I wracamy do normalnego rytmu. Wykanczajacego opadania. Te wasze nadzieje na nanocokolwiek są zabawne bo gdyby miały coś wnieść to kurs szedl by w górę bez oficjalnych ebi i espi a wszyscy zastanawialiby się dlaczego i pod co. Sama spółka standardowo milczy, nawet nie mogą powiedzieć że Diagnostyka jest panelistą w Karpaczu. I jeszcze jedno. Dziw bierze ze przy spółce nie kręcą się fundusze. Gdyby bylo cos na rzeczy szukalyby pakietu i bylyby rekomendacje. A nie ma ani tego ani tego. Wiem wiem wy tu wszyscy na longa i juz na plusie. Ale jednak cos nie gra.
Aaa myslalem ze napiszesz ze juz 533 zakażenia dziś. I ze miał GX1 rosnąć wraz z krzywą zachorowań. A tu taka przykra niespodzianka - mnogo akcji z prawej a z lewej było 500 ale od razu zasypali. I znow pusto. I minus 10 od lokalnego szczytu już. Lubię jak jesteście merytoryczni.
Ja bym proponował byś odniósł się do prognozowanej przez Ciebie "rzezi: po wynikach ? Czy kurs po publikacji wyników z 1h21 jest wyzej czy nizej ? - merytorycznie proszę
Reakcja na wyniki (i dywidendę) była żadna. Kurs wam urósł pod nic, ale bardziej wygląda to na kontynuację dystrybucji. Co zresztą widać po arkuszu. Kolejka chętnych na S i nikogo na K. Teraz modły do kolejnego sprawozdania okresowego? A potem modły o wynik jak ostatnio? Bo jakoś nikt dywidendy na zakupy nie wydał. Ktos tylko oddal papier parę zl wyżej niz mógł do niedawna. Ale trzymam kciuki by do 3'Q kurs wam nie spadł poniżej 27 :))))
Dnia 2021-09-08 o godz. 15:02 ~domisz napisał(a): > Reakcja na wyniki (i dywidendę) była żadna. Kurs wam urósł pod nic, ale bardziej wygląda to na kontynuację dystrybucji. Co zresztą widać po arkuszu. Kolejka chętnych na S i nikogo na K. Teraz modły do kolejnego sprawozdania okresowego? A potem modły o wynik jak ostatnio? Bo jakoś nikt dywidendy na zakupy nie wydał. Ktos tylko oddal papier parę zl wyżej niz mógł do niedawna. Ale trzymam kciuki by do 3'Q kurs wam nie spadł poniżej 27 :))))
Dystrybucja ? .... ja tam widzę , że akcje przechodzą w stabilne , silne ręce - Diagnostyka
Jeśli akcje rosną bez komunikatu ESPI/EBI tzn , że jest dobrze - rynek chce akcji .....w krótkim terminie zobaczymy jak jutro zamknie się tydzień ..... z dnia na dzień zmniejsza się wolumen ( czy korekta w trendzie wzrostowym jutro się skończy - zobaczymy )
Co do wyników za 3q - przy zwiększonej ilości zachorowań powinno być więcej zleceń od WSSE - spółka tego nie wrzuca jako komunikat Moja ocena jest taka , że zdywersyfikowane przychody dają stabilizacje , jesli wynik bedzie okolo 10 mln zysku w 2021 - to obecnie dalej jest wskaznik c/z na poziomie 10 . Dodatkowo zyski te genetrują gotówkę , nie są jakimiś sztuczkami księgowych - wypłata dywidendy najlepszym świadectwem oraz ilość gotówki w kasie
Nie zaglądam tu za często bo i po co słuchać tych …..ahhh
Zajrzę tu jak przebije 40 a potem 50 tyle w temacie idę na piwko i wam tez radzę
A wy pewnie w pracy a ja na urlopie heheh
Jesteśmy w trakcie retestu ostatniego wyjścia z klina, widać wyraźnie jak cena respektuje ten poziom. To raczej normalne zachowanie kursu. Kierunek i trend jest znany.