi to jak masz wolne środki to zastanów się nad Bowim, aktualnie jest po 10,1 zł. Sprawdź kurs za 2 tyg.
Dnia 2021-10-15 o godz. 12:30 ~OBSER napisał(a): > Na ATCCARGO też obroty 0 zł !! Jak tam nie ma ruchu to na Balticonie też nie będzie. Kupił bym do 15 zł tylko po co ??? Mam grać sam ze sobą ??? Niech wiceprezes kupuję. Ja obecnie na Bowim siedzę. Abc jak Ci się nudzi to jak masz wolne środki to zastanów się nad Bowim, aktualnie jest po 10,1 zł. Sprawdź kurs za 2 tyg.
Wygląda na to, że za 2 tygodnie ten Bowim będzie latał po 6 zł lub niżej
Sprawdzam kurs polecanego przez ciebie Bowim po 2 tygodniach.i stwierdzam, że to też śmieć. Obecnie kurs to 8,74 zł
Minęło już trochę czasu od twojej rekomendacji na Bowim, wczoraj był raport. Jaki kurs teraz tego.......?????
No chyba sam widzisz co się dzieję na tej bananowej giełdzie. WIG20 spadł ponad 10% w 2 tygodnie. Brak płynności. Dodać ciągle słabnącą złotówkę, niepewną sytuacja na granicy, opóźnione ruchy NBP. Bowim bardzo dobra spółka, wyniki super, ale przy takim rynku to na wzrosty będziemy musieli jeszcze poczekać. Pozytywy jakie widzę na Bowim i Balticonie, większość ff została zebrana (w szczególności BLT). Co do Balticon-a chyba też nie ma co liczyć na jakieś mocniejsze ruchy w tym roku. Pewnie będzie bujać w przedziale 12-16 zł.
Jeszcze bym dodał do tego zablokowane środki z UE na fundusz odbudowy i inflację w nowym roku powyżej 10%. Moim zdaniem będzie 2 cyfrowa w następnym roku (chciałbym się mylić).
No ładne szaleństwo na Balticonie. Premia za wytrwałość... Z 29,4 zł zjechać na 12,9 zł. Jakieś zawody są co bardziej spadnie, czy jak ??? Zarząd by coś kupił. Bo papier wygląda tragicznie. Mam wrażenie, że wracamy do starych nawyków jak patrzę na kurs. Deja vu ...
Dnia 2021-10-20 o godz. 10:01 ~OBSER napisał(a): > No ładne szaleństwo na Balticonie. Premia za wytrwałość... Z 29,4 zł zjechać na 12,9 zł. Jakieś zawody są co bardziej spadnie, czy jak ??? Zarząd by coś kupił. Bo papier wygląda tragicznie. Mam wrażenie, że wracamy do starych nawyków jak patrzę na kurs. Deja vu ...
Ludzie z tego pseudo zarządu sprzedają cały czas akcje , bo akcję mają je po 10 gr a ich zakupy to tylko pozory
Po 10 gr tak, ale przed resplitem. Po resplicie wynosi 10 zł. Tutaj wygląda na przerzucanie akcji z koszyka do koszyka. Być może chodzi o to by zaksięgować stratę podatkową. Mogliby po prostu te kilkanaście tysięcy przerzucić w 1 zleceniu. Na wyższym poziomie. Mielibyśmy wzrostową sesje i obrót.
Me too, wpadło poniżej 13. Uśredniam, bo wycena robi się już bardzo ciekawa w kontekście rozwoju firmy, inwestycji. Po nowym roku powrót na +20 kwestią czasu. Niech się papier oczyści z potrzebujących szmalu na teraz i niecierpliwych.
Pozostaje pogratulować zakupów po atrakcyjnej cenie. Tak właśnie to działa na NC siada płynność to przy atrakcyjnej wycenie trzeba po prostu ustawić koszyczek i cierpliwie czekać. Byłem przekonany, że nie zobaczymy 13 zł w tym roku, a tu takie niemiłe zaskoczenie.
Dnia 2021-10-22 o godz. 12:07 ~OBSER napisał(a): > Ale trafiłeś moment !!! Dzisiaj może być zamknięcie sesji na 16 zł. Wracamy na 20 zł w następnym tygodniu ??? Realne !!