• aktywność Autor: ~Świeży [5.173.219.*]
    dlaczego taka niska , brak obrotów .... coś się zapowiada ? ... wycofają z giełdy ? ... może jest jakieś wyjaśnienie ?
  • Re: aktywność Autor: ~Tolo [31.0.121.*]
    Fundusze doją Wszystkich i tyle w temacie. Trzeba czekać cierpliwie. Od dawna wiadomo że w Polsce fundusze nie dają zarobić drobnicy. Dywidendę będzie syta więc czekam i mam ich gdzieś to co robia z kursem
  • Re: aktywność Autor: ~derton [37.47.246.*]
    Aktywność jest ale po stronie podaży i zleceń ukrytych zaniżających kurs.
    Moje teoria jest taka ,że Ofe też nie otrzymują półprzewodników do elekroniki i wkurza ich to że muszą pracować i analizować ręcznie. Używają teraz linijek i cyrkli do kreślenia analizy technicznej dla niezbyt rozgarniętych drobnych inwestorów którzy za te podwyższone koszty robocizny muszą wykształconym zarządzającym słono zapłacić.
    pzdr
  • Re: aktywność Autor: ~derton [37.47.246.*]
    Tak poważnie to na tej spółce free float to tylko 300 mln zł i nie może być mowy o super obrotach. Z dużym kapitałem nie da się tutaj obracać.
    Wczoraj na GPW miało miejsce wielkie wydarzenie . CD wyceniany przed sesją na 16 mld ogłosił wyniki i rynek oszalał z radości i podniósł wartość spółki o 2 mld zł tylko dlatego że zarobili 70 mln w kwartale ??
    Jestem inwestorem od 30 lat i ze zdumieniem patrzę jak nieefektywna jest ta niby giełda. Niczego już się tutaj nie wycenia tylko spekuluje na potęgę. Ustawka goni ustawkę. Kapitał z podbitki przerzucany jest na kolejną ustawkę którą się wcześniej specjalnie dołuje itd i tak się to kręci.
    pzdr
  • Re: aktywność Autor: ~aleks [31.130.97.*]
    Na spółkach dywidendowych trzeba, sie ustawić na 3 lata i to jest minimalny horyzont inwestycyjny.

Aluminium jest potrzebne i będzie potrzebne a tym bardziej w "zielonej transformacji" A marża raz jest lepsza raz gorsza.
[x]
ALUMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.