• planowane przejęcie Autor: ~Adas [91.123.188.*]
    Po ogłoszeniu o NZW wygląda, że idzie zgodnie z planem. Prośba o uwagi jak ma praktycznie wyglądać odwrotne przejęcie.
    W komunikacie piszą że akcjonariusze SAULE wnoszą 100 % akcji aportem do BLUMERANGA. Czyli BLUEMRANG wyemituje np. 150 mln akcji po 10 groszy wyłącznie dla udziałowców SAULE i będą mieli np. 94% akcji? Dla aktualnych akcjonariuszy BLU zostanie np. 6 % akcji. Akcje powinny stać cały czas wysoko i rosnąć. 25 zł za akcję to kapitalizacja na poziomie niecałe 4 mld zł. Dla porównania znany nam wszystkim CD RED ma kapitalizację prawie 19 mld a przecież perspektywy wzrostowe SAULE są nieporównywalnie większe. Prośba o Wasze uwagi i przemyślenia
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.87.*]
    CD Red to gaming, i to gaming z najwyższej półki. A na gamingu to się każdy urodzony między 1980 a 2003 zna :-), dlatego taki tam u nich ruch zawsze jest. To odnośnie obrotów, ale za to kapitalizacją spokojnie możemy im dorównać a później zostawić daleko w tyle, o ile Saule będzie się na początku prężnie rozwijało, to efekty będą widoczne bardzo szybko. Pogłoski o NASA, Noblu, umowy na miliardy zł, nie wiem jak wy ale ja się czuje dumny i szczęśliwy że mogę w tym pośrednio uczestniczyć. Polska firma która ma międzynarodowy rozgłos, szacunek wśród najwybitniejszych naukowców i ambicje sięgające kosmosu. I po raz kolejny spytam czy znacie drugą taką spółkę na NC lub GPW i pewnie znów pytanie zostanie bez odpowiedzi. Ktoś pisał kiedy MLSystem, no ok, też mają fajny produkt, ale podejrzewam że o nich aż tak głośno na świcie nie jest. Poza tym w przykładzie dałeś 6%, oczywiście to tylko przykład więc spoko ale ja obstawiam minimun 7 maksimum 10%. Warunkiem wejścia było by Saule miało co najmniej 90% ogółu akcji po połączeniu, więc więcej jak 10 % mieć nie będziemy.
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~blebleble [89.76.234.*]
    Pytanie do ilu spadnie kurs po przejęciu?
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.87.*]
    A czemu miałby spadać? Chyba do ilu wzrośnie? I do ilu wzrośnie przed samym połączeniem?
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~Adams [91.123.188.*]
    Dlaczego kurs ma spadać po przejęciu? SAULE będzie zainteresowane jak najwyższym kursem bo następnym krokiem będzie dodatkowa emisja- za jak najmniejszy procent udostępniony na rynku będą chcieli jak najwięcej kasy. Znowu przykład- załóżmy, że puszczają emisję która ma objąć 15 % kapitału ( nie więcej) . Czyli np. 25 mln akcji - jak sprzedadzą po 10 to tylko 250 mln, jak sprzedadzą po 20 to już jest 500 a jak po 40 to jest 1 mld. To już konkretna kasa na rozwój i skalowanie produktu na świat.
    Wtedy też pewnie my- malutcy udziałowcy będziemy mieli prawo poboru znowu np. mając pięć akcji będziemy mogli nabyć jedną itd można snuć rozważania....
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~Adams [91.123.188.*]
    Dnia 2021-09-05 o godz. 17:06 ~blebleble napisał(a):
    > Pytanie do ilu spadnie kurs po przejęciu?

Dlaczego kurs ma spadać po przejęciu? SAULE będzie zainteresowane jak najwyższym kursem bo następnym krokiem będzie dodatkowa emisja- za jak najmniejszy procent udostępniony na rynku będą chcieli jak najwięcej kasy. Znowu przykład- załóżmy, że puszczają emisję która ma objąć 15 % kapitału ( nie więcej) . Czyli np. 25 mln akcji - jak sprzedadzą po 10 to tylko 250 mln, jak sprzedadzą po 20 to już jest 500 a jak po 40 to jest 1 mld. To już konkretna kasa na rozwój i skalowanie produktu na świat.
    Wtedy też pewnie my- malutcy udziałowcy będziemy mieli prawo poboru znowu np. mając pięć akcji będziemy mogli nabyć jedną itd można snuć rozważania....
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~Sworex [90.156.116.*]
    Jak będzie emisja to raczej nie po miesiącu a o wiele później I będzie całkiem sporo czasu na bardzo duży odjazd w górę kursu, więc jak urośnie z 15 razy to może potem że 3 razy spaść....
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~pkvr [31.60.100.*]
    Kurs nie spadnie, ponieważ emisja w celu połączenia będzie na pewno zamknięta dla akcjonariuszy Saule, po symbolicznej cenie i poza obrotem giełdowym. Dodatkowo pewnie jeszcze będzie obwarowana zakazem sprzedaży przez jakiś czas. Kurs może lekko spaść jak będzie kolejna emisja lub minie ten okres i zostaną dopuszczone do obrotu a jakiś akcjonariusz będzie się chciał pozbyć, ale do tego czasu te akcje, które są w obrocie giełdowym, czyli te nasze, będą zapewne duuuuużoooo wyżej.
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~dejw [83.15.80.*]
    Kurs nie spadnie, ponieważ emisja w celu połączenia będzie na pewno zamknięta dla akcjonariuszy Saule, po symbolicznej cenie i poza obrotem giełdowym. 

Czy spadnie czy nie tego nie wiem (jak i wszyscy), ale zapewne emisja nie będzie po symbolicznej cenie tylko w zamian za wniesione do spółki akcje Saule.
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~tio_pepe [83.23.15.*]
    Ja pisałem o ML Systemie. Obu spółkom życzę jak najlepiej. Ich sukces, to mój (nasz) sukces. Pozdrwiam akcjonariuszy obu fantastycznych spółek.

• Re: planowane przejęcie Autor: ~gerlach [5.173.138.*]
    ML System 3 lata na giełdzie kurs akcji nawet był już nawet 600 % wyższy niż na debiucie .Rozwój Saule będzie zdecydowanie szybszy,pytanie gdzie będziemy za trzy lata?
  • Re: planowane przejęcie Autor: ~blebleble [89.76.234.*]
    Dzięki za odpowiedzi :)
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.