Po ostatniej akcji widać że tu kombinatorstwo jest. Wiadomo że najbliższe miesiące będą rekordowe. Nie ma co stawiać stopa bo mogą łatwo wyczyścić papier a też w ciągu dnia nie mam czasu w notowania zerkać
Grubszy akcjonariat TIMu jest stabilny i czeka na dalsze wzrosty, bo wszyscy mają świadomość realnej wartości spółki w średnim/długim terminie. 22 września wyniki kwartalne, do tego kolejne 3 rekordowe miesiące. W listopadzie pewnie ogłoszenie dywidendy i coś od 3LP. Z drugiej strony jak kurs spada na ryj to ciężko trzymać papier nawet gdy ma mocne fundamenty i się w niego wierzy. Tak można się ogołocić z kapitału. Jednak stoploss w okolicy ceny zakupu to dobry pomysł. Lepiej nie zarobić / wejść taniej drugi raz jak była ostatnio zwała z 37 na 32 a nie wyrywać włosy z głowy
Jeżeli kurs nurkuje, to straty trzeba ciąć. To jedyne racjonalne zachowanie. Wiara w spółkę to za mało na trzymanie spadających akcji. Tak się traci majątki. Jeżeli kurs odbija, to można odwrócić pozycję, tak jak ja zrobiłem, ale zaklinanie rzeczywistości to obłęd.
Wszystko zależy od tego jaką ma się średnia zakupu oraz świadomości wartości posiadanych akcji. Trzeba przyjąć jakiś margines na strate zanim się wywali akcje przez SL bo inwczej to nie ma sensu. Rzadlo jest tak że tylko rosnie... dołki są zawsze większe, mniejsze ale są