• Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.147.102.*]
    Witam, trzymasz jeszcze merca ? Chciałem dokupić, ale narazie trakcja i ciech cisną i tak się poprostu zastanawiam. Trochę kusi allegro i właśnie merc... może przy teście 176. Pozdro
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.186.*]
    Tak trzymam. Ale mam po 175 i stop loss ustawiony w miejscu zakupu. Liczę na test 220. Wyniki w przyszłym tygodniu więc może być gorąco.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Świadomy [82.177.246.*]
    Wyniki już są znane :) Pytałeś mnie gdzieś czy go trzymam, nie mam już. Sprzedałem i na razie nie wracam.
    Mercator potrafi przeorać, to fakt.. Ale ja nie zamierzam być jego wierzycielem:))),

Gra na Mercatorze idzie teraz pod nowy biznes, liczę na to, że zacznie się jak nowy dyrektor finansowany zacznie działać. Romański jest od M&A, a Mercator ma około 800 mln zł w kasie. Jestem na razie na plusie w boju z tą spółką ale czekam na koniec września kiedy upłynie okres wypowiedzenia Kruszewskiego. Na razie delikatnie zakupiłem Ovida w ciągu ostatnich kilku dni.
    Tak tak. Ovid się wyraźnie zbiera do lotu. Powinien wywalić bez problemu te 3 zł niedlugo.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.147.102.*]
    Nie rozumiem dlaczego taka cisza z tą strategią, wzrost zachorowań byc może podbije kurs ponad 200, zobaczymy
    To tylko moje zdanie, ale uważam, że zarząd Mercatora przerósł ich własny sukces. Nowy biznes miał być ogłoszony w czerwcu, mamy wrzesień. Uważam, że Kruszewski musiał odejść bo sobie nie poradził.
    Ciekawa uwaga...
    Ja tam nie wiem czy oni o forsę się kłócą, czy o władzę, czy o strategię. Spółka ma kasę, zero długów, pandemia tak szybko się nie skończy i zły sentyment też kiedyś przeminie. Dobrze się trzeba wstrzelic i tyle. BOS daje 250, ja się zadowolę 220. :))
    Mi też, ale jaki odpali wyzej płakać nie będę ^^
    No wiadomo:). A to już na bieżąco po świeczkach dziennych trzeba będzie patrzeć jak to się układa.

Póki co obrona to 178, opór 190-195. Zobaczymy....
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.147.101.*]
    Dokupilem merca na otwarciu 169,xx
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Nie wiem qurwa co tu się dzieje. Obroty chyba chcą zwiększyć przed rewizja Wig 20
    Kupiłem za 168 zł :D
    Dzieje się to, że zarząd robi w konia drobnych, to się dzieje. Być może chcą ściągnąć spółkę z giełdy.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Mercator słabo...
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.181.*]
    Niby słabo, ale technicznie zielona świeca.... Wskaźnik EFI prawie bez zmian, co oznacza że nie jest to luka nie do załatania.
    Sam jestem ciekaw. Dobrałem trochę ale widzę że to spekulacyjny papier na maksa. Zobaczymy.
    A na varsav to się zrobił maszt z flagą. I dziś nastąpiło wybicie z flagi. Zasieg wzrostu to 2,7.

Tyle ode mnie. Miłego weekendu. Wers - techniczny zjeb : ).
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [89.64.121.*]
    Też jestem ciekaw, sądzę, że w poniedziałek nowe otwarcie, już nikt nie będzie pamiętał o dzisiejszym ESPI - weekend - reset mózgu :) no mówisz flaga, to git, a czy widzisz megafon na zlocie, czy się mylę ? Pozdro wers, dzięki za wrzutkę VAR
    Jak patrzę na moje sztabki to nic Reznorku nie widzę bo mnie ich blask oślepia :).

