• Pytanie do starszych kolegów Autor: ~Świeżak [5.173.138.*]
    Już znamy raport dokładnie :) i jak teraz uważacie czy cena która mamy jest atrakcyjna :) ja osobiście uważam że mamy PROMOCJE
  • Re: Pytanie do starszych kolegów Autor: ~ghja [37.47.172.*]
    ale może byc jeszcze taniej - widac że marża mocno spadła to duży minus - kto wie czy za 3 miesiące nie będa pod kreska ( przynajmniej w jednym segmencie działalności)

• Re: Pytanie do starszych kolegów Autor: ~Świeżak [5.173.138.*]
    Za tezy miesiące to mogę już w kalendarz kopnąć marża napewno ucierpiała przez drzewo stał itp to jest minus i prezes przyznał się do błędów i naprawił je a przynajmniej naprawia. Ja dziś chyba zacznę kupować. Zobaczę jak będzie na otwarciu i będę stał obok i obserwował. A i dziękuje za merytoryczna dyskusje i wskazówki. Pozdrawiam z Mazur
  • Re: Pytanie do starszych kolegów Autor: ~Observacja [185.135.193.*]
    Grupa zidentyfikowała główne wyzwania związane z zwiększeniem kosztów surowców i materiałów i dąży do zapewnienia
    niezbędnych wolumenów dostaw. Grupa podjęła renegocjacje w zakresie zwiększenia cen dla części zawartych umów a kolejne
    umowy z klientami zawierane są na bazie nowych cen surowców i usług budowalnych (w tym wprowadzeniu mechanizmów
    indeksacji w niektórych z nich). W związku z powyższym, jak również z zauważalnym wysokim popytem na produkty i usługi Grupy -
    (rekordowy portfel zamówień), a co za tym idzie wysokim poziomem produkcji, zarząd Emitenta spodziewa się sukcesywnej poprawy
    wyników w kolejnych kwartałach.
    W ocenie Zarządu, w dłuższej perspektywie produkty Grupy, głównie w zakresie konstrukcji pod obiekty halowe nadal będą zyskiwać
    w zakresie konkurencyjności cenowej. Koszt realizacji konstrukcji stalowych, mogących być w określonych sytuacjach rozwiązaniem
    alternatywnym do konstrukcji prefabrykowanych, staną się nieproporcjonalnie wyższe w stosunku do konstrukcji
    prefabrykowanych, ze względu na znacznie wyższy udział kosztu stali konstrukcji stalowej niż w konstrukcjach prefabrykowanych.

Dla mnie powyższe ma sens. Spadać już nie powinno. Szczególnie atrakcyjne wygląda zwiększenie atrakcyjności hal żelbetowych do stalowych w aspekcie ceny.
  • Re: Pytanie do starszych kolegów Autor: ~Marko [213.134.164.*]
    Ufff, dobrze że trochę dokupiłem przez ostatnie dni.
[x]
PEKABEX 4,11% 11,40 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.