Grę pod podniesienie ceny w wezwaniu uważam za rozpoczętą (albo już ktoś coś wie?)... na tą chwilę kurs maksymalny wynosił 16.50, a ponad ceną wezwania jest coraz więcej zleceń kupna.
Tego to chyba nikt dokładnie nie wie... raczej mnie zastanawia, po co sprzedawać po 15,75, skoro na rynku chodzą drożej? :) Aż się prosi o podniesienie ceny
Nie wiem... dla mnie Nowy Ład jednak trochę zmienia perspektywy całej branży. Przecież to IT dostanie mocno po tyłku, sporo wyższe koszty dla programistów itp. Może dlatego właściciele się zawijają? Poza tym, jeżeli powinno być tak drogo, to niby czemu kurs wcześniej nie stał wyżej?
Często za ściągnięcie spółki z giełdy inwestorzy musza zapłacić premię, która w pierwszej cenie wezwania, moim zdaniem, może nie być ujęta. Patrząc na kurs w tym momencie to rynek może myśleć podobnie.
Mediacap. Tam miałeś wezwanie warunkowe było ryzyko. Tutaj nie ma żadnych warunków kupujący nie może się wycofać po 15.75 musi kupić kasa choć by nie chciał pieniądze już są u maklera i wzywający nie ma już do nich dostępu. Więc to co innego.
Nikt nie chce puścić 18 tys akcji do16 zł? Można sprzedawać wyżej wezwania .... ja wiem ze to mało dla jakiegoś funduszu ale zawsze coś. Dla indywidualnego też. A tu wisi zlecenie i wisi....
No właśnie o ile chcą skutecznie skupić akcje. Jest możliwość że zależy im tylko na pakiecie kontrolnym. Z tym że szczerze w to wątpię dziś obecność na giełdzie nic im nie daje dostęp do kapitału jest nieograniczony. Obowiązki informacyjne itd jakieś fundusze które mogą blokować jakieś działania mniejsza swoboda. Wzmianka o ściągnięciu z giełdy na podstawie uchwały walnego w przyszłości też o tym świadczy. I teraz moim zdaniem dokładajac tegoroczny zysk czyli 4 zł do akcji wezwanie będzie skuteczne. Czekamy na 20 PLN i.