Przede wszystkim i najważniejsze jest to ze tutaj będzie dużo mniej akcji a akcje wyemitowane będą po cenie rynkowej także kursu to nie osłabi. Trzeba czekać i dokupywać.
Będzie 22.742.930 akcji po połączniu. Nie mamy prognoz przyszłych wyników, czyli nie wiemy nic więcej. Co prawda Sygnis w planie połącznia zaproponowała jakiś poziom sprzedaży do 2026, ale to mało danych. Nie ma prognoz Mode na lata 2021 - 2026.
To i tak prawie 6x mniej akcji niż na zortrax. Poza tym tu na razie jest mała płynność (patrz spokój) czyli jeszcze spółka nie była grana. Minusem jest to że ciężko kupić na raz więcej akcji nie robiąc górnych wideł
Dodatkowo jeśli chodzi o prognozy do 2026r... No bez jaj, mi wystarczą ciągle rosnace raporty Mode oraz Sygnis. Poza tym uwierzyłbyś jakby napisali ze w 2026 planują mieć 1mld zysku? To trochę tak jakby sprawdzac pogodę jaka będzie za 5 lat
nie do końca się zgodzę z tym że prognozy 5-letnie to wróżba. Każda zdrowa firma, która jest dobrze zarządzana musi mieć plan długoterminowy...nie ma sie wpływu na zmienne jak np.pandemia..ale na wiele innych tak. Zgadzam się ze na razie nie ma tu grania...ale chyba to dobrze bo można w dobrych cenach jeszcze powoli dobierać...ale raporty ok, projekty ok, plany ok (wystarczy śledzić media społecznościowe), trzeba dobierać powoli i czekać. Ja tu wszedłem i wyjdę ale w okolicach 10pln ..co myślę ze w ciągu dwóch lat nastąpi. A jak pojawi sie większe zainteresowanie to może i szybciej pozdrawiam