Fundusze doją Wszystkich i tyle w temacie. Trzeba czekać cierpliwie. Od dawna wiadomo że w Polsce fundusze nie dają zarobić drobnicy. Dywidendę będzie syta więc czekam i mam ich gdzieś to co robia z kursem
Aktywność jest ale po stronie podaży i zleceń ukrytych zaniżających kurs. Moje teoria jest taka ,że Ofe też nie otrzymują półprzewodników do elekroniki i wkurza ich to że muszą pracować i analizować ręcznie. Używają teraz linijek i cyrkli do kreślenia analizy technicznej dla niezbyt rozgarniętych drobnych inwestorów którzy za te podwyższone koszty robocizny muszą wykształconym zarządzającym słono zapłacić. pzdr
Tak poważnie to na tej spółce free float to tylko 300 mln zł i nie może być mowy o super obrotach. Z dużym kapitałem nie da się tutaj obracać. Wczoraj na GPW miało miejsce wielkie wydarzenie . CD wyceniany przed sesją na 16 mld ogłosił wyniki i rynek oszalał z radości i podniósł wartość spółki o 2 mld zł tylko dlatego że zarobili 70 mln w kwartale ?? Jestem inwestorem od 30 lat i ze zdumieniem patrzę jak nieefektywna jest ta niby giełda. Niczego już się tutaj nie wycenia tylko spekuluje na potęgę. Ustawka goni ustawkę. Kapitał z podbitki przerzucany jest na kolejną ustawkę którą się wcześniej specjalnie dołuje itd i tak się to kręci. pzdr