A Ci znowu z tym cezetem…
No jest i wynosi chyba najmniej na całym GPW. I co z tego? Od ponad miesiąca kurs leci na ryj wiec możecie dobie go wsadzić i się nim smarować bo on nic wam nie da.
Wyniki z 2 kwartału były jednorazowe. Przy liczeniu c/z jeśli każdy wykluczy te wyniki i policzy powtarzalne to wyjdzie c/z w granicach normy. Do szacunków za 3 kwartał stoimy.
Ale to wszyscy wiedzą, gdyby wyniki były powtarzalne to kurs wynosiłby 100zł a nie 10. Nikt tutaj nie mówi o takich wzrostach, ale zyski są ogromne, dodatkowo popyt na rynku stali dalej wysoki i według prognoz będzie się utrzymywał na takim poziomie - więc chodzi o urealnienie kursu a nie wzrost do 100zł na podstawie wyników za H1.
Maciej ale Ci kopara opadnie jak zobaczysz wyniki za Q3:) Skoro twierdzisz, że nie powtarzalne to wchodzę w zakład z Tobą że są powtarzalne:) Stawiam cały mój duży pakiet:)
o niepowtarzalności wyników było tak samo pisane po 1q, a gdy ja pisałem o rozpoczęciu popytu na dobre dopiero w 2Q byłem kamienowany - ludzie albo trolują albo nie mają pojęcia co się dzieje do okoła
Podobnie bedzie z 3q
Handel nie skonczyl sie 30cze.
Marze w lipcu na podobnym poziomie.
W sierpniu wynik utrzymany dzieki wiekszym przychodom.
3q niejednego moze tu zdziwic
Też tak uważam:) A jak pisałem niedowiarkom żeby sobie kupili stal w cenie z zeszłego roku i domek wybudowali w tej samej cenie to nagle się gadka ucina... Możemy zapomnieć o tamtych cenach stali... Może cena trochę skorygować po sezonie, ale tamte dawne ceny minęliśmy bezpowrotnie:) Co dla nas akcjonariuszy jest ok.
Jak Ameryka poplynie i bedzie mocna rzeznia za oceanem ....to nie martw sie Bowim bedzie wsrod tych spolek ktore najmniej straca bo jest ultratani najmocniej poleca takie wirtualne polski i tego typu trendowe szroty z C/Z 30 ....aczkolwiek wcale nie wykluczam ze nie bedzie korekty bo wedlug badan bardzo duzo amerykanow jest nastawiona obecnie pesymistycznie do rynku akcji czyli patrzac po konrariansku sa poza rynkiem....a jesli SP500 prowadzi automat a wiekszosc leszczy poschodzila z papierow to raczej beda wzrosty i to solidne niz spadki .....spadki sa jak jest skrajna euforia a do tego w ostatnim odczycie nastrojow inwestorow w usa daleko.....
Dnia 2021-09-08 o godz. 08:59 ~Maciej napisał(a): > Wyniki z 2 kwartału były jednorazowe. Przy liczeniu c/z jeśli każdy wykluczy te wyniki i policzy powtarzalne to wyjdzie c/z w granicach normy. Do szacunków za 3 kwartał stoimy.
Dokładnie jest tak jak piszesz. Wynik 3Q będzie gorszy od 1Q z dwóch powodów. Spadającego sezonowo popytu oraz mniejszych marż. Dlatego kurs kisi się w okolicach 10zł. I tak się dziwię że nadal jest powyżej 10zł. Oczywiście gdyby ktoś wpadł na pomysł podbitki to jest to do zrobienia ale jakoś ostatnia zakończyła się dość szybko. Dlatego lepiej poczekać z zakupami na poziom 8-9zł