fernando nikt nie zbija kursu tylko inwestorzy mają gdzieś ten papier przez takich kolarzy jak ty. podniecony kupiłeś po 29 groszy na kolejne kółeczko a za kilka tygodni oddasz pkcem, bo nikt od ciebie za 25 groszy nie weźmie. zeszmaciliście papier przy okazji wyników to teraz się zastanawiajcie jak z niego wyjść. ja mam czas. tacy jak ty czasu nie mają. zaczniecie kombinować przy okazji kolejnego raportu, bo do tego czasu nic tu się nie będzie działo. było w miarę ok, był opór na 30gr, teraz żadną okazją nie będzie ani 25 ani 20gr. bawcie się dobrze.
kupić kupisz tylko kto od ciebie kupi? :) trochę pokory panowie. ja już mam znajomych co siedzą z papierem "bankrutów" od wielu miesięcy i nikt od nich nie chce kupić ze stratą 50%. miał być szybki cash a jest wielki żal, że mrożą kapitał a perspektyw na odzyskanie pieniędzy nie ma. tu zamiast budować zaufanie i fundamenty to walicie kółeczka. mnie tam średnio interesuje, mam tu malutki kapitał, wyrzucę pkcem i nawet tego nie zauważę.
Ależ ja mam bardzo dużo czasu, mam tu zainwestowane w tej chwili TYLKO I WYŁĄCZNIE pieniądze które tu zarobiłem w tym roku. W dodatku nie wszystkie, no ale prawie więc mniejsza. Więc ryzykuję już tylko zysk, to też pieniądze ale łatwiej ... mnie łatwiej.
Wierzę, że ten papier przebije kiedyś 0,36 czy 0,38 ... w tym roku może nawet 0,45 ale na bank nie wtedy jak zacznie rosnąć w tym kwartale. Czyli jak zacznie rosnąć mam opcje, dobrać jak zacznie rosnąć tak powiedzmy do poziomu 0,31, może 0,32 i zacząć wywalać od 0,35 oraz wyrzucić wszytsko jak uznam, że to koniec i jeśli się nie mylę odkupić po 0,30, pewniej 0,28 a byc może 0,26.
Ale mogę też siedzieć i trzymać i patrzeć jak inni to robią.
Jeśli wyrzucę a nie spadnie, cóż nie zarobię aż tyle .... trudno. Swój moment już miałem ... spore pakiety papieru kupionego po 0,12 czy cos takiego wyrzuciłem na 0,45 i 0,49. Dałoby się wyżej, ale cóż .... przegapiłem. Jakoś z tym żyję! :D
jesli ty wolisz dobierac i trzymac do niewiadomo kiedy ... coz ratuluje, masz jaja ze stali. Zycze powodzenia, ale ja tak nie umiem .... za duzy cykor jestem. :P
A i jeszcze jedno, jak wisi zlecenie kupie po 0,29 mimo otwarcia 0,282 i ono zostaje na sesje ale tuz przed fixem ktos wstawia sprzedam 0,28 to jest sztuczne zbijanie kursu, bo sprzedalby TAK SAMO gdyby wstawil sprzedam 0,288.
Sprzedaje sam sobie 100 sztuk, a reszte dorzucaja mu pokichane leszcze ... i w ten sposob zbiera. Dobieralvym z nim ale budzet mam jaki mam, zapas zostawiam aby dokupic jak zacznie rosnac bo to 1. powiekszy mi liczbe akcji 2. pomoze podtrzymac wzrost ... ta strategia mi sie sprawdza nawet jesli jest dziwna wiec mozna ja krytykowac ale ... tak robie :P
nie dobieram. mam raz kupiony pakiecik i trzymam, myślałem, że okazją jest kupić po 30gr ale miałem nosa i nie dobrałem. kupuję, sprzedaję gdzie indziej. tutaj, póki nic się nie dzieje nie mam zamiaru dobierać, bo nie będę miał komu sprzedać. kupię od ciebie jak się tu wykończysz psychicznie, hehe.
Dociągnij do 0,45 i nie pozwól żeby spadło jeśli zorbusz to w ciagu najbliższego kwartału juz teraz mogę Ci zagwaranować, że nie bede mial ani sztuki bo mi nerwy nie pozwolą :D
Powodzenia! Każdy ma swój sposob na te zabawe i to tez jest spoko
Nerwy w konserwy i na eksport-tak gadaly dzieciaki jak chodzilem do podstawowki-a Cheba z New Business tylko raczki zaciera, ze ludziska sie wykruszaja. Jak nie wiadomo oco chodzi to wiadomo, ze o pieniadze. Gdzie 2 sie bije trzeci kabze nabija hehe