Jakie 4mln? Skąd ty to bierzesz?
W ubiegłym roku było 35mln x czego 22mln zrobił ES ( a jego udział w zysku byl jeszcze większy). To będzie pierwszy kwartał, gdzie wydzielony ES będzie konsolidowane tylko w 49%. Zakładam że i tak ES pokaże dobrą dynamikę no ale nie zasypią raczej całej dziury. Może hotel nie będzie miał strat i niewiadomą będzie Fintech. Dojdzie pewnie coś z przejętego Value Logic. Jeśli zrobią coś więcej niż 2,5 zysku w tej sytuacji to byłby dobrze
Mnie sie wydaje, że mozna spodziewać się dobrych wyników. W mojej korpo oficjalnie zakończono covid, ruszyły nowe kontrakty i zamówienia. Moze w bankowości jest podobnie?
O jakis nowych umowach nie mówili.z drugiej strony podczas prezentacji za Q1 pokazali nowe realizacje (nawet jeśli niewielkie to przecież takim też można się chwalić w espi - to na marginesie). Mają w miare pod kontrolą ten duży projekt, terez w formie time&material więc można założyć że nie będzie już tak ciążył.
Przyznam ze te wyniki będą ciekawe. Nie chodzi już o wysokość ale i tendencje.
Dokladnie - same wyniki nie będą az tak wazne (choc wiadome ze istotne(, ale wazniejsze prognozy na przyszlosc - co bedzie w luscie do akcjonariuszy napisane przez management. Ja zakladam, ze kurs bardzo ladbie eygladalby - jakby przebil piziom 17, czyli wazny opor. Tak jak po rekomendacji przebil 14.90 zl. Technika szlsby za fundamentami - co byloby swietna infirmacja:)
Mialbym pytanie do bardziej kompetentnych: jak w raporcie finansowym jest odnotowywany zysk z takiego zdarzenie jak np. sprzedaz polowy Software Minds? Z gory dzieki!
Oni sprzedali 26% SM reszta to podniesienie kapitału przez zcp i kasę od EI, też jestem ciekaw jak to zostanie ujęte, sami tego nie wiedzieli z tego co pamietam czekali na interpretację podatkową z urzędu
Wg mnie jak ktoś już wcześnej pisał - z uwgai na pełną kontrolę operacyjną nad SM tego wyniku na transakcji nie będzie w sprawozdaniu skonsolidowanym a wyłącznie jednostkowym. Na poziomie grupy będą w pełni konsolidować wyniki i dopiero na poziomie wyniku netto będzie wyłączenie udziałów mniejszościowych. Wg mnie idzie to przez działalności finansową.
spólka nadal jest spółką dominującą wobec SM, ponieważ wybiera większość składu zarządu, więc powinni moim zdaniem uwzględniać w raporcie calość zysków SM....