During the six months ended 30 June 2021, the Group acquired items of property, plant and equipment with a cost of USD 4 117 thousand (the six months ended 30 June 2020: USD 1 041 thousand).
inwestycje ! :) zobacz na price/share - było na minusie, jest na solidnym plusie ... w cyklicznych spółkach, zwłaszcza rolniczych trudno porównywać r/r wystarczy, że zdania sie przesuną ze względu na pogodę, a 30 czerwca to w ogóle nie jest fajny termin do interpretacji.
to co doczytałem wygląda bdb, co do słonecznika - niższy tonaż i zniacznie wyższe przychody finansowe ..to wyjaśniałem w innym wpisie (str 11 raportu)
to nie jest net value, tylko net fair value ...i do tego pomniejszona.. - więc tylko tyle mogę powiedzieć, że nie dojdziesz bez opisu szczegółowego, lub tłumaczenia. To są wartości godziwe pomniejszone o koszty sprzedaży, one mogą zmienić obraz w zależności od tego kiedy wystąpią i zostaną zaksięgowane koszty. W ogóle ne patrzę na tę wartość -
zysk na akcję mocno w górę ogromny wzrost cen widać najlepiej n a słoneczniku 11 str. raportu. Dodam, że ceny aktualnie są znacznie wyższe, zbiory są w tym półroczu, więc raport końcowy powinien być kosmiczny
w tym opisie do raportu jest przykład interpretacji zmiany ceny godziwej dodatkowo mamy informację nt. pszenicy i słonecznika - wg. mnie czekamy na duży ruch, a cięciwa napina się coraz mocniej
przed chwila na stooq pokazał się ciekawy i krótki wpis dot. spółek cyklicznych (wskazanie na sektor oil&gas ) - AGRT jak najbardziej jest nisko wyceniany, szczególnie po zbiorach i przeszacowaniu wartości godziwej, jednak te dane zobaczymy dopiero w raporcie finansowym. https://stooq.com/mol/?id=21350