• Gwiazda Autor: ~Basic [31.0.57.*]
    To będzie niedługo gwiazda na GPW... Dlatego chcą skupić jak najwięcej akcji... Będzie ogień na pewno, pytanie kiedy... I węgiel, gdzie będą inwestycje, i to inwestycje duże, bo w ostatnich latach ich nie było... Eksport ma się bardzo dobrze, a jeszcze i OZE... Taka cena jak jest teraz to jest śmiech na sali... Jak chodziło powyżej 5 zł spółka była w dużo gorszej sytuacji... Nikogo nie namawiam, ale warto się nad tym wszystkim zastanowić...
  • Re: Gwiazda Autor: ~Jacek [31.0.127.*]
    No ale skupują akcje , wezwanie i zdjęcie spółki z giełdy. Jaki wtedy zarobek ? Ledwo 2.50zl.
  • Re: Gwiazda Autor: ~Wanda [94.192.234.*]
    Jacus wez chlopcze ogarnij myslenie bo szkoda ci odpisywac
  • Re: Gwiazda Autor: ~Basic [31.0.57.*]
    Jeszcze muszą skupić... Jest możliwe, że długoterminowa strategia jest taka, żeby ściągnąć spółkę z giełdy, sam już od dawna zakładam taki scenariusz, ale nawet jeżeli tak będzie to do tego momentu nie utrzymają ceny na takim poziomie... O 2.50 już bym zapomniał... To jest historia... Ściągnięcie spółki z giełdy to nie jest kwestia kilku miesięcy, poza tym niesie to za sobą również negatywne konsekwencje... Myślę, że jak będą mieli duży% akcji to zostaną na giełdzie, bo wtedy nie będzie obaw o to, że ktoś inny będzie manipulować kursem...
  • Re: Gwiazda Autor: ~Wanda [94.192.234.*]
    Brawo basic wlej w nasze serca troche otuchy bo wielu tutaj zaczyna watpic, to spolka w dolku zdolowana pod skup a info za infem mega .Ani kroku w tyl niedlugo bedzie piekny zarobek
  • Re: Gwiazda Autor: ~bankster [89.74.52.*]
    ja szaraczek ma juz ponad kilkadziesiat tysiecy akcji
    i trzymam je od marca
    ilu jest takich jak ja
    niedługo zacznie brakowac akcji
    wtedy ruszy

wszystko kiedys urosnie
    trzeba cierpliwie czekac
    tak wiec moich akcji nie dostaniecie
    a jak spadnie to dokupie jeszcze

i co domamisie myslcie dalej

jak taki leszcz jak ja wie ze urosnie to myslicie ze kogos wykolegujecie ???

Tu już widać wszystko jak na dłoni... Jest tylko jedna niewiadoma... Kiedy...
  • Re: Gwiazda Autor: ~Jacek [31.0.127.*]
    Nie takie cuda się dzieją na bananie. Dacie gwarancję że przekroczy trzy Zeta ?
    Nie, ale inne spółki na GPW sa już na prawdę drogie, więc i tak tu jest mniejsze ryzyko...
  • Re: Gwiazda Autor: ~Zibikor [188.147.1.*]
    Ten kapitał tutaj spłynie kwestia ncxasu, urosło 10% w tydzień przyszły tydzień obstawiam do 2.7 a później rakieta bo skup się skończy ktoś im oddał za 2.5
  • Re: Gwiazda Autor: ~On [31.182.151.*]
    Przepraszam, że troszkę zepsuję tę sielską atmosferę oczekiwania na wzrosty ale chcę tylko dodać, że niektóre spółki na bananowej są naprawdę tanie.
    Stalprodukt - podobna kapitalizacja 3,5x większy zysk po 1H.
    Nie to, żebym nie życzył Wam pięknych wzrostów ale chcę przestrzec przed hura optymizmem - to jest bananowa giełda - tu gość siedzący w szopie i planujący wydać grę szybciej osiągnie kapitalizację 2mld niż nasze spółki Wasz Famur moja Stal - tak to wygląda.
  • Re: Gwiazda Autor: ~Zibikor [188.147.1.*]
    Także jest sporo tych spółek, ja żałuję że nie mam takiego kapitału aby wszystko łyknąć. A famur jest jednym z kilku w których widzę spory zarobek. Fakt bananowa, ale małpy też chcą zarobić.
    To jest trochę inna bajka, między innymi dlatego, że ceny stali się na tym poziomie nie utrzymają zbyt długo, a OZE i eksport na nowe rynki jak USA to przyszłość....
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.