• Bowim Autor: ~Adam [5.173.30.*]
    Kilka rzeczy jest ciekawych po 1 nadchodzące wyniki a po drugie to to czy w przyszłym roku spółka zdecyduję się podzielić zyskiem powiedzmy rekordową dywidendą bo i rekordowe zyski na tej spółce w tym roku.
  • Re: Bowim Autor: tomaslfc14 [5.173.250.*]
    A rok temu kiedy dokładnie pierwszy raz ogłoszono, że będzie dywidenda za 2020 rok?
  • Re: Bowim Autor: ~Free [78.8.185.*]
    Wystarczy sprawdzić ile procent akcji mają osoby zarządzające spółką i można sobie łatwo odpowiedzieć na pytanie, czy będą mieli ochotę podzielić się zyskiem. Generalnie dla nich podzielenie się zyskiem będzie równoznaczne z zarobieniem milionów, więc obstawiam, że i owszem dywidenda będzie spora. Jeżeli kurs się nie poprawi do tego czasu, to może nawet kilkadziesiąt procent, co już na pewno odbije się korzystnie na kursie:)
  • Re: Bowim Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    a nie uważasz że odcięcie wysokiej dywidendy od niskiego kursy byłoby po prostu nie korzystne?
    wyobraź sobie kurs np 15 pln i 5 pln dywidendy, przecież to nic dobrego
  • Re: Bowim Autor: ~Bowimnator [37.47.153.*]
    Dywidenda będzie na poziomie 5 zł w przyszlym roku i będzie to max 15% przyszłorocznej ceny. Rynek to dostrzeże. Kwestia czasu. Ja mam czas a wy sobie kolarzujcie jak chcecie
  • Re: Bowim Autor: ~Free [78.8.185.*]
    No dywidenda na poziomie 30% wartości akcji, przy takich wskaźnikach to dopiero byłaby gratka;) Poczekamy zobaczymy, jeżeli rzeczywiście ustala dywidendę na 5 zł, to tutaj zrobi się giełdowe eldorado. Na razie mamy to co mamy - młócenie zboża, tzn. drobnych akcjonariuszy.
  • Re: Bowim Autor: ~xyz [84.40.135.*]
    Dnia 2021-09-07 o godz. 17:02 ~czarodziej napisał(a):
    > a nie uważasz że odcięcie wysokiej dywidendy od niskiego kursy byłoby po prostu nie korzystne?
    > wyobraź sobie kurs np 15 pln i 5 pln dywidendy, przecież to nic dobrego

ja jestem za jak najwyzsza dywidenda najlepiej 7.50 PLN albo 8 PLN niech dadza....ciekawe co wtedy spekula by zrobila 2.15 PLN po odcince i kapitalizacja ok. 40 milionow .....to pewnie ponizej potencjalnego zysku za 2022 rok zwazajac jak analityki szacuja MFO :D Moim zdaniem ze stala beda jeszcze balety w Niemczech powodzie iles tam aut pozalewaly teraz one nie nadaja sie do jazdy jest giga problem z autami bo brakuje mikroprocesorow i produkcja ma nawet do Q4 nie ruszyc dopiero w Q1 2022 maja zaczac zaspokajac popyt....a wiadomo do produkcji aut raczej stal jest potrzebna....jest gigantyczny zawieszony popyt na rynku motoryzacyjnym ....nie wiem czy analityki to w ogole analizuja czy nie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.219.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Omam [37.123.200.*]
    Popyt na auta obecnie szacuje się ze może, może jest szansa na zaspokojenie w 2023
[x]
BOWIM 11,11% 8,60 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.