Nie musi. Mogą powołać np. Panią Olgę czy kogokolwiek innego jeszcze przed połączeniem. Jeżeli wypełnili wszystkie formalności po pozytywnym DD i zgłosili połączenie do sądu to zostało już tylko czekanie na połączenie. W międzyczasie mogą dziłąć, zmieniając np. Radę Nadzorczą.
Czyli wychodzi na to iż jest tak jak kiedys tam pisałem 30.09... Wtedy będzie Saule... Jak na razie wszystko z planem... 3mam kciuki i oby było tak jak większość z nas myśli... Fantastycznie
Decyzja sądu może być wcześniej, równo 30(to dopiero byłby zbieg okoliczności :D) lub później, ale nie zmieni to faktu że jak do RN wejdą osoby z Saule to już chyba nikt tu nie będzie wątpił kto wchodzi w BLU. Zostało 19 sesji. Szybko zleci. I tak, myślę że będzie fantastycznie :)
Taki skrót myślowy, Panią Olgę zna pewnie każdy akcjonariusz chyba że ktoś tu wszedł przez pomyłkę lub kupił akcje BLU w zeszłych latach i zapomniał że ma konto maklerskie. W każdym razie ktoś zwiany z Suale*.
30 IX czyli koniec kwartału, więcej niż połowa spółek ma w tym dniu walne. Zmiana rady była już zapowiadana ponieważ w tym momencie przez niedopatrzenie jak to nazywają jest błędna nazwa i skład. A walne na koniec kwartału to normalka, popatrzcie sobie po innych spółkach.
Możliwe że mają, ale jak już ktoś wspomniał to nie jest zwyczajne a nadzwyczajne WZA. Cytat:
Walne zgromadzenie jest jednym z trzech organów spółki akcyjnej (obok zarządu i rady nadzorczej). Jest to organ uchwałodawczy. W zależności od przedmiotu obrad, walne zgromadzenie dzielimy na zwyczajne i nadzwyczajne.
Przedmiotem zwyczajnego walnego zgromadzenia jest:
rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania zarządu z działalności spółki
a mi cos podpowiada ze za jakis czas moze pare miesiecy pokaze sie fajny akcjinariat z funduszami za oceanu włacznie - ale to sa moje przemyslenia ....
Szanuje to co piszesz o spółce ale teraz wychodzi brak Twojej wiedzy nt ksh, a mianowicie żeby sąd mógł coś zarejestrować najpierw musi odbyć sie walne w tym temacie. NWZA zwołała spółka a teraz po stronie akcjonariuszy powyżej 5% jest złożenie wniosku o rozszerzenie porządku, wszyscy wiemy o jaki pkt i kto to zgłosi…w przyszłym tygodniu powinno pojawić sie nowe espi jeśli termin 30.09 z pewnej umowy ma być dotrzymany…nadmienię tylko ze akcjonariusze mogą zgłaszać nowe pkty maksymalnie na 14 dni przed dniem walnego…cierpliwości zatem, zostało 13 dni…
No dobra, ale jak w takim razie planują wejść na giełdę jeszcze w tym roku, jak dopiero po tym walnym do sądu zgłoszą połączenie, a sądy rozpatrują to teraz czasem i pół roku? Tzn mi wystarczy jako akcjonariuszowi że na walnym ogłoszą połączenie i wybiorą radę z ludzi od Saule, ale szansa że zdążą się połączyć w 2021 chyba nie za duża? Bo to że się połączą to ja już czuję od marca ale im szybciej wejdą, tym szybciej pozyskają pieniądze na fabryki, a czas jest tu bardzo istotny. A nawet ostatnio potwierdzili że będą jeszcze w tym roku na giełdzie.
Ehhh, cd, cd. rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania finansowego spółki za ubiegły rok obrotowy; powzięcie uchwały o podziale zysku albo pokryciu straty; udzielenie członkom organów spółki absolutorium z wykonywania przez nich obowiązków.
Dodatkowo porządek obrad zwyczajnego walnego zgromadzenia może wprowadzać także inne kwestie. Zwyczajne walne zgromadzenie powinno odbyć się w terminie 6 miesięcy po upływie każdego roku obrotowego. Natomiast nadzwyczajne walne zgromadzenie obejmuje sprawy inne niż wyżej wskazane. Nadzwyczajne walne zgromadzenie może być zwołane w dowolnym terminie. Istnieje możliwość by nadzwyczajne walne zgromadzenie odbywało się nawet kilkadziesiąt razy w roku. Możliwe jest również, że przez kilka lat nie będzie potrzeby jego zwołania. Koniec cytatu.