• Re: Do Wers'a Autor: ~tomsoon [46.204.19.*]
    Wy tu o gamingu lub o merc a tu walka o ZjEP ;) tam są elektrownie oze i atom co Wy na to inwestorzy? byłem tam przy 9 zł sprzedałem bo kiszonka była rok temu,a teraz byłoby ponad 200%
    Analiza wsteczna zawsze skuteczna. :).
  • Re: Do Wers'a Autor: ~tomsoon [188.147.103.*]
    Takich analiz wstecznych było u mnie sporo.Jestem tu na GPW początkujący doszukuje się jakiś prawidłowości jakich tu nie ma,to co ma podstwy do wzrostu,wzrostu nie ma,a te spółki co wogóle nie mają podstaw idą w górę.Czyli na rynku rządzi spekuła jak z tym wygrać?
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.175.*]
    Giełda nie jest efektywna. Spółki przez większość swojego "życia" są albo niedowartościowane albo przewartościowane. Na nic nie masz wpływu, poza tym gdzie ustawić stop loss. Bądź konsekwentny i kontroluj emocje.
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.162.*]
    Uśrednilem Mercatora po 162 poraz ostatni. Nie zamierzam więcej dotego dokładać. Jak nie odbije w sposób wyraźny to pogodzę się ze stratą i pójdę dalej.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Zostałem sam na tym tonącym kontenerowcu z rękawiczkami ?
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.175.*]
    No ja dokupiłem drugie tyle co miałem po 162 wczoraj, ale tak jak napisałem sprzedałem po ok 164 bo odbicia wyraźnego nie widziałem. Umorzyłem dwa razy na tym ównie. Pas.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~inz_Mic [31.0.55.*]
    U mnie SL na 140 średnia 190. Zobaczymy co w raporcie jutro liczę na miłą niespodziankę albo realizacja straty. Kosztowna lekcja...zobaczymy czy owocną
    U mnie SL na 140 średnia 190. Zobaczymy co w raporcie jutro liczę na miłą niespodziankę albo realizacja straty. Kosztowna lekcja...zobaczymy czy owocną
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Ruchanienagrubo [5.173.136.*]
    Reznor Wers Panowie jak widzicie sytuację na Var? Chyba jeszcze zleci.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Robik [5.173.146.*]
    Rowniez czekam ma cieple slowa Wers :/ Chyba za wczesnie wszedlem
  • Re: Do Wers'a Autor: ~maly [89.64.56.*]
    Trzeba czekać na wydarzenia i paliwo do wzrostów. Będą nowe materiały to powinno ruszyc w górę. Teraz w październiku jakieś wydarzenie miało być , cinematic Path of Calydra mają też wypuścić . Tak coś prezes mówił u Alberta
  • Re: Do Wers'a Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Technicznie widziałem wybicie z flagi a teraz bronimy 1.85.
    Fundamentalnie wishlista słabo.
    Spekulacujenie możliwe jest wszystko.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Patrzyłem wishlistę... Jest mały systematyczny przyrost ale marketingu gry ja nie dostrzegam.
    Witam Ruchaś Wers, bronimy, ale w ciągu tygodnia/dwóch dowiemy się czy będą na TGS koniec września. Czy zleci niżej, cóż może, natomiast papier powinien być akumulowany na spadkach. Wolumenu dużego nie było ostatnio, więc postrzegam aktualnie sytuację jako realizację zysków przez mniej cierpliwych... info na dniach powinno się pojawić jeśli mają się pojawić na Tokyo. Problem jaki można od razu zauważyć to brak budowania hypu, prezes nie wykorzystał w pełni sukcesu trailera, a powinien w mojej opinii trochę sie pochwalić w branżowych mediach, a tu cisza, tylko co jakis czas tweet. Są dwa wyjaśnienia albo jest kiepsko z kasą na marketing i zostawia sobie pulę środków na pazdziernik, aby wówczas uderzyć z promocją gry albo nie wiemy, jak dobrze gra - nie demo , od razu zaznaczam jest dobrze przyjęte przez środowisko branżowe i graczy chociaż wishlista nie jest najlepsza tuż przed premierą to i tak skoczyli mocniej niż np serial cleaner od DDI. Z pewnością czekają nas ciekawe sesje w nadchodzącym czasie. Merca trzymam, byc może dokupię, jak jeszcze poleci
    Nieobrobione 1.85
    Pewnie bedzi 1.5
  • Re: Do Wers'a Autor: ~CinCin [83.28.240.*]
    1,85 to żaden poziom. Wsparcie jest na 1,8.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.147.112.*]
    Wers, sprzedałeś merca ? Dzisiaj rano udało się trochę dokupić poniżej 150,xx
    Nie Reznor, aktualnie nie siedzę na Mrc.
  • Re: Do Wers'a Autor: ~Reznor [188.147.110.*]
    Witam Wers, sprzedałem merca wczoraj z małym zyskiem i kupił dzisiaj KGHM po wczorajszej zwale na metalach, moim zdaniem na shortterm dobry temat 169,90 kghm, srebro tez dokupiłem i dodatkowo XTPL
    A ja skromnie, dzis rano 4k PKO na dołku i czekam na szaleństwo na rolce po 16tej. Zobaczymy... Pozdrowienia.

Wers jeszcze spolka ONDE pod liberalizacje ustawy 10H w październiku, kupuje aktualnie pod wybicie
    Hmm. Zobaczę w weekend. Dzięki.
    Ps. Coś mi się zdaje że to ostatnie chwile taniego Columbusa są Reznor.
    Mozliwe, aktualnie już skończyłem zakupy na CLC i czekam niech się kurzy, trakcji trochę sprzedałem dzisiaj, ale tylko część, czekam na wyższe poziomy. Dzięki za info. Jestem ciekaw czy będziemy mieli podobne rajd, jak na drago po premierze, przydałby się powrót powyzej 2,5x
    Serio to nie wiedziałem że też zbierałeś CLC. Ja czekam na info o spółce zależnej Saule i wejście na duży parkiet i doczekać się nie mogę :(.

Co do trakcji to brałem po 1.4 w zeszłym roku, spuściłem po 2.5. Cały rajd na 3.5 mnie ominął, ale nie żałuję. Miałem wtedy 200k sztuk. Piszę bo pytałeś mnie wtedy a ja Ci nie odpowiedziałem.

Ona jest dobra do spekulacji na duży wolumen, tylko "rządowa" i to fundamentalnie to śmieć.
    No ale na śmieciach też się da zarobić. Xd.

Siedzę na pko od rana i czekam na pralkę:).
    Nie no pisałem ostatnio, jak wspominałeś o peroskwitach, że też mam, ale jeszcze chce dokupić bo srednia mialem powyzej 44,xx l, a teraz jest poniżej :) ok to mailes spora ekspozycję, może lepszy moment wejścia 1,4x. Dla mnie spółka dobra tylko zamieszali z tą emisją, nie wiem czy pamiętasz odnośnie obligacji zamiennych na akcje i to mnie trochę wówczas wpieniło. Ale słowa prorocze z rana, bo widziałem dzisiaj niezłą świeczkę chyba o 15:00 potem zgasło, ale i tak wykres faktycznie wygląda obiecująco. Powracając do VAR to uważam, że premiera w ogóle nie jest w cenie aktualnie, raczej większość jest pogodzona z niewypałem ale może zaskoczyć... co sądzisz o tym chińskim deweloperze? Może być różnie, pytanie czy zainterweniują w Chinach, ale mam wątpliwości, stąd w przyszły tygodniu planuje kilka S otworzyć, jako zabezpieczenie niektórych pozycji. Z zagranicznych Activision Blizzard pod diablo II remastered :)) klasyka, prezio kupowal przy 77-78$
    Reznorek ja już jestem off. Odpiszę w pon. Miłego weekendu.
[x]
VARSAV -10,61% 0,47 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.