pytanie, to daj wskazówkę, którą następną taką perełkę widzisz, kupię pakiecik i poczekam aż zarobi, jak urośnie i zarobię to mogę ci jakiś % z wdzięczności przekazać ;-), jak stracę to trudno, nie będę mieć do ciebie żalu. tu faktycznie jednorożec rośnie, niektórzy vee wskazywali, ale to pikuś przy PG.
oj to raczej będzie trudne :-(, a weź jeszcze napisz, czemu tak mocno udzielasz się na forum bankiera i zachwalasz spółkę? Podobno pieniądz lubi ciszę, nie lepiej dla ciebie byłoby swoją wiedzę zostawić dla siebie?
Pieniądze lubią ciszę to jakaś głupota powtarzana na forum.
Dziele się swoją wiedzą aby ludzie zaczęli w koncu myśleć a nie biegać za spekula i tracić kapitał. Podaję rzetelne informacje a nie jakiś głupoty. Czytającym zostawiam decyzję co mają zrobić z ta wiedzą.
Czy jest ryzyko? To zalezy od tego gdzie zmierza spolka i czy sa szanse na zyski. A chyba sa. Inna sprawa to, ze spolka byla totalnie niedowartosciowana. 10 mln zl kapitalizacji przy inwestycjach 400 mln zl. No ale nie wiedzielismy wszystkiego na poczatku. I tu zalecam analize spolke i ich potencjalu, a nie bieganie za spekula.
No widzisz. Bob dal ci wskazowke. Maly FF + fundamenty = sukces, tak jak na Prefa. :-) A ja jeszcze podpowiem. Sprawdz rzeczywisty FF. Nie zawsze wszystkie akcje sa notowane i wtedy wychodzi na to, ze FF jest mikroskopijny.
Pojecie drogo jest wzgledne i zalezy od czasu oczekiwania na zwrot z inwestycji.
Jesli VEE ma byc jednorozcem to obecna wycena 168 mln zl to jest tanio jak barszcz jesli ma byc 1mld USD = 4 mld PLN. Tak samo z Prefa. Jesli porownac ja do innych spolke z tym samym potencjalem produkcyjnym i liczba lokali w budowie/projektowaniu to jeszcze jest dosc tanio. Nie wspomne nawet o boomie na mieszkania :-)