polecam spojrzec na erbud nie maja problemow z robota , maja problem z pracownikami ! zamet maja problem z robota i pracownikami bo pewnie nie maja co robic kiedy wezmiecie sie do roboty i pokazecie pazur? moze tak warto sie im sprzedac, skoro rozpychaja sie w oze, a w zamecie czekaja jak kania dzdzu jak ich ktos poprosi o prace czas najwyzysz sie otrzasnac z letargu, sama robota nie przyjdzie!
to jest najgorsza inwestycja w moim zyciu i pewnie wielu Was rowniez ja sie juz w sumie sam przestalem temu dziwic patrzac na ta spolke i jej polityke informacyjna teraz zastanawiam sie po co wogole w nia wszedlem :)
Moja teoria jest taka, ze Domagała razem NN graja na wezwanie, a Quercus się „wtraca”. Średnia półroczna grubo poniżej 1zl. Ale to to tylko szalone teoria. Natomiast Domagała chwali się na rynku, ze zrobił już kilka przejęć w tym roku a 4Q jeszcze się nie zaczął. Zrobi jeszcze pewnie przynajmniej 2, jednym z nich moze być wezwanie na Zamet. Biznes zna, jest tanio do książki, rynek z perspektywami.
Przyłaczam się do zwolenników reorii o wezwaniu. Perspektywy obiecujące,konkurencja w offshore chyba nieduża, a popyt na takie usługi zdaje się , że może eksplodować. Układanka juz dawno jest zaplanowana i wezwanie na kawałem Famuru tez sie wpisuje w plan. Szkoda by było oddać to za 1,2zł.!! JS
szkoda po 1.2 a wala ponizej 80 gr jak szaleni
tez uwazam ze to powinno gdzies miedzu 2,5-3 zladowac
ropa juz po 70..naprawde dziwie sie ze taki kurs..odbicie min 100% na poczatek wskazane
wogole nie rozumiem ten spolki i zachowania tej spolki juz nawet przestalem wierzyc w wychodzenie NB to jest szutcznie zanizanie i blokowania jakiejkolwiek proby odbcia po co ? nie wiem...ale jak znam zycie na gpw nie robia tego bezintereswownie
boddanak korzysta na wzroscie cen wegla, jsw jeszcze bardziej famur i bumech bo dostacza do nich sprzet a zmt traci bo ropa mocno rosnie chyba nie w ta storne z tym kursem :)
robia fajne rzeczy ostatnio, i rzezywiscie porftofolio im rosne ale nadal tu nie ma przelomu, dobrych wynikow czy znaczacych kotraktow nie wiem czebu by mialo spasc pozniej 50 gr? kolega z bankructem to lepiej niech uwaza, to sa juz poswiadczenia karalne czy spolka z kasa w kasie rzedu 35-40 M moze zbankrutowac? tu kazdy kontrakt maja zabiezpieczony, linie kredytowe, kredyty itp stoi za nim potezny wlasciciel jednak cala para idzie w nieruchomosci i fmf zamet to biedny kuzyn pozostawiony slabemu zarzadowi i tu sie akurat nic nie zmienia
tu raczej fajerwerkow nie bedzie, a polityka informacyjna spolki jest skapa ale jakis kontratk w zakresie oze, konsorcjum z famut moze byc zawsz z nienacka wiec...