To będzie niedługo gwiazda na GPW... Dlatego chcą skupić jak najwięcej akcji... Będzie ogień na pewno, pytanie kiedy... I węgiel, gdzie będą inwestycje, i to inwestycje duże, bo w ostatnich latach ich nie było... Eksport ma się bardzo dobrze, a jeszcze i OZE... Taka cena jak jest teraz to jest śmiech na sali... Jak chodziło powyżej 5 zł spółka była w dużo gorszej sytuacji... Nikogo nie namawiam, ale warto się nad tym wszystkim zastanowić...
Jeszcze muszą skupić... Jest możliwe, że długoterminowa strategia jest taka, żeby ściągnąć spółkę z giełdy, sam już od dawna zakładam taki scenariusz, ale nawet jeżeli tak będzie to do tego momentu nie utrzymają ceny na takim poziomie... O 2.50 już bym zapomniał... To jest historia... Ściągnięcie spółki z giełdy to nie jest kwestia kilku miesięcy, poza tym niesie to za sobą również negatywne konsekwencje... Myślę, że jak będą mieli duży% akcji to zostaną na giełdzie, bo wtedy nie będzie obaw o to, że ktoś inny będzie manipulować kursem...
Brawo basic wlej w nasze serca troche otuchy bo wielu tutaj zaczyna watpic, to spolka w dolku zdolowana pod skup a info za infem mega .Ani kroku w tyl niedlugo bedzie piekny zarobek
Ten kapitał tutaj spłynie kwestia ncxasu, urosło 10% w tydzień przyszły tydzień obstawiam do 2.7 a później rakieta bo skup się skończy ktoś im oddał za 2.5
Przepraszam, że troszkę zepsuję tę sielską atmosferę oczekiwania na wzrosty ale chcę tylko dodać, że niektóre spółki na bananowej są naprawdę tanie. Stalprodukt - podobna kapitalizacja 3,5x większy zysk po 1H. Nie to, żebym nie życzył Wam pięknych wzrostów ale chcę przestrzec przed hura optymizmem - to jest bananowa giełda - tu gość siedzący w szopie i planujący wydać grę szybciej osiągnie kapitalizację 2mld niż nasze spółki Wasz Famur moja Stal - tak to wygląda.
Także jest sporo tych spółek, ja żałuję że nie mam takiego kapitału aby wszystko łyknąć. A famur jest jednym z kilku w których widzę spory zarobek. Fakt bananowa, ale małpy też chcą zarobić.
To jest trochę inna bajka, między innymi dlatego, że ceny stali się na tym poziomie nie utrzymają zbyt długo, a OZE i eksport na nowe rynki jak USA to przyszłość....