Tu nie chodzi o EVR tylko o timing, wrzutka z rekomendacją z taką ceną docelową na 3 tygodnie przed końcem wezwania to argument w ewentualnych negocjacjach i popsucie krwi wzywającemu. Coraz bardziej jestem ciekaw jak to się skończy. Przebicie ceny z wezwania i trwałe trzymanie się nad nią podnosiło prawdopodobieństwo podniesienia ceny, a dzisiejsza rekomendacja może jeszcze w tym pomóc. Przy takim otoczeniu raczej będzie mało chętnych do oddana akcji po cenie 15.75, tak myślę. W ostatnim wezwaniu na Mediacap cenę podniesiono o ok 20%, jeśli tu byłoby tak samo dałoby to cenę ok 19 zł. Ale to tylko gdybanie. Poczekamy- zobaczymy co się wydarzy.
Chodzi tylko o to ile będą w stanie zapłacic za przejęcie za święty spokój z jakimiś mniejszosciowymy to jest ogon, strup na d...e dla nich i za ile się zgodzą sprzedać najwięksi. My będziemy tylko beneficjentami tego targu.
Mam podobnie, EVR to nie są wiarygodni ludzie. Z resztą teraz publikując ten raport już po wezwaniu widać że sami próbują dużo marketingowo na tym ugrać, bo jest szansa że coś o nich powiedzą. Mam poczucie, że bardziej zależy im na tym, niż na akcjonariuszach PGS.