Nie jestem super inwestorem, ale myślę że: 1. część osób kupiła spółkę drogo (5-10 zł), więc każdą podbitkę wykorzystują by wyjść z jak najmniejszą stratą. Przez wysypywanie akcji cena nie rośnie 2) Na wyniki umowy z Orlenem trzeba będzie czekać, może nawet kilka ładnych lat. Dziś wszyscy chcą mieć zyski w 24 h. To przekłada się na emocje widoczne na forum 3) W między czasie dywidenda może spaść, bo inwestycja kosztuje. 4) Wszelkie raporty pokazują mocne fundamenty. Dywidenda jest, klienci kupujący produkty PCX są, systematyczne zyski firmy też są. Jeśli ktoś oczekuje 200% to raczej nie tutaj, bo jak każda firma ze "starej ekonomii" nie jest w stanie wykręcić 200% w dwa lub trzy dni, a nawet miesiące 5) Ja osobiście liczę na organiczny wzrost. Odcinanie kuponów z dywidend. Jeśli z czasem po 2026 te kupony będą większe to super.
Mylisz się kolego w wielu kwestiach. Poczytaj dobrze ESPI, tam są daty ramowe, ale inwestycja musi powstać szybciej. Zgadza się, że jest to spółka LT, ale nie aż tak odległa. A co potrafi wykręcić Exol w kilka dni widzieliśmy rok temu. Mówisz, że to się już nigdy nie powtórzy? Może nie, ale jak się jednak powtórzy to wolę być na pokładzie. Oczywiście w najbliższym czasie spodziewam się ostrego bujania łajbą. Tak żeby zmęczeni marynarze nabawili się choroby morskiej i powypadali za burtę;)
Witaj. Mnie też nie ma bo szkoda się z trolami spinać. Sytuacja się już klaruje:D. Co do kolegi Mroczny to widzę go na grach bloo i art m.in....Ps. bronimy 3 a luki ja nie przewiduje, że będzie zamknięta. Ostatnim razem potwierdzałem przy 2,8 , że wrócimy. Teraz nie sądzę. Pozdrawiam
Wyjątek oczywiście może nastąpić jeśli szeroki da sygnał... ale ja tu widzę jutro odbicie i na dniach blisko 3,4 Oczywiście to tylko moje spojrzenie i proszę się nim nie kierować w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych
Witaj @inwestorlongterm. Mam podobne odczucia, ale liczę się z tym, że zagrywki mogą być nieczyste. Masz rację żeby nie wdawać się w jałowe dyskusje. Pozdrawiam
Tak tylko na koniec. W dniu 31.08 skupiono do 3 zł garstkę akcji. Ruch zaczął się od ok 3,12 i zwrotny również. Dużo odebrali na górce a wydają nisko. Stracili również sporo na 2,8. Mają nie łatwo aby wrócić...koszt zbyt wysoki... Aczkolwiek...kto bogatemu zabroni:D
A z moich wyliczeń wychodzi że do 4 zł można bezpiecznie skubać i tak robię. A czyjeś zagrywki mnie nie ruszają, a tym bardziej kretynskie wpisy na tym forum.
Zgadzam się z wami i spokojnie dobierałem i dobieram. Kwestia czasu jak nie zatrzymają już kursu ponieważ jest bardzo mały F/F i akcji mają coraz mniej bo mądrzy zbierają i spokojnie czekają. Jak będzie podpisana ta umowa to już nic nie zatrzyma kursu,a co do tak spóźnionej informacji na ten temat to mam swoje zdanie które brzmi " Jak zwykle wałek " celowe zagranie. Jak już podali takie info to myślę, że umowa będzie w najbliższym czasie